ders çalışırken uyumak  

adana çık aradan

1. en kalınından 2 adet kitap veya sağlam bir arkadaş omzu gerektiren eylem. hele vize haftasında ders çalışırken arkadaşın omzunda uyunan o 1 saatli uykunun tadını hiçbir şey vermez insana.
    (bulamadım, 09.04.2007 01:15)
  2. en büyük hayal kırıklıklarının müsebbibi.

masa orada; üstünde kitaplar boylu boyunca. ilk günkü tazeliğinde sayfalar, çevirsen cildinin daha yıpranmamış olduğunu göreceksin. içte öyle bir sıkıntı ki sorma gitsin. hani vardır ya bir şey; hissedersin lakin sebebini bilmezsin. bıraktım her gün derse gitmeyi, lan andaval bari son hafta gitseydin şu derslere de nerelerden sorumlu olduğunu öğreneydin. erteleyip durdun işte. ha şunu da yapayım saat sekiz itibariyle otururum, bi ihale atam gelem arkadaşlarla da kafam dinç olsun, sözlüğe hele bakayım, de haydi oldu olacak bu akşam içelim amma bak yarın bütün gün yalayıp yutacağım kitapları...

banyo yapmayı ertelediğin gibi çalışmayı da ertele. vakit yaklaştıkça "aslında 2 gün yeter", "babuş 1 günlük işi var", "son gece baksam kâfi"lerle kendini avut. ve işte o son gece. kitaplar masada boylu boyunca. içindeki sıkıntı iyice büyümüş. ama hafiften bi koyvermişlik rahatlığı da oturmuş sıfatına. madem geriye sayımda sayacak bir şey kalmadı, ileri tarihlerde şansını dene.

"daha bunun finali var!"

"e hadi madem sıfırlık kağıt vermeyeyim, en azından bir 20 falan alayım da finalde çok fazla kamayayım..." otur dersin başına. iki dakika önce fıldır fıldır internette sörf yapan gözler, parmaklar morfin yemiş gibi.

"yauv en iyisi uykumu alayım da sınavdan önce millete bir iki bir şey sorar, birkaç puan toplarım. belki gopya bilem çekerim!?"

uyumak maksadıyla kalk masadan, sonra da gel bunları sözlüğe yaz. sığır!
    (bak arkadasim, 09.04.2007 01:28 ~ 01:29)
  3. başka zamanlarda uyku sorunu çeken insanın bile sınav zamanları ders çalışırken uykusunun erkenden gelmesi ve uyuyakalması;hatta akabinde kişi uyumak için yatağa girdiğinde uyuyamaması geri kalksa tekrar uykusunun gelmesi..vb sonrada ''uykum var uyuyamıyorum'',''dün gece yatakda döndüm durdum,uykusuzlukdan sınavım kötü geçti'' gibi cümleler kurması,bu olayında tamamen psikolojik olduğunun kanıtıdır.
    (ilona, 09.04.2007 18:46 ~ 18:48)
  4. kendiliğinden meydana gelmesinin yanı sıra, ebeveyn kandırma yöntemi olarak da kullanılabilir. örneğin hiç ders çalışılmamıştır ve uyku da gözlerden akmaktadır. işte bu durumda kitap, defter vs. ( artık ne varsa ) alınır, kucağa konur, okurken uyuyakalınmış gibi yapılır. eğer o dersin sınavından kötü not alınırsa, aile bişey demez, çünkü ders çalışırken uyunmuştur...
    (bkz: o derece yani)
    (zeynepp, 09.04.2007 21:45 ~ 21:46)
  5. masanın üstüne kafa konulur (yatağa yatarsam hiçhiç uyanamam şuracıkta sızıyım azcık mantığı)
    saat de yarım saat sonrasına kurulur (1 saat falan ne?! daha çalışılcak hayvan gibi şey var yav)
    ama yine de sınavdan 1 saat önce uyanılır.
    bu yüzden bedenin her tarafındaki ağrılarla beraber okula koşturtan, insanın kendi kendine küfür etmesini sağlayan korkunç, kaçınılmaz ama bi o kadar da keyifli olaydır.

(bkz: aman diyim)
    (on my toothpaste, 09.04.2007 22:09 ~ 22:09)
  6. uykuların en tatlısı. sanki içiniz geçiyormuş gibi, geçermiş gibi, gözleriniz kapanır gibi derken, içinizin geçmesi hali. uyanıldığında sınav bitmiş, okulun demir kapıları zincirlenmiştir... kolay gelsin!
    (overland, 09.04.2007 22:16)
  7. (bkz: uyumak için ders çalışmak)
    (moonlight, 13.04.2009 11:13)