ders çalışırken müzik dinlemek   

adana çık aradan

1. (bkz: yok öle bişi)
    (epaminonda, 10.11.2007 17:03)

2. dışarıdan gelen araba kornası, çocuk ağlaması, insan kalabalığı ve bilimum konuşmalar, yağmur sesi, gök gürültüsü vb. gibi seslerin tümünün bir arada bulunmasından dolayı oluşan çok ve dağınık sesli bir ortamda ders çalışılmak zorunda kalındıysa ihtiyaç haline gelen durum.
    (bkz: tanım yaptım yer misin)
    sonunda kulaklıklar takılır, dikkat dağıtan bu dağınık seslerden kaçmak için özellikle gayet aşina olunan şarkılar seçilir.
    ama tabii bu seçilenlerin o anki ruh halinin tam aksinde olması gerekir ki mevcut halet-i ruhiyeye göre seçilirse bunlar adamı mahveder!*
    (sekizinci cüce, 10.11.2007 17:59 ~ 24.12.2007 00:34)
  3. sakıncalıdır. zira nothing else matters dinlerken "ya" yerine "yeah" yazıp okumuşluğum vardır.
    (bkz: hey gidi günler)
    (anarchistrockstar, 10.11.2007 18:03)
  4. eğer çalışılan ders teknik resim ise çizim işkencesini biraz daha azaltan hadise, ama başka dersler için aynı şey geçerli diyemem.
    (cyclops1988, 10.11.2007 18:17)
  5. belli bir süre sonra şarkıyı unutup kafanızı işinize odaklayabiliyosanız pek de dert edilesi bir durum değil. hatta çok gürültülü müziklerle kafasını daha iyi toparlayabilenler de yok değil.
    (fernando, 10.11.2007 18:21 ~ 14.11.2007 22:23)
  6. kişi sayısal derslerle uğraş içindeyse gayet güzel sonuç verecek olan eylem.
    (poh poh perisi, 10.11.2007 19:03)
  7. ders çalışılmaya başlanan ilk dakikalarda genellikle işe yarayan eylem. zira müzik sever bir insansanız sırf onun gazına derse oturabilir daha sonra derse konstantre oldukça müziği unutabilirsiniz. ama tam konsantre olamadıysanız ve bilgisayarda açıksa sözlüğe kayma gibi durumları da doğurabilir.
    (küheylan, 10.11.2007 19:18)
  8. sözleri bilinen, sık dinlenen parçalar ile bu eylem yapıldığı taktirde ders verimi düşebilir. yanlışlıkla parça sözleri yazılır ders notlarına yahut parçanın en çılgın solo kısmında ''ciyuvv'' diye bağırır insan ve akabinde ''hıh nerde kaldım ben?'' pozisyonuna düşer. ama kısık sesle daha önce dinlenmemiş, bilinmeyen parçalarda tarafımca verim kaybı yaşanmamıştır. aksine verim alınmıştır kimi zaman..
    (nophiem, 10.11.2007 19:25)
  9. fon müziği tadında olursa tadından yenmiyecek hadisedir. misal; zero 7, morcheeba, sia...
    (baschar, 10.11.2007 19:28)
  10. öss insanlarına asla yapma diye tembih edilen eylemdir zira bu bir alışkanlık haline gelirse sınavda da müzik sesi duymadan konsantre olamaz ve soruları çözemezmiş. tabi doğruluk payı olabileceği gibi bir miktar hayal ürünü bir söylentidir ve öss ye nasıl girdiğini merka edilen insalarca uydurulmuş olması da büyük bir ihtimaldir. yani orada okulun bahçesinde beklerken üç buçuk atan ama bunu bastırmak etrafa ufak tebessümler fırtlatarak ben iyiyim mesajı vermek zorunda olan biri o sıraya oturduğu andan itibaren midesindeki çalkantılar sebebiyle daha çok bir tuvalette oturuyor olmayı dileceyecektir müzik dinliyor olmaktansa. yani tuvalete olan ihtiyacı müzikten fazladır.
    eğer öss geçmiş wc ihtiyacı bitmişse dinlenebilir.zira ders bir sonraki dönem de alınabilir rahatlıkla.
    (pipelette, 10.11.2007 20:48)
  11. bir süre sonra istemeden ritim tutmaya başlarsınız.daha sonra müzik tamamiyle sizi etkisi altına alır, dersin amınamamına koyarsınız,defteri kitabı bi kenara atarsınız.tabi irade güçlüğü çeken benim gibi insanlar için geçerlidir bu.pekala iki işi de yapabilenler vardır.
    (grace slick, 10.11.2007 21:06)
  12. eğer ders çalışırken müzik dinleniyorsa sorun yok, devam edilebilir. lakin olay müzik dinlerken ders çalışmaya dönmüşse iş yaş. derhal bir seçim yapılmalı. bu seçim ders çalışmaktan yana olmalı.
    (bkz: müzik dinlerken ders çalışmak)
    (marjane und eudaimonia, 17.07.2008 22:23 ~ 22:23)
  13. sınav esnasında bazen sorunun cevabı normalde akla gelmez ama çalışırken müzik dinlenmişse o esnada çalan şarkı sorunun cevabı olan bilginin hatırlanmasını sağlar. bu durum insanda sevinç yaratır, takır takır soru cevaplanır.
    (digitalis purpurea, 17.07.2008 23:39)
  14. lise dönemimde yıllarca kıçımı yırtıp bir türlü varlığını aileme inandıramadığım eylem.
    (retrospect, 17.07.2008 23:50 ~ 23:52)
  15. yeni mezunlar için yalnızca hoş, nostaljik bir imge.
    (cerceve, 17.07.2008 23:51)
  16. (bkz: ders çalışırken amfetamin almak)
    (şimdi ben ne desem, 17.07.2008 23:53)