derman   

adana çık aradan

1. asıl anlamı: güç, takat, mecal, ilaç
    mecaz anlamı: çıkar yol, çare.

kız ismi olarak da çok güzel yakışıyormuş.
    (mashluk, 21.06.2006 03:54)
  2. 1983 yılında çekilen doğuda yaşayan insanlarımızın sorunlarını(çevre, doğa ve özellikle kış mevsimini) çok güzel bir şekilde anlatan filmdir. başrollerinde tarık akan, hülya koçyiğit oynamaktadır. ayrıca yardımcı rolde talat bulut'un performansı göz kamaştırır.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.03.2007 20:25)
  3. sözleri aşağıdaki gibi olan maia bestesi:

bu kaybolan renkler mi
    yoksa ben mi göremiyorum
    kelimeler yok olmuş
    kuramıyorum cümleleri

farkında değilmişim
    bir masal son bulmuş
    giden sen misin
    kalan ben miyim

dur, gitme!

biraz daha
    bir kaç dakika yeter bana
    belki bir derman bulurum aşkımıza
    belki bir rüyadır uyanırız yatağımızda

biraz daha
    bir tek bakışın yeter bana
    rüyalarımda hiç olmazsa
    kal yanımda, yatağımda, yanıbaşımda

anılarımda sensiz bir anım yok
    o tatlı gülüşünden başka hiç bir şey yok
    haydi gel başa dönelim
    mucizelere inanmak çok zor geliyor
    (sansursuz, 19.12.2007 00:29)
  4. yeni başlayacak bir diziymiş,şevval sam dünyaca ünlü bir türk doktoru canlandırıyormuş.en kötü tarafı ise tanıtım reklamında görülen bir adamın feridun düzağaç olabilme ihtimaliymiş.
    (bkz: yok canım daha neler)
    (amanın da amanım kim gelmiş, 22.06.2008 00:29)
  5. kanal d'nin yeni boktan yaz dizisi. şevval sam'ın dünya çapında bir beyin cerrahı olduğu ve türkiye'ye gelip bir hastanede görev alması ile ilgili abuk sabuk bir dizi. feridun düzağaç'da tanıtım filminde gözüktü. umarım böyle bir dizide oynamaz.
    (pristique, 28.06.2008 16:05)
  6. feridun düzağaç'ın sanırım başrol erkek oyuncu olduğu dizi.
    fd parasız mı kaldı acaba diye düşünmeden edemedim . başka ne sebebi olabilir ki.

"...oyunlarım umutlarım düşlerim vardı
    hepsi birden yarım kaldı"
    (bilginsel, 05.07.2008 21:24)
  7. gereksiz diyaloglar,bilindik sahneler,sıcaktan bunalanlar için yetmez daha da bunaltmalıyız nihahaha diye nareler atarak izleyenlerle dalga geçtiklerini düşündüğüm dizinin adıdır.feridun düzagaç ilk defa hayal kırıklıgına ugratmıştır...
    (benikategorizeetme, 05.07.2008 22:06)
  8. türkiye'deki sağlık sektöründeki sorunları ve fakirliği işlemeyi görev edinmiş, vicdanları rahatsız etmeyi amaçlayan dizi. aşk meşk olaylarının yanında böyle bir konu seçmişler. hayırlısı bakalım.
    (viktorrap, 07.07.2008 01:17)
  9. yeni bir dizi.
    amerika'da yaşayan dünyaca ünlü bir doktor dandik bir hastaneye geliyor. (ne başının zoruysa)
    feridun düzağaç'ın bundan sonra yalnızca şarkı söylemesi gerektiğini gözler önüne sermiştir.
    şevval sam mı? bence o şarkı da söylememeli.
    (emigrant, 13.07.2008 09:10)
  10. gece 11:45'te sinema dünyasına göz kırpan kelime üstadı, müthiş betimleme ustası feridun düzağaç saçma sapan projelerle artık iyiden iyiye gözden düşmeye başlamıştır. akıllara zarar betimlemeleri, sigara içmeyi keyifli kılan melodileri, yalnızlığa yazılan şarkıları görüyoruz ki bir bir yalan olmaya başlamış. sanki bütün bu şarkılar onun elinden değil de başka birileri tarafından yıllarca hazırlanıp feridun düzağaç adı altında piyasaya sunulmuş. nerden çıktı şimdi bu "derman", anlamak mümkün değil. ilk bakışta insan anlam veremiyor. yok diyor, kesin bu dizinin bir sırrı var. neden? çünkü fd de yer almış. ama yok hiç öyle bir durum söz konusu değil. saçma sapan bir senaryonun üzerine kondurulmuş oyuncu parçacıkları ve bu yemeği yemek için bekleşen yurdum insanları. bekliyeceğiz ve göreceğiz.
    (ortam değişkeni, 13.07.2008 09:35)
  11. iyiden iyiye sıkıntı vermeye başlayan dizi. bir ki hafta izledik işte feridun düzağaç var şevval sam var filan diye ama gördük ki ikisi için de pek de parlak olmayan bir proje bu derman.
    (kaç yazar, 08.08.2008 14:08)
  12. sadece oya bilir karakteri için izlenebilecek olan dizidir.
    -sen beni mi izliyorsun?
    +yok yanlış anladınız hemşire hanım...
    -ben anlayacağımı anladım. gayet küstah, gayet cüretkar, gayet işgüzarsınız.
    +yok ben giri giriyordum sadece.
    -ne? ben oya bilirsem -ki oya bilirim-,bana giremezsiniz. izin vermem.
    +ben sözlüğe şeyediyordum.
    -sözlük gibi, kitap gibi bir kadın olduğumu söylüyorsunuz. ama ben bunları yemem. lütfen ben giderken arkadan kalçalarıma bakmayın...
    +ne dedim ki şimdi ben?

edit: evet izliyorum, annem izliyor, ben de arada bakıyorum. eheh oko
    (fox mulder, 08.08.2008 14:29 ~ 14:37)
  13. şevval sam'ın güzelliğinin bile bana izlettiremediği dizi.
    (konusan marul, 08.08.2008 14:35)
  14. yamulmuyorsam eğer bu hafta yayınlanacak olan bölümüyle ekranlara veda edecek olan dizi.beklenen de buydu zaten.oya bilir karakteri dışında hiçbir numarası yoktu çünkü.
    (headfucker, 13.08.2008 03:52)
  15. final bölümünün finaline bakılırsa kanal d'ye göre reytingsizlik yüzünden, bana göre ise zırva senaryosu yüzünden zoraki final yapmış dizi...

(bkz: bana göre süt onlara göre çikolata)

neyse ki feridun düzağaç'ın nazarımızda ki karizmasına fazlaca zeval gelmemiştir...
    (van den budenmayer, 17.08.2008 03:44)