derek smart   

adana çık aradan

1. oyun dünyasının ve amerika internet aleminin en çok dalga geçilen isimlerinden biridir. kendisi hakkında bir sürü espiri-dalga vardır.

başlangıç şöyle: 1993 yılında ''çok güzel bir uzay oyunu tasarlıyorum,böylesi ne görüldü ne duyuldu'' diyerek battlecruiser diye bir oyunun tasarımına başlamıştır. bu sözlerin ardından geçen yıllar boyu oyundan ses seda yoktu. oyuna destek çıkan firma da derek'e çok yüksek biri para ayırmıştı ama oyun hala gelmemişti. destekleyen firma derek'ten habersiz oyunu piyasaya sürer ama oyun çok kötü çıkar, merakla oyunu bilgisayarlarına yükleyenler oyunu hemen siler. oyunun tuş kombinasyonu bile hazır değildir.

bu faciadan sonra oyunu tekrar eline alan derek tasarımına devam etti. 3 yıl süre geçer ve oyun hala piyasaya çıkmaz bu sefer başka yapımcı ile anlaşmıştır derek. yine bu firma oyunu alır piyasaya kendi sürer ama oyun yine berbat bir şekildedir. derek mahkemeye verilir. kendisi o oyuna 14 yılını vermiştir ama hala piyasada yoktur.

kendisi ile yapılan bir sohbette şöyle demiştir: ''bir inşaat işçisi olsaydım daha az tehlike yaşardım.
    (eazy, 16.05.2008 03:09)