gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · öğretmenler günü
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · the twilight saga new moon
  8. · yunus çengel
  9. · çığ

deplasmanda atılan gol  

1. golü atan futbolcunun sus işareti yapmasına vesile olan gol.
    (hansvoralberg, 19.03.2006 13:50)
  2. deplasman taraftarına süper keyif veren, stadın yüzde 95'inin size dönerek el kol hareketleri eşliğinde bişeyler anlatmaya çalışmasına sebep olan olay.
    (stairway to heaven, 19.03.2006 14:01)
  3. taraftarlara karşı kulaklarını tutup " e hadi ama bişey duyamıyorum" manasında bir sevinç gösterisinde de bulunulabilir. yapan kişinin annesinin kulakları çınlayabilir.
    (bearyn, 19.03.2006 23:01)
  4. güzel bir olaydır. çok uzun zamandır tribünlerde ve tv başında futbol seyreden biri olarak bana büyük keyif verir. ev sahibi takım taraftarları gürül gürül tezahürat yapmakta, stadı inletmekteyken, gelen bir golle bir anda stat sessizliğe bürünür. saniyeler süren o sessizlik anı beni çok mutlu eder. hasiktir kelimesi onbinlerce kişi tarafından eşzamanlı dile getirilir. golü atan oyuncu ve arkadaşlarının sevinci tribünlerden bile duyulur. ilk şaşkınlığı atlatan taraftarlar, hırsla hep bir ağızdan yeni bir tezahürata başlar. evsahibi takım gollerinde ise en sevdiğim şey tv golün tekrarını gösterirken, tribündeki insanları gözlemlemektir. topun ağlara giriş anı ve taraftarın sevinç anı arasındaki boşluktan taraftarın tepki hızını ölçmeye çalışır, en hızlı taraftara aferin vererek maçı izlemeye devam ederim.
    (oceangoing, 19.03.2007 09:04)
  5. çocukken en çok karıştırdığım olaylardan bir tanesiydi futbolda. malum deplasmanda atılan bir gol iki gol sayılıyor hesabı. millet anlıyor da işte çocuklara eziyet oluyor. her gol iki golse diyerek yola çıkıyorsunuz çocukken, kafanızdan binbir türlü olasılık geçiyor, derin derin hesaplar yapıyorsunuz. valla 3 tane atsak 6 tane olur falan diye düşün düşün dur...
    (condospree, 20.02.2008 17:19)
  6. çölde bulunmuş vaha gibidir.
    (şiirbaz, 20.02.2008 17:34)
  7. anneleri tatildeyken kız arkadaşın evinde sevişmek gibidir.
    (diazepam, 20.02.2008 17:40)
  8. deplasmanda atılan gol veya gollerin bulunduğu maçlar genelde üst biter.*

maçı stadyumda izleyen ev sahibi takım taraftarı açısından çok zor anların yaşandığı durumdur. şöyle ki; deplasman takımı gol attığında görüntünün sesten önce gelmesi fizik kuralından dolayı sınırlı sayılabilecek deplasman takımı seyircisinin önce hep birlikte ayağa kalktıkları görüntü gelir ve görüntüden çok kısa bir an sonra goool diye gürültüleri... işte ben her defasında sesle görüntünün arasındaki o anda ölmek isterim ev sahibi takım taraftarı olarak.
    (ayabakan, 20.02.2008 17:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil