belki ilginizi çeker
  1. · uyku nedir bilmeyen sözlükçüler
  2. · 14 eylül
  3. · gri
  4. · deo ignoto
  5. · yaran duyurular
  6. · abi kardeş diyalogları
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  3. · onur öymen
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · boylumlama
  8. · bmw z4
  9. · nickinin baş harfini büyük koymak istemek

deoignoto  

1. dördüncü nesil, kafka hayranı arkadaş (bkz: kim değil ki)
    hoş gelmişler sözlüğümüze...
    (serpico, 20.08.2007 22:47 ~ 22:57)
  2. sözlükteki karşılığı geçimsiz,huysuz olan 4. nesil yazar kişisi.
    (bkz: ben)
    (deoignoto, 23.08.2008 04:04)
  3. kötü zamanlarınızda bir kadeh şarap ve iki dal sigara ile yanınızda bulundurmak isteyeceğiniz yazar.
    (amaç paraşütü, 06.12.2008 17:35)
  4. uzun metraj çekse ne yapacağını düşündüğüm yazardır, duyuruda bir grilik aldı gidiyor azizim. e ne güzel, kullanılmalı tabii, ona bir lafım yok.
    ama cidden merak bu benimki.
    (dallak barbeque, 27.02.2009 02:48)
  5. deo ignoto 'nun birleşmiş halidir;
    latincedir.
    manası ise : bilinmeyen tanrıdır
    (deoignoto, 29.07.2009 15:46)
  6. başta kafka olmak üzere edebiyat alanında önemli sayılabilecek her türlü kişiye karşı hayranlığını, olabilecek en yüzeysel biçimlerde yapıtlarına yansıttığını gördükten sonra, farklı dönemlerde yazılmış şiirlerini okuyup o dönem içinde en çok hangi yazara kafayı taktığını anlamayı boş vakitlerde başa üşüşebilecek olan sıkıntıları kovuşturmak için çok eğlenceli bir oyun haline getirebileceğiniz, pek güzide yazar/yönetmen kişisi, tanrının her türlü sanat dalına en büyük şakası. bunun yanında beni, takınmak için pusuda beklediği "meyve veren ağaç taşlanır" tavırlarından korktuğum için filmlerinin komik bir biçimde "kral çıplak" masalının hayatımıza basit bir yansıması olduğuna inandığımı söylemekten çekinir hale getiren, "bilinmeyen tanrı" narcissus.
    (alyoşa, 09.08.2009 04:09)
  7. benden daha ukala olabilecek ender insanlardan, kıskanıyorum bu yönünü. gerçek anlamda "sanatçı ruhlu". kendi doğrularını kendi içinde yaşayan, yargılayan, kendi hatalarını da kendi içinde bir şekilde eritmeyi bilen insan. herkes tarafından anlaşılamaması normal ki zaten onu özel yapan yanı da bu. her ne kadar "gri, gri" diye tutturmuş olsa da, renkli bir ruha sahip aslında fakat kendisi bunun farkında değil. bayağı, ilkellik kokan tartışmalara prim vermeyen güzel kişilik. yeri gelmişken, eksiltili cümlelerde konur üç nokta. muhalefete devam edersen sağlam dayak geleyo, haberin ola yıwrım.

(bkz: beğenmeyen daha iyisini yapsın)
    (beyaztavşanıtakipet, 09.08.2009 11:56)
  8. "bana bir silah verin yoksa öleceğim
    ölemem dediğim tüm fahişelerin altında
    bir fotoğraf çekeceğim , eteği havalanacak
    bana şey verin, yoksa döneceğim
    dönmem dediğim öteki cinsiyete
    nasıl küstüysem 14 eylüle
    küserim öyle herkese"

daha iyisini yaptım.
    (alyoşa, 10.08.2009 19:43)
  9. onu bunu bilmem. adam şiir yazmış, onu bilirim.
    (çaylakadam, 18.11.2009 22:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil