görseller
denver the last dinosaur 

belki ilginizi çeker
  1. · evde dinazor beslemek
  2. · unutulmayan çocukluk çizgi filmleri
  3. · avatar the last airbender
  4. · denver
  5. · dinazor denver
  6. · dinozor
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · colin kazım richards
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · ezel
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · galatasaray
  8. · mütecan
  9. · tear away

denver the last dinosaur  

1. böyle yeşil yeşil bir dinozor olan denver ve insan dostları abuk subuk maceralara atılırlardı bu çizgi dizide.
    güzel bir cingıla sahiptir. sözleri şöyle
    denver, the last dinosaur
    he's my friend and a whole lot more
    shows me a world i never saw before

everywhere we go
    we don't really care
    if people stop and stare
    at our pal dino
    creating history thru the rock n' roll spotlight
    we've got a friend who helps us, we can do alright

that's denver, the last dinosaur
    he's my friend and a whole lot more
    shows me a world i never saw before
    (invisibleruh, 31.05.2004 15:58 ~ 13.08.2006 13:51)
  2. denvır salak dinazor
    (itulujune8, 31.12.2004 05:43)
  3. güzel müziklere sahip çılgın rockçı bir dinazorun hikayesinin anlatıldığı çizgi dizi. unutulmazlar arasındadır.
    (my dying bride, 29.08.2005 17:07)
  4. nostalji yaşayıp bu sevimli dinozoru tekrar izleyip çocukluğa dönmek için (bkz: http://www.retrojunk.com/...)
    (panavision, 03.06.2006 11:06)
  5. jingle girişi " one, two, three, four" şeklinde başlardı.
    (guenhwyvar, 03.06.2006 11:12)
  6. hiç unutmam bir gün elektrikler kesilmişti ve denver'ın yayın saatine kadar gelmemişti. hatta o gün hiç elektrik yoktu. travma yaşadım. hayata küstüm o gün. tüm gün gözlerim yaşlı gezdim. son ana kadar allah'a dua ettim elektrik gelsin diye. nitekim dualarım tutmadı. o gün "allah çocukların bütün dualarını kabul eder" avuntusuna inancımı yitirdim. denver'ı kaçırmıştım bi kere..
    sonra elektrik geldi. ertesi gün, sabahtan akşama kadar 12 saat aralıksız çizgi film seyrettim. tv yandı. ama nafile, tatmin olmadım. denver'ı kaçırmıştım bi kere...bu da böyle bir anımdı
    (lazarushadow, 05.02.2007 23:34)
  7. izleyicilerin büyüyene kadar "denver"ın da türkçe konuştuğunu anlaması imkansızdır.nitekim kendisi donald duck gibi türkçeden çok uzak bir dil kullanmaktadır.
    (orcus, 07.01.2008 00:59 ~ 01:00)
  8. denver ve ekürleri icin buyrun efenim;
    http://www.tvacres.com/...
    (loomy, 07.01.2008 01:03)
  9. teenager dinozor.

sanki dizinin her bölümü başka bir sitcomdan aşırılmış çok heyecanlı olaylar bütünüdür. garajlarında onyüzbin bölüm boyunca 2 metrelik bir dinozor (!) saklayan bir grup ergen velet vardır. bunlar civardaki kızları dışlarlar, ki bunu feminizm sözcüğünü duymadan, propaganda maruziyetinden uzaktayken dahi fark etmişim; her bölümde finalden 1 dakika önce beklenen felaket gerçekleşmez, son 1 dakika böylece gençlere verilen dersin irdelenmesi ve denver denen dinozorun gubidik sesler çıkarıp sırıtmasıyla değerlendirilir.

şimdiki çocuklar avatar izliyor anasını satayım, gerizekalı yerine konmuşuz resmen.
    (no more, 07.01.2008 01:28)
  10. kay kay yapan, sevimli, dost canlısı, mor dinazorun başrolde olduğu çizgi dizi. bize hayvanlarla dostluğu öğretmiş yapımlardan. maceradan maceraya koşarlardı ne güzel. an itibariyle "keşke hayat yine o çizgi filmleri izlediğimiz zamanki kadar güzel olsa" şeklinde nostalji rüzgarlarına sürükleyen, şarkısını özlediğim çizgi film.

hayat mı güzeldi, çocukluk mu? bilinmez...
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 08.01.2008 23:16)
  11. pembe çerçeveli güneş gözlüğü takardı bu heyvan.

gerçi nesli tükendiğinden ve çevresinde başka bir dinazor bulunmadığından cinsel tercihi hakkında sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil.. lakin hakkındaki şahsi kanaatim en azından yollu bir mahlukat olduğu yönündedir..

yahut sadece hayata pembe gözlüklerle bakmak deyiminin vücut bulmuş halidir ve ben fena halde yanılıyorumdur.. yine de buna pek ihtimal vermiyorum..

bence bu çizgi film alttan alta minik dimağlara eşcinsellik propagandası yapmaktaydı.. şirinlerin komünizm ile olan ilişkisi paralelinde bu çizgifilmin de perde arkasındaki amacı eşcinselliğe övgüydü. hatta bu çizgifilm topluğa, godoşluğa bir saygı duruşu idi adeta.
    (bkz: bir komünizm propagandası olarak şirinler)

pembe çerçeveli gözlük ve kaykay?
    sizce çok masum semboller mi?
    kaymak fiilinden türemiş, hatta pekiştirilmiş bir sözcük?
    hiç sanmıyorum..

yazık, belki bu çizgifilm yüzünden bi nesil heba oldu.. nice dağ gibi genç yanlış yollara meyletti..

iğrençsiniz ibneler!!
    (ocean spray, 01.08.2008 15:56 ~ 15:57)
  12. bir zamanlar tek kanalın olmasından dolayı, unutulmayan çizgi filmler kategorisine girmiştir. o yıllarda babamda çizgi film yapsa o da unutulmaz olurdu.

ama şu an başlığı görünce cıngılı da geldi aklıma: denver the last dinasour, he's my friend & a whole lot more... diye devam eder.
    (diotima, 19.06.2009 23:44 ~ 23:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil