|
|
- pişmaniye olmasına ragmen hala arsenal gibi kaliteli bir takımda top koşturan ve goller atan unutulmaz hollandalı.ayrıca uçak korkusu yüzünden türkiye-hollanda maçına gelmeyen futbolcu.
- gelen pası sağ ayağının dışıyla rakibin sağından atıp, reverse ile solundan geçerek o unutlumaz golü atan futbolcu.oyun zekası çok yüksektir.
- gol attıktan sonra şaşırmış gibi yapması rakip taraftarın sahaya inmesi için yeterli bir sebep olan futbolcu
- attığı gol ile "en iyi zamanında arjantin'e" dünya kupasını zehir eden futbolcu...
- çok şık goller atan, arsenal'in hollandalı golcüsü.
- sahalara erken veda eden van bastenin varisi olarak gösterilen, varisi olamasa da çok iyi bir golcü olan portakal
- rüya takımı kursam kesinlikle yedek olarak alacağım istikrar abidesi futbolcu.
- http://www.youtube.com/... muhteşem golün sahibi.
- 2006 dünya kupasında dirk kuyt'un ipi ile portekiz'in karşısına çıkan hollanda milli takımında olsaydı bir üst tur vizesini portakallara getirebileceğini düşündüğüm iceberg lakablı futbolcu.
- ashburton grove'un açılışndaki arsenal-ajax maçı ile jübilesini yapmış iceman. günümüz futbolunda en sevdiğim adamdır. newcastle'a attığı gol olaya koyduğu son noktadır. uçağa binememesi, örneğin ispanya deplasmanlarına özel şöför ile gitmesi kendisinin gözümde daha sempatik görünmesine yol açmıştır. her ne olursa olsun futbol tarihine geçmiş bir kişiliktir kendisi. jübilesini yapmasıyla en büyük hayalim olan galatasaray formasını giymesi de gerçekleşememiştir. fenere gelirse kombine alırım dedirtecek kadar büyüktür gözümde.
kendisiyle benzer potansiyele sahip olduğunu düşündüğüm ama kendi kendini harcayan bir başka yetenek için: (bkz: jacques villeneuve)(reino, 19.09.2006 23:22)
- (bkz: uçamayan hollandalı)
- oyun kurucu veya forvetlerin genellikle kullandığı, yıllardır giydiği 10 numaralı formasını emekliliğin ardından bir savunma oyuncusu olan william gallasa devreden efsane.
- aktif futbol yaşamı sırasında uçak fobisi nedeniyle çok az deplasman maçına çıkmıştır
- arsenalli efsane oyuncu ian wright bergkamp'ın mesih olduğunu iddia etmiştir
(cenkito, 03.01.2007 21:48 ~ 21:51)
- çocukluğunda bergkamp'la çok dalga geçerlermiş adından dolayı, "dennis diye hollandalı mı olur?" diyerekten, küçük dennis de eve koşarmış annesine, ağlayarak, anlatırmış olanları..annesi de ona dermiş ki "sakın ağlama, birgün gelecek ve herkes gibi onlar da seni alkışlayacak.." ve en nihayetinde herkes gibi ben de bu büyük futbolcuyu alkışlıyorum..keşke 1-2 yıl daha oynasaydı, lakin idollerinden birisi olan glenn hoddle futbolu 37 yaşında bırakmış, dennis de daha fazla oynamak istemedi herhalde..
- bugün doğumgünü olan futbolcu. teknik direktör olarak galatasaray'ın başında görmek istediğim insan.
- o değil de, uçak fobisi varmış. o yüzden deniz aşırı yerlere ancak gemiyle gidebiliyormuş. arsenal tevekkeli deplasmana götürürken boşuna iki kere düşünmüyormuş.
- benim için bir dennis bergkamp vardır bir de diğer futbolcular... futbolun ne kadar "estetik" bir spor olduğunu hatırlattığı için sevgi ve saygı ile selamlıyoruz kendisini... 10 numaranın bukadar yakıştığı başka bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum... ne maradona ne pele ne de başka birisi bergkamp kadar klas olabilmiştir... futbolun şımarık ronaldolara, robinholara kaldığını gördükçe içim sızlıyor... maalesef günümzde "artist omak" prim yapmaktadır... berkgamp'ın bayrağını, misyonunu en iyi taşıyan futbolcu kanımca şu an del pierodur...
- kaç yaşında olursanız olun , dennis bergkamp'ı futbol oynarken izleyebildiyseniz hayat güzeldir.
(bkz: cedric)
- (bkz: on tane van persie)
- hayatımda gördüğüm en güzel golü atan hollandalı, "buz adam".
http://www.youtube.com/...
- adı galatasarayla anılmaya başlayan unlu futbolcu.
- fifa 2000'i arıyorum sırf bu adamın fit olduğu zamanları tekrar görmek için
|