gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · ezel
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · google wave
  7. · domuz gribi
  8. · ders çalışmak istemiyorum amına koyim
  9. · uçmak

denizin ortasında boy vermeye çalışmak  

1. yapılmaması tavsiye edilir, zira yapan denizin dibini boylayacaktı zamanın birinde. denizin ortası işte; yok boyu moyu, uçsuz, bucaksız, sonsuz...
    (gülümsün, 21.03.2005 22:04)
  2. üzerinde bir ağırlık olmadan belli bir noktanın altına boy verme pozisyonunda inilemeyeceğinden boğulma tehlikesi az olmakla beraber deniz görmemiş insanlarımızın yapması durumunda tehlikeli sonuçlara yol açabilen bir durumdur(allaha şükür izmirliyim).
    (ecologist, 21.03.2005 22:26 ~ 02.10.2007 22:31)
  3. (bkz: mallık)
    (alayinaisyan, 22.03.2005 00:19)
  4. pek tecrübeli değilse kişi büyük ihtimal boyunun ölçüsünü alacağı aksiyondur. gereksizdir. denizin derinliğini ölçmenin kimseye bir yararı olmayacaktır.
    (lemuria, 21.04.2005 12:29)
  5. petrol kuyusunun derinliğini boy vererek ölçmekten daha az aptalcadır.
    (solti, 21.04.2005 12:56)
  6. (bkz: boylumlama)
    (gblack, 21.04.2005 14:10)
  7. (culdesac, 21.04.2005 15:28 ~ 01.10.2005 21:31)
  8. her denize gidilişte mutlaka yapılır.'baak burası boyu geçmiyor hadi gel yaa'diye laubali cümlecikler sıralanır bu hareketin akabinde. hatta gıcıklığına boy veriyormuş gibi yapıp aslında boy vermeyip sizin su yutmanızı yada amaçsızca debelenip ona küfretmenizden haz alan cinsleride mevcudtur.
    (troke, 21.03.2006 19:34)
  9. (gülmeyen komedyen, 21.03.2007 04:41)
  10. olay genelde şöyle ceryan eder.

-hikmet abi bak boy veriyorum, izle bak.

(bkz: ölmeden önce söylenen son sözler)
    (dereye inip taş bulamayan adam, 27.07.2007 13:28)
  11. üç yanı sularla çevrili ülkemin geleneğidir.denizden ne kadar anladığımızı bu kadar yalın anlatabilecek bir davranış daha var mıdır bilmem.
    (rafinevinterize, 21.03.2008 10:22)
  12. türk halkı olarak kalıtsal hastalığımız sonucu denize hemen her girişimizde suyun insani bir derinliğinde yaptığımız olayın, hastalığın ilerlediği bünyelerdeki versiyonu.
    denizin herkesin gidebileceği yerinden boy vermek kalıtsal hastalıklar uyarınca bir yerde mantıklı gelebilse de denizin ortasında boy vermek ne demektir? hatta bu ne kendini bilmezliktir? hayır "diye sorarlar adama" da o bakımdan yani.

osmanlıyı her ne kadar denizlerin çevreleyişi bakımından anlatacak coğrafi bilgide olmasam da bir taraflarında deniz olduğunu bilmemden dolayı dur bir sosyal tespit yapayım demiştim bir gün.
    araştırmıştım da araştırmıştım. acaba ilk "boy versene lan" ı kim söyledi diye. bu sosyal tespiti yapmaya karar verdiğim zaman bir sahilde olmamdan ötürü başlığın konusuyla aynıydı araştırma konum.
    aslında ümitsizliğe kapılmıyor değildim zira osmanlı tarihi kazan ben kepçe bir vaziyetteydik ve osmanlı çok büyüktü, anlaşılabildiği üzre ben de bir hayli küçüktüm hani.
    yine de hiçbir şekilde hevesi kursağında kalmayan ben büyük diyebileceğimiz oranlardaki bir azimle bağlanmıştım araştırmacı ruhuma. bu akıllıca davranışımın meyvelerini toplamak için çok fazla beklemem gerekmedi. davranışı yapışımın ikinci saatinde istediğim bilgilere ulaşmıştım.
    evet osmanlılardan kalma bir tutkuydu bu.
    asırlarca kez yıllar önce denize kıyısı olan bir sahil kasabasında osmanlı devletimin, yaşanmıştı bu olay.
    tam da tahmin ettiğim gibiydi yani.
    bu tip sosyolojik hastalıkların temeli zaten hep uzak tarihtedir. uzak tarih ise yıllar yıllar ötededir. aslında geridedir.

türk halkı esasen birden bir hayli fazla kalıtsal hastalığa sahiptir. bu hastalıklar kendi alt metinlerine sınıf farkları, cinsiyetler arası farklar, yaş farkından dolayı çıkagelen farklar ve benzerleri olmak üzere ayrılırlar.
    aslında sadece ırkımıza ait olmayan bu sosyolojik vakalar milletlerin kişilik yapılarına ve birçok haltlarına ilişkin ön yargılara gebedir.
    ülkemizin reklamını en iyisinden yapabilmek için öncelikli girişimimiz bu sosyolojik hastalıklar olmalıdır. zira bu tip hastalıklar insanı rezil de eder vezir de.
    (weshallovercome, 03.05.2008 21:48 ~ 21:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil