denize sıfır yalnızlık 

adana çık aradan

1. denize sıfır yalnızlık

ileri ikilide
    poyraz ve lodos
    mendireklerden
    döndü
    tüm ataklarım

(bkz: yüreğimin dehlizleri)
    (deniz büyücüsü, 06.05.2008 15:57)

2. yeni bir yalnızlık çeşidir. ucuz, sıkıntısız, gürültüsüzdür. denize sıfır olması da ayrı bir güzelliktir. güney sahillerinde ve marmara kıyılarında çokça görülür*
    (asphodel, 06.05.2008 16:06)
  3. kira kontratosunda "bir hayat peşin, iki kırık kalp depozito" yazan... (bkz: oh bebek)
    (tembel, 06.05.2008 16:07)
  4. ve acıyla kapatır msn i kız...
    kalkar ayağa, yürür pencereye, bakar denizi kesen ufka... . .. . (noktaları da devrik yazabilsem keşke)

valla kimse kusura bakmasın ama yazın gittiği pansiyonun sahibinin kızına 15-20 gün dur durak bilmeden bir güzel hallenmiş elemanın geride bıraktığı yalnızlıktır. kemik sesi sonrası sükunettir.

kafanız rahat, pir-ü pak bir denize bile bakamıyor musunuz nedir?
    (palanthaser, 06.05.2008 16:13)
  5. en güzel yalnızlıktır. çok severim. sahil şehirlerinde yaşayanların en az bir kere yaşamış olduğunu düşünüyorum.

güneş batarken yola çıkılır. gün batımını seyrebileceğiniz güzel bir yer seçilir. deniz ile kumsalın kesiştiği nokta (denize sıfır noktası) en ideal yerdir. ayaklar kıyıya çarpan dalgaların köpükleri ile gıdıklanır. yüz ise meltemin tatlı ve ılık esintisi ile okşanmaktadır. burunda ise müthiş bir koku, ruhu açan. kulakta da en romantik aşk şarkılarından oluşan playlist'in tatlı melodileri. işte o anı "save edip" sıkıldıkça, hayattan bunaldıkça tekrar "load etmek" istersiniz ve böyle bir şansınızın olmadığına çok üzülürsünüz...
    (karizmatik, 06.05.2008 16:25 ~ 16:33)
  6. (bkz: sahibinden satılık kelepir denize sıfır yanlızlık)
    (bana bir nick bulun, 06.05.2008 16:29)
  7. denize aşık olmaktır. denizin haberi olmaması, ona bu kadar yakınken yalnız kalmandır.
    (ederlezi, 06.05.2008 16:31 ~ 16:32)
  8. nefretin tohumları 36. yılında patlarken, deniz gezmiş'e konumlanmış bir coğrafyada, rengarenk çiçekleri onsuz diriltmek, onu onsuz yaşamak...
    (hakkıbulutunüçyaşındakikardeşi, 06.05.2008 21:44 ~ 21:45)
  9. binbir türlü ironi ve duygusallığı içinde barındıran harikulade bir tamlama. günlerdir ağlıyorum.
    (iki blok otede, 08.05.2008 11:14)
  10. bu yalnızlığın verdiği başbaşalık, huzur neyle değişilebilirdi ki? içinde hayal, umut, aşk, binbir türlü şey vardı. bir şişe brendiyle katlanırdı bu tat. vermut da olurdu.

yanındaki sehpada raşel rakella asal ın volga hüznü bile olsa okunmazdı. o an kendinleydin, başkası olmasındı.

ufkun sonsuzluğunu yakalayabilirdin sekizinci kattaki küçük dairenden.

geçmiş zaman kipi kullanıyorum çünkü; kahrolası sahil yolunu geçirdiler sıfırlığımdan.
    (ulysses i anlamadım, 08.05.2008 11:46)
  11. inşaatı yapan şirketin, broşürlerde denize sıfır olduğunu gösteren fotoğraflar yayınlayıp gurbetçilerimizi kandırdığı yalnızlık. halbüse denize ulaşmak için yol geçmek gerekiyormuş.
    (olahabeoy, 08.05.2008 11:57)
  12. türk yazın sanatına yeni bir soluk getirecek cinsten, cezmi ersöz vari bir tanımlama. şuan öyle heyecanlıyım ki meme uçlarım sertleşti. kakam geldi.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 08.05.2008 12:29 ~ 12:32)
  13. havada, suda, toprakta yüreğinin bir dolup bir boşalışının sesini duymaktır. sessizliğin sesinin, dalgaların sesini bastırmasıdır. ayaklarındaki kumun, gün doğumunda bedeninin her zerresine dolması, gün batımında beyninde odaklaşmasıdır.
    yıldızların şarap kadehlerine sığmaması, gece kuşlarının uykusuzluğuna çare olamamasıdır.
    onun kokusunun yosunlaşarak burnunda tütmesi, gözlerinin denizleşerek ruhuna yansımasıdır.
    acı, nefret ve öfkenin gözyaşlarının tuzuyla birlikte denize karışmasıdır.
    aşk, sevgi ve dinginliğin doğaya kelebek kanatlarında katlanarak dağılmasıdır.
    denizle yalnızlığın arasına hiçliği koymak, onsuz bir hiç olmaktır.
    (çekirdekailem, 08.05.2008 12:35 ~ 22:49)
  14. cezmi ersöz ile tuna kiremitçi'nin, yeni romanlarına koymak için birbirini yedikleri sonunda iclal aydın'ın kaptığı kitap ismi. neyse, ilk ikisinden kurtulduk böylece.
    (kadın giyinmiş zaman, 08.05.2008 12:35)
  15. yılmaz erdoğan'ın yeni şiir kitabı ve aynı adlı şiiri sandım, değilmiş. olsun ben yine de sözlerini yazayım tam olsun:

denize sıfır yalnızlık

otobüs yolculuğunun en kimsesiz kilometresinde
    ansızın verilmiş bir molaydın sen
    üç günlük poğaça tadı
    amonyak kokulu tuvaletler
    omzumda kimsesizlik yüzbaşısı apoletler

ben senin bu manyak hallerini sevdim
    denize sıfır yalnızlığıma
    uykusuz bir balıkçı gibi dalıvermeni
    lüks ışığında balıklarımı ürkütmelerini
    terketmelerini
    metallica dövmelerini