|
|
- (bkz: türk tipi ölçü birimleri)
- tehlikeden haz alan(lar)dır.
- ilgi çekmek istemiyor da olabilir bu tip kişiler.çünkü kıyıdaki bünyelerde sadece bir anlık hayvan gibi açıldı lan o etkisi yaptıktan sonra herkes işine bakmaktadır ve tabiki kimse o kadar uzaktaki ufak kafayı takip etmeyecektir.zira aynı bünye kıyıya paralel ya da zigzag çizerek yüzse bu kez de amma artistik yaptı be dallamaya bak tepkisiyle karşılaşacaktır.işte öyle bir şey...
- bungee jumping i yapanlar ya da yapmayı çok isteyenler kadar maceraperesttirler. yüzerken açıldıkça adrenalinin tadını çıkarırlar. hayvan gibi açılmak onların doğasında vardır, hayvan gibi izlenmeye bayılırlar.
- (bkz: sen kaç beni tanıdılar)
(breaks, 18.05.2008 17:47 ~ 17:48)
- ayaklarında sağlam bi çift palet bulunursa daha bi hayvan gibi açılabilirler. bacaklarına kramp girme tehlikesine karşı yanlarında birini daha bulundursalar fena olmaz.
(wykka, 18.05.2008 17:51)
- suyunun daha soğuk temiz ve berrak olmasından dolayı açıkları tercih edenleri de bulunan insan güruhu. gözden ya da kıyıya yakın kısımlardaki gürültüden ırak olma isteği de bir tercih sebebi olabilir.
- genellikle ayağında palet gözünde de deniz gözlüğü olan, dibe baka baka giderken birden kendini kıyıdan 100 metre açıkta bulan insan modelidir. *
kıyıdakiler size bakınmaktadır. sizin içinse, kıyı incecik bi şerit olmuştur. o sırada insanın aklından abuk subuk jawslı korku filmleri geçmeye başlar. "lan... ya burda jaws varsa..." gibi düşünceler size denizin ortasında asla yapmamanız gerekeni yaptırır: panik.
paletler kıçınıza vura vura kıyıya doğru hızla yol almaya başlarsınız. hele bir de açıldığınızda, o belgesellerde gördüğünüz tuhaf uzantılı deniz analarından biriyle falan karşılaştıysanız iyice yusuf yusuf olursunuz.
bir kere başıma geldi, ne halt etmeye ve nasıl açıldığım konusunda bir fikrim yok. kıyıdan bağırtılar duydum. arkamı döndüm. baktım ciddi ciddi açılmışım. "neden bağırıyor lan bunlar sakın köpekbalığı olmasın..." dedim içimden. kıyıya doğru yüzmeye başladım. ikir pikir (ikir pikir ne lan?! neyse...) sesler duyuyorum. anlayamıyorum da ne olduğunu... iyice tırstım. kıyıya da az kalmış koluma bacağıma kuvvet yırtına yırtına yüzüyorum. kıyıda da kalabalık var. neden bakıyor bunlar, diye düşünürken kafamı bir çevirdim, yaklaşık 2 metre uzağımda bir yunus... suyun üstünde. arkasında da sürüsü... * şimdi diyeceksiniz ki, yunus insan dostudur. sevimli hayvanlardır. neden ağla1? şöyle söyleyeyim: nah sevimli. gayet korkunç. bir sürü dişi falan var. çok da pis bakıyor. ayrıca arkasında da adamları var. beni yer bile. ikir pikir seslerin de ne olduğunu anlamış oldum. korkudan ağlasam mııı, "gel ısır tamam ama acıtmadan" mı deseeem... kaçmak imkansız çünkü. hayvan gemilerle yarış ediyor. beni mi yakalayamayacak? palet palet nereye kadar? denizin ortasında kaldım öyle. bir kaç saniye baktı bana(manyak mıdır nedir) bir de o dururken arkamdan suyun akıntısını hissediyorum ve seslerini duyuyorum. sürü resmen arkamdan geçiyor. geçip gittikten sonra yunus biraz daha durdu etrafımda sonra sürünün peşinden gitti. ama hayatımda hiç o kadar korktuğumu bilmem.
sonradan öğrendiğime göre, o zamanlar yunusların yavruladığı zamanlarmış. yavrular daha korunmasız olduğundan sürünün erkekleri sürü bir yere giderken anne ve yavruların korumalığını üstlenirmiş. yani yunusun bana bar bodyguardı gibi dik dik bakmasının sebebi
benim zarar verebileceğimi düşünmesiymiş. ve eğer ben korkudan donmamış ve sürüye doğru eskaza bir hareket yapmış olsaymışım, boku yemiş olurmuşum. sürüde en az 6-7 tane erkek yunus olurmuş. hepsi de dalabilirmiş...
bu olaydan sonra artık kesinlikle açılmıyorum. resmen deniz fobisi oluştu bende.
denize girdiğimde de 0-6 yaş grubuna mensup çocuklarla birlikte belime kadar çimip* çıkıyorum.
yunuslar insan canlısıdır hiçbir şey yapmazlar diyenlere de selam olsun.
açılmayın.(usako, 18.05.2008 18:49)
- bu hayvan balık falansa dikkat etmesi gereken tiplerdir. çok fazla açılmış demektir. denizdeki yorgunluk çok fecidir. hiç anlamaz; mal gibi kalırsınız denizin ortasında. daha sonra o yorgunluk arttıkça dibe doğru sizi çekmeye başlar. dikkatli olmak gerekir.
ayrıca, (bkz: hayvan gibi balık)
- hangi hayvan gibi açıldıklarına bakmak lazım hüküm vermek için. ördek gibi açılıyorsa mesela, üzerinde durmaya değmez.
- kıyıda çimen milletin içinde,kolunu atınca birilerine çarptıkları efenim alttan üstten sağdan soldan veletlerin onun bunun size dokandığı, küçük çocukların suya çiş yaptıkları sonra dalgaların etkisiyle ve kalabalıkla irenç şekilde pislenen denizde yüzmek istemeyen ,açılıp daha temiz daha özgür ortamlarda takılmak isteyen insanlardır.
- hayvan gibi açılmayı götü yemeyen kıyı insanlarının "oha şuna bak, artist, ne bok varsa orada" diye hakaret ettiği insanlardır ki; bu kıyıda birbirini batırmaca, kafayı suya sokmadan kıyı boyu kulaç atmaca, kıyıya paralel yüzüp zigzag (zigzag ne lan, zikzak) çizmece oynayanların aksine hayvan gibi açılır, denizin ne süper bir şey olduğunu, dünyadan uzaklaştığını, huzurla dolduğunu falan hisseder, bir nevi meditasyon yapar.
hatta bunun paleti, gözlüğü falan da vardır denizle iyice bütünleşir ve unutur kıyıda kendini göremeyen ve bunu dert eden hıyarların varlığını.
büyük ihtimalle deniz çocuğudur zaten, doğduğundan beri suyla iç içe olduğundan kıyıda mal mal ıslanıp sudan çıkmak onu kesmez, ille açılır, kulaç atar, özgür olduğunu hisseder eşeğin zikine kadar.
hatta benim lan bu!
bok mu var kıyıda ciyak ciyak çoluk çocuğun içine girip, yüzme biliyorum sanıp kafasını suya sokarak gözünü de kapatan ardından da insanların arasına dalan tiplerin darbelerine maruz kalıp, "pardooonn topumuumuzuuu ataaar mısınııııızzz" diyen pembe bikinili kızla muhatap olalım. neden lan?!
- denizde derine gidip mayosunu çıkartıp sallayan tiplerdir
- denizin turkuvaz renginden koyu maviye döndüğü bir yer vardır. o noktaya gitmeyi seven insanlardır. çünkü orası soğuktur, temizdir, tenhadır. kıyıya bakarsınız insanlar karınca gibi kalır ve insana kendini güzel hissettirir. hatta bir keresinde bir yata çıkmışlığımız vardır altınkum açıklarında. açılırken problem değil ama dönüşü zor oluyor. tek başına yapılmamalıdır. ayrıca bunu yapmamanız gereken yerler vardır. bu hareketi koylarda yapınız. aksi takdirde tehlikelidir. alanya tarafını biliyorum mesela pek koy yoktu, orada açılırsanız deniz çeker alır götürür, götürmese bile dönene kadar canı çıkar adamın. koyda, dalgasız veya az dalgalı denizde açılınız, dalgalı denizde fazla açılmayınız. hadi dalgasını da geçtim ölçü şudur: deniz kabarıp alçalıyorsa orada açılmak tehlikeli olabilir.
- kalabalıktan uzak, rahatça yüzmek isteyen insanlardır bunlar. veya kalori yakma çabası içinde olan, bu yüzden de uzun mesafe yüzen kişiler de olabilirler.
- kıyının pis olduğunu düşünüp, uzaklarda temizlik arayan insanlardır.
- - eki eki.. su ne güzel değil mi şehmuz?
+ evet ben hep buralarda yüzerim.açık deniz beni çok etkilemiştir. (şimdi mi açılsam yok yok daha var)
- şehmuz, çok geldik yeter dönelim artık!
+ derin sular, derin aşklar başlatır hülya!(açılsam mı? az daha bekle olm şehmuz)
- yeter ama ben çok yoruldum, yüzemiyorum artık ayy!
+ *şortu çıkar aniden sırt üstü yat* buna tutunabilirsin hülya!!
- hayvansın şehmuz hayvan!?!?
- sahildeki tuvaletçiye para kaptırmama azminde olan insan.açılırım enginlere ,yaparım büyüğümü ,küçüğümü! felsefesine inanmış ve yakın bir tarihte müthiş! zengin olma potansiyeli taşıyan yüzücü tipidir.(bkz: tutumlu)
- çoluk çocuk gürültüsünden ayaklarını kuma vurup vurup ortalığı pisleten kişilerden uzaklaşıp sakin sakin kafayı dinlemek isteyen tiplerdir.. benimdir..
- özgürlüğü ve yalnızlığı seven tiplerdir. tek başına olmak bu tiplerde alışkanlık haline gelmiştir. amaçları suyun pisliğinden veya denizin kalabalıklığından kurtulmak değil, kendisiyle kalmaktadır. toplum içinde bulunnup kimsenin size müdahale edemeyeceği ve ulaşamayacağını bilmek değişik bir tatmin duygusu verir bu tiplere. açıldıkları yerlerden sahile doğru değilde havaya ve denizin gözüken en uç noktasına doğru bakarlar, hep daha fazla açılmak ve hap daha uzaklara gitmek isterler.
- sığdaki çoluk çocuk sidiğinden tiksinip kendini enginlere vuranlardır.iyi yüzücülerdir,yorulduklarında sırtüstü pozisyona dönerek dinlenirler deniz yüzeyinde...
- büyük bir balığın zıpladığını görüp tırsarak topukları götüne vura vura kıyıya dönecek olan tiplerdir.
|