belki ilginizi çeker
  1. · adı deniz olmalı
  2. · deniz gezmiş
  3. · denizine aldandım
  4. · 17 ağustos 1999
  5. · metin kemal kahraman
  6. · uğruna beste yapılan erkekler
  7. · adı deniz olmalı
  8. · ferfecir
  9. · deniz gezmiş
  10. · yeni başlayanlar için türkü
gündem
  1. · ugg
  2. · boylumlama
  3. · dersim katliamı
  4. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  5. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  6. · yeşim salkım
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · adalet ve kalkınma partisi
  9. · arabasına aşık insanlar

deniz koydum adını  

1. metin&kemal kahraman'ın güzel albümü.ayrıca metin&kemal kahraman'ın en güzel şarkılarından biri..

nerde kendini bilmez çocuklar,
    bir sabah öylece çekip gittiler,
    çınladı alkışlar kor sokaklarda,
    yankısı kime kaldı?..

deniz koydum adını,
    kederi bende kaldı,
    uzak köyler kurdum birbirine,
    denizine aldandım.

acının surlarında ateşler yaktım,
    vuruldu şehirler, soluksuz kaldı,
    kendine çekildi bütün zamanlar,
    gölgeler orda kaldı.

deniz koydum adını,
    kederi bende kaldı,
    uzak köyler kurdum birbirine,
    denizine aldandım.

çılgın zamanlarda yaşamak bize düştü;ölümün acımasızlığı her zamankinden beter..
    gidenler, gelenler, düşenler..
    ah zamanın sonsuzluğunu anlamayanlar,
    düştük yola, güzel şeyler bulmak umudu ile,
    ışıkları ile büyük şehirler yol oldu bize,
    iz sürdük yalnızlığa..
    (close2death, 02.05.2005 15:34)
  2. çocuktum. evimizin önü bir iskeleye açılıyordu. yine pencereye çıktığım bir gün-havanın bozbulanık olduğu- öyle bakıyodum. etraf pustan zor seçiliyor, ip gibi incecik bir yağmur. yağmurun altında iskelede bir gemi, gemi demirlemiş. adı "deniz". onu yalnızca adı
    deniz
    olduğu için sevmiştim. sevmiştim. bir sabah. evet, evet evet bir sabah, henüz gün ışırken, uyandım! hani bişey dürter ya insanı, çocukluk işte. kalktım. usulca pencereye çıktım, perdeyi araladım. baktım, bu sefer perdeyi bütünüyle açtım, baktım, bakamadım.
    gitmiş...
    (overland, 14.04.2007 18:00 ~ 24.06.2007 19:38)
  3. grup laçin yorumu da güzeldir.
    (dünyayı kurtaran adam, 28.11.2007 23:23)
  4. gidenlere yakılmış özlem dolu bir ağıtır bazen, bazense istanbul'u anlatan bir şarkı. gidenlerin peşi sıra düşersiniz yollara ve ışıklarıyla karşılar sizi istanbul. yalnızlığa iz sürme vaktidir. birbirine uzak köyler olur gidişleriniz, bir sabah öylece çekip giden kendini bilmez çocukları bulamamanın kederi kalır elde ve hüzünler çöker omzunuza. deniz koyarsınız adını, aldanırsınız...

metin-kemal kardeşler söyledikçe biraz daha buruk olur yürekler, biraz daha özlem dolu...
    (itirazım var sayın yönetici, 02.02.2008 17:00)
  5. (bkz: adı deniz olmalı)
    (jayhunx, 02.02.2008 17:18)
  6. "yankısı kime kaldı ?" kısmıyla insanı düşüncelere sürükleyen. boşunamıydı bütün o olanlar diye sordurtan şarkıdır.
    o dönemin kahramanlarına yazılan en güzel sözlerdir kanımca.
    metin - kemal kahraman'dan başkasının yorumuna pek gerek yoktur.
    (temporary peace, 22.03.2008 00:50)
  7. o dönemleri yaşamış çoğu insanın çocuklarına "deniz" ismini vermesini hatırlatan grup yorum'dan da dinlenmesi gereken şaheser.

(bkz: denizine aldandım)
    (higher than hope, 26.04.2008 01:21)
  8. (bkz: deniz gezmiş)
    (elpinoras, 02.02.2009 18:38)
  9. orta okul yıllarım; deniz'i, mahir'i, yusuf'u, ulaş'ı, hüseyin'i yeni yeni tanımaktayım o sıralar. dayım bir kaset getirdi; grup laçin yazıyordu üstüne. taktım bir tarafı bozuk olan çift kaset çalarlı teyibime. kasetin a yuzunun 4. şarkısıydı sanırım. ve bu şarkıyı dinlediğimde, denizleri daha yeni yeni sindirmeye başlamışken, gidişlerini kaldıramıyordu yüreğim. ve bu şarkı beni ben yaptı; ve bu şarkı beni ağlattı her duyduğumda.

http://www.facebook.com/...
    (terliksiz hayvan, 17.07.2009 00:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil