|
|
- önceden kızdığım ama seneler gectikce hak verdiğim önerme. nasılsa adam secimi kazansa da kaybetse de koltuguna yapısıyor. her zaman muhalefet olmaktan gayet memnun. sen oyunu versen de ona vermesen de orda kalcak.
- etkisiz eleman olarak kabul ediyoruz kendisini ve bu eyleme yüklüyoruz bütün hayallerimizi, napalım..
- benimde tarafında bulunduğum zihniyet.sevmiyorum ben bu adamı.yaptıkları, (yapamadıkları) söyledikleri,varlığı herşeyi beni illet etsede alternatifi olmaması hala sol kanadın kendisine gönülsüzce de olsa oy vermesini sağlıyor işte.ne zaman tedavülden kalkacak cidden merak ediyorum.
- "aileden chpliyiz abicim biz" sözüne istinaden ve vicdanen rahatlamak için yapılan iş. deniz baykal'ın vampir olduğundan da kıllanmıyor değilim. içimden bir ses "adam hepimizi gömecek, kendisi hâlâ chp'nin başında olacak" diyor. içimdeki sesi de deniz baykal'ı da acilen susturmak lazım.
(bkz: biri baykalı durdursun, o sizi durdurmadan)
- yetersiz bir durum olduğunu sezinleyip, varolan durumdan tatmin olma hali, çözümsüz, alternatifsiz olduğunu kişiye hissettirme hali. benim adım hıdır elimden gelen budur diye bir deyim vardır. bu başlıkta da bu sezinleniyor, "eee napalım canım" durumu.
not: şimdi kardeşim sen bu adamı sevmiyorsan, oyunu vermezsin ki anlasın. yok illaki oyumu bu partiye vereceğim diyorsun, o zaman ona rağmen buna rağmen demezsin. ya da seçersin başka adam gibi siyasi parti, araştırırsın, sonuna kadar desteklersin, genel başkanını da en yeni üyesini de.
değiştirmeye çabalamalı insan, hiç bir şeyi olduğu gibi kabul etmemeli.
(bkz: on birinci tez)
- (bkz: hem ağlarım hem giderim)
(bkz: beline kuvvet tosunum)
- benim bugün yaptığım eylem..pişman mıyım,hayır..sadece hayal kırıklığı gerçi adı üstündeymiş hayal (!)
- akp düşmanlığının ne kadar büyük olduğunun göstergesidir.şole de bir durum var ki onu göz ardı etmememek gerek.deniz baykal ın "tv de çık karşıma,hesaplaşalım" çağrısına rte çıkamadıysa deniz baykal ı çokta küçümsememek gerek.
(muvo, 22.07.2007 22:54 ~ 23.07.2007 19:22)
- (bkz: devlet bahçeli'ye rağmen mhp'ye oy vermek)
- hiç bir boka yaramadığını gördüğüm eylem
- kişiden ziyade partiye oy veren insan davranışıdır. genel başkanlık koltuğunun deniz baykal tarafından işgal edilmesine rağmen daha iyi bir seçeneği de olmayan birey eylemidir.
(bkz: yine olsa yine yapardım)
- 2 kez yaptım, gene yaparım, denize düşen yılana sarılır misali, mecbur kalıyor insan ama bir işe yarıyor mu, hayır malesef.
- ona rağmen oy verenlerin, o olduğu için vermeyenlerden daha az olduğunu düşündüğüm hadise
- (bkz: oyum boşa gitmesin adamı)
- baykal'a kızıp akp'ye oy vermekten daha mantıklı bir eylemdir.
- memleketin yaklaşık yüzde yirmisinin yapmış olduğu eylem
(omega, 23.07.2007 18:02 ~ 24.08.2007 01:11)
- (bkz: ümit)
- hz. ibrahim'i yakacaklarken karıncanın biri sırtında su taşıyormuş. sormuşlar karıncaya ''ne yapıyorsun?'' diye, ''hz. ibrahim'i yakacaklar, onu söndürmeye gidiyorum'' demiş. '' sen o sırtındaki azıcık suyla, yanan birini söndürebileceğini mi sanıyorsun?'' demişler, demiş ki karınca ''söndüremeyeceğimi ben de biliyorum ama hangi tarafta olduğum, nerde durduğum belli olsun'' demiş...
işte bu zihniyetle, nerde durduğunu belli etmek isteyenlerin, aslolan kişi değil düşüncedir diyenlerin yaptığı eylemdir...
- umutsuzluğun bir sonucudur.
- chp'yi sol bir parti zannedip, sol oylar bölünmesin mantalitesinin ürünüdür.halbuki bu seçimde meclise giren sadece bir sol milletvekili vardır; ufuk uras.bunun ayrıdına vardığımızda geç mi oluyor?evet, baskın oran'ı meclise gönderememek kadarlık bir gecikme yaşanıyor.
- "daha iyi fikri olan?"
sorusunu akıllara düşüren cümle.
|