yaşlanınca küçük çocuklar gibi dede olcam demesini bilmeli ve dedelik mesleğini seçmelidir.
(impera, 23.07.2007 02:42 ~ 02:43)
siyaset haricinde her şey.
çay demlesin
bodrumda domates yetiştiriciliği
isveç bilim adamlığı
orman koruculuğu
norveç balıkçılığı
hiçbir işe el atmasın çok çalıştı, atsın bacak bacak üstüne otursun evinde.. neye el atsa bozacak gibi duruyor burdan.
ak partililer deniz baykal'ın görevine devam etmesini isteyeceklerdir. çünkü bu insan baştayken ve bunun zihniyeti hakimken chp'nin açılımlar yapıp kitleleri kucaklaması imkansızdır.
her kaybettiği seçimden sonra basına yaptığı saçma sapan açıklamalarının topluca yer aldığı bir "iğrenç espriler" kitabı yazması, yazar olması. zaten akademisyenliği de varmış...yabancılık çekmez.
(megae, 23.07.2007 10:13)
boş gezenin boş kalfası olsun
akp genel başkanı olsun. bir dönem en azından başbakanlık yapar ve de akp'yi bir sonraki seçimlerde sandığa gömer. evet evet buldum! kaleyi içten fethedeceğiz!
sözlüğe yazar olsun.
siyaset bilimciler tarafından canlı örnek olarak kullanılsın.siyasette nelerin yapılmaması gerektiği onun üzerinden anlatılsın.ama ismi asla geçmesin.gelecek nesiller onun yaptıklarından ders çıkararak fakat böyle bir insanın bu ülke tarihine geçmiş olduğunu bilmeden yaşasın.
yurdun dört bir yanını dolaşarak,
-bir parti nasıl batar
-türk solu nasıl çöker
-bir başkan nasıl olmamalıdır
gibi konularda seminerler vermeli, halkı bilinçlendirmelidir. zira seçim sonuçları gösteriyor ki buna çok ihtiyacımız var.
içinde bulunduğumuz süreçte türk soluna yapabileceği en büyük katkı bu olur sanırım.
namık ekin'den ders alıp yüzücü olsun
tayyip'ten ders alıp başbakan olsun
ağar'dan ders alıp emekli olsun
kenan evren'den ders alıp ressam olsun
iyi bi koşucu olduğunu duymuştum; her sabah koşarmış. orada ders almaya ihtiyacı olmayacaktır. maraton koşamıyor, kısa mesafe koşucusu olsun.
(endip, 23.07.2007 12:22)
japonların bir yöntemi vardır: adamlar başarısız olduklarında intihar ediyorlar. çok onurlu bir eylem. çoğu siyasetçinin de çoktan yapması gereken bir eylem. biraz zerdüşt'ümsü ama saygı duyulası. tabi saygıyı biliyor mu acaba baykal? önce onur saygı ve sol kavramlarını anlatmak gerek ona. onu da sözlüklerden değil de kitaplardan filan öğrenebilir.
bak ressam bir paşamız var.
acaba sen de heykele filan mı kaydırsan elini? gerçi ona da bu akpliler put derler ya, olsun kız, muhalefetini de böyle gösterirsin fena mı?
hem bak eskiden sovyetlerde de gerçekçilik akımı yayılmıştı sanat çevrelerinde; sen de düşüncelerini heykelle ifade ederek solcu sanatçılar ve enteller arasında belki saygı kazanırsın. hoş, çoğu zaten sana körü körüne inanıp sokaklarda da yürüdü gariplerim...
ne bileyim baykal ya...
bu kadar laftan sonra bence sen bi' passiflora iç, uyu. ancak bunu yaparsın sen. ana muhalefet olarak bile adını anmıyorlar annem depresyon sebebin çok büyük... prozac daha uygun sana. ama bak japonları da bi'düşün.
mümkünse hiç bi şey olmasın
hizipçi olsun. çok başarılıdır o konuda.
(bkz:
baykal hizbi)
korku filmleri senaristi
herangi bi takıma yardımcı antrenör olsun.
-deniz hocam ahmet nasıldı antrenmanda?
+ahmet mi, eh işte fena değildi ama o olmaz yedek kalsın o.
-o zaman süleymanı koyalım takıma
+o da olmaz sürekli huzursuzluk çıkarıyo antrenmanda.
-ya mahmut?
+mahmut mu.. onun toptan haberi yok. onun yerine selimi koyarız daha iyi.
-heh oh be. selimi koyu-
+ne selimi canım. ben selimi koyarız dedim ama aslında öyle demek istemedim. o da olmaz.
-eee peki ya mu-
+ya bırak hocam sen bu işi ne muharremi. ben bu yaşımda daha iyiyim ondan.
-yeter hoca ko-
+koray hiç olmaz geç onu.
-kovuldun ulan kovuldun.
+beni kovamazsın.. taraftar bana yardımcı antrenörlük görevi verdi.
(hayalet, 23.07.2007 19:51 ~ 19:51)
miting düzenleme işleriyle uğraşabilir.
bayrakcılık, afişcilik...