gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · mocha white
  9. · haben

deniz baykal ın çocukluğu  

1. + deniz gel
    - gelmem, delikanlıysan sen gel annemin önünde söyle ne söyliyceksen!
    + lan top oyniiicaz, kaleye adam lazım
    - defansınız kapı gibi ama döner kapı gibi! geçmem o kaleye ben

yazar notu: ya bu son replik bir grup toplantısında, rte'nin "biz imf'nin diretmeleri karşısında kapı gibi duruyoruz!" demesine cevaben söylenmiştir.
    (kahnesty, 11.07.2007 01:18 ~ 01:20)
  2. anne1: deniiiizzz; bak tayyip var apo var kardeş kardeş oynayın bakim, hadi benim güzellerim

deniz: kafalarına ne geçirmişler onlar öyle?

tayyip: biz kuran kursundan çıktık takke bu takke cahil

deniz: kötü söz sahibinindir

tayyip: adam gibi oynucaksan gel biz top oynucaz..apoo len git topu getir!! taş da getir kaleyi oluşturalım!! su da doldur bi zahmet hazır bulunsun..

apo: hemen ağabey ( getirir hemen )

deniz: topu beğenmedim ben..bizim mahallenin bakkalından alınmamış çünkü

tayyip: la havlee...ya bizim dediğimizi yap ya da başka bir şey söyle yapalım..manyak mısın nesin? onu yapmam bunu yapmam

deniz: ben oturcam şurda siz oynayın..

( küçük deniz kaldırıma çöker, ikiliyi izlemeye koyulur arada eheh vuramadıki vuramadıki der kaçan toplara bir tekme de o vurur o sırada bir başka anne sesi duyulur )

anne2: ceeemmm!! oğlumm ver şu çaldıklarını..bakkal amca kulaklarını çekicem dedi..allah allah kime çekti de eli uzun oldu bu çocuğun..

cem: manane manane ben bişi çalmadımkine onlar benimdi zatenkine..anne bana kızma camları artık ben silicem!! seni rahat ettiricem! harçlık olarak 1 kuruş isteyeceğim! ( dudaklar bükülür surat en masum şeklini alır )

anne2: yalana da alıştı bacaksız bütün gün cezalısın!!

cem: ya yapma yaa..vala bak yapmadım..tayyip yaptı.. ( kulağından çeke çeke götürülür )

deniz: ehehe salak salak salak salak cem salak cem..salak tayyip salak

tayyip: sensin salak..apo lan gel fettulah amcam gelio gel elini öpelim harçlık alalım..biz gidioruz deniz kal başına yalnız düdük gibi..oohh

deniz: giderseniz gidin banane yalnız diilim ben sağduyum var
    (babysmurf, 11.07.2007 02:33)
  3. birileri gibi tarikatların, cemaatlerin kollarında, teröristlerin dizinin dibinde geçmemiş çocukluktur.
    (karışan, 11.07.2007 02:34)
  4. deniz baykal, çocukluğunda birkaç işte birden çalışmıştır. tamirci çıraklığı ve simitçilik yaparak harçlığını çıkaran baykal, doğup büyüdüğü antalya’da okurken toprak mahsulleri ofisi’nde ambar puantörlüğü ve tekneyle karpuz nakliyeciliği de yapmıştır.
    (belmonte, 11.07.2007 02:37)
  5. - anneaaaa 6 okum nerdeee?
    +nereye koyduysan ordadır oğlum..
    (joker, 11.07.2007 22:47)
  6. sanırsam saldalye kapmaca oyununu sürekli kaybetmiş ki artık bi oturdu mu bir daha kalkmıyor.
    (ephedrine, 25.07.2007 02:35)
  7. mahallenin tek futbol topu onundur tahminim.istediğini oynatır,istemediğini oynatmaz.durum böyle oluncada aşağı mahalleyle yapılan maçlarda sonuç hezimet olur.
    (sear me, 25.07.2007 02:57)
  8. -oğlum deniz 21 almışsın sınavdan,sınıfta kalmışsın
    -evet baba geçen seferde 20 alıp kalmıştım.arttırdım puanımı.hem 20 platosunu sahiplendim artık
    -ama oğlum bu hesapla..
    -evet baba hesabıma göre 25 yıl içinde okulu bitiricem
    -siktir git yıkıl karşımdan
    (etobur vejeteryan, 25.07.2007 03:54 ~ 02.08.2007 15:44)
  9. ilkokul 4'e kadar sınıf başkanlığı seçimini erdal arkadaşına kaybettikten sonra, 5. sınıfta başkanlığı kapmış, kendisine oy vermeyen öğrencileri diğer sınıflara yollayarak lise sona kadar sınıf başkanı kalmıştır.
    (dawsan, 16.08.2007 15:15)
  10. acaba o zamanda da herşeye muhalefetlik yapıyor muydu diye merak uyandırmaktadır.iktidarda geldiğini görebilecek miyiz acaba...
    (jack nicholson, 16.08.2007 15:22)
  11. baba: sınavın nasıl geçti oğlum ?
    küçük deniz: çok iyiydi baba. pek iyi almazsam buradan rodos'a kadar yüzerim valla.
    baba: aferin oğluma. sınıf başkanlığı seçimi ne oldu peki?
    küçük deniz: istediğimiz kişiler aday olmadı. ben de arkadaşları ikna ettim. seçim yapılacağı derste sınıfa girmedik. ders saatinde bahçede durduğumuzu görünce müdür bey geldi;"ne yapıyorsunuz dedi ?", ben de durumu anlattım. nedense çok kızdı, hepimizi disipline verdi. yarın seni okula bekliyorlar.
    baba: ulen bu kaçıncı? habire sorun çıkartıyorsun bee! müdür beyle akraba olduk gide gele.
    küçük deniz: bence yönetim değişip bizim istediğimiz kişiler okul yönetimine gelene kadar okulu boykot edelim baba. sen müdür beye gitme, ben de derslere girmeyeyim. sadece sınavlara gideyim mesela. nasıl fikir ?
    baba: hanım getir benim beyzbol sopasını...
    (mgen, 16.08.2007 16:24 ~ 16:36)
  12. muhtemelen arkadaşları futbol oynamak ister deniz basketbol.okulda sınıf başkanlığına aday olurdu , kazanamaz ama hala iktidardaki arkadaşını eleştirirdi
    (bitanesindenbitanesine, 16.08.2007 16:47)
  13. (luto, 16.08.2007 17:23 ~ 17:26)
  14. eve gelen teyzelerle arasında geçen diyaloğu

t: gel teyzene
    db: gelmem! ııh
    t: gel evladım, bak cebimde ne var?
    db: banane, gelmem. önce şu emevi, vahhabi, abbasi geleneği türbanını çıkar.
    t: adam olacak çocuk belli! evladım gel şeker vericem.
    db: geliyim, ama duy bidakka! sen cumhuyiyet düşmanına benziyoysun. öölesin deyil mi?
    t: ne alakası var evladım. kim öğretiyor sana bunları. sen ne olacaksın bakayım, kocaman olunca?
    db: sizi ilgilendiymez.
    t: belli evladım, belli. sen muhalet olacaksın!!
    (karahisari, 29.01.2008 18:48)
  15. - anne ben büyüyünce başbakan olamıycam
    - aa neden oğlum?
    - bilmem içime doğdu.
    (orc, 06.09.2008 18:01)
  16. bu yaşlardaki durumudur. çocuk oldu adam tuttuğunu bırakmıyor.
    (myster, 11.04.2009 00:02)
  17. ailenin reisi olmak için babasına karşı muhalefetle geçen çocukluktur.
    -anne babam bisikleti 100 liraya aldım diyordu. faturaya baktım yazıyla seksen yazıyor, nerde bu 20 lira?
    -anne babam iyi yüzemiyor. bak ben ne güzel yüzüyorum.
    (mutitoyo, 11.04.2009 00:14)
  18. çocukken de donu hep yerdeydi onun..
    anneannem donum bel hizasından aşağı indiğinde bağırsaklarını topla derdi amiane..aynen o şekil..

yillardir belden aşağı siyaset yapmasının ispatıdır bu..
    (ilkokul esprisi, 11.04.2009 00:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil