belki ilginizi çeker
  1. · beni değil kendinizi kandırırsınız
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · uludağ sözlük
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · domuz gribi
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · gökten lolipop yağsın
  9. · tafl

deneme sınavında kopya çeken öğrenci  

1. deneme sınavının mantığını kavrayamamış öğrencidir. sınavdan ne kadar iyi puan alırsa o kadar iyi olacağını düşünerek, dersanede popüler öğrenci olmanın hayallerini kurmaktadır. gerçekler yüzüne çarptığında artık çok geçtir çünkü tükürdüğünü de yalamak istemez kastırır da kastırır.

-evet çocuklar bu aynen öss sınavı gibi olacak, her şey o atmosferi hissetmeniz için hazırlandı. hadi bakalım başarılar.
    -ehemmm ıhhhıhhh haarrk 1 ne lan? hoarrkkh
    -yuh be olm bismillah!
    -siktirme belanı 1 ne dedik?
    -daha çözmedim olm!
    -çözünce bildir, 2, 3, 4 gitsin bu seri
    -olm bu deneme sınavı kendin çözsene
    -akıl verme cevap ver 1 adana de 2 ceyhan de bunları de bana
    -dikkatimi dağıtmasana olm, sölicem hocaya valla
    -söyle söyle de ibnenin hasıymış diye adını çıkartıyım senin götlek
    -ya sus tamam. bi sus ya!!
    -akıllı ol aferim bekliyorum yorma beni
    -arif!!!
    -buyrun hocam
    -konuşmuyorsun dimi?
    -ne münasebet hocam arkadaş silgi istedi, bu gerçek sınav gibi olm getireceksin dedim, öss'de isteyebilir misin diye de ekledim
    -aferim arif doğru söylüyor her şey öss'deki gibi silgi, kalem, uç falan istemeyin
    -senin azına sıçıyım arif!!
    -haarkkk eeehhhmmm hoca bakıyorrr suss!!
    -siktir lan
    -sakin ol 1 ne??
    -söylemiyorum lan
    -olm çift kaşarlı tost kola benden lan
    -siktir it almazsın
    -lan valla alıcam bak, akıt sen cevapları inceden
    -allah belanı versin emi, 1 a, 2 b, 3 a, 4 a, 5 a...
    -olm bu ne lan a a a a sikiyosun beni bak
    -lan yazma o zaman hayretsin
    -tama kızma bebeğim devam
    -6 d, 7 d, 8 e.....
    -güzelll!

sınav sonrası

-arif, aferim beklemiyordum senden böyle bir performans!
    -hocam bizde biliyoruz bişeyler
    -gel o zaman bize biraz pisagor anlat!
    -ben siz anlatacaksınız sanıyordum
    -olm en üst seviye sınıfa geldin pisagoru bilmiyor musun?
    -bu bana yapılmış bir hakerettir hoca sınıfı terk ediyorum...
    -olm dur!!
    -ya hocam bırrak yeaa!

(hiç olmadı ki be arif!! kola tostu da almadın zati!)
    (diazepam, 03.12.2007 17:25 ~ 17:32)
  2. bu deneme sınavı, sonuçlarına göre öğrencilerin sınıflarının belli olduğu sınavlardansa mantıklı davranıyo olma ihtimali olan çoocuktur. örneğin babası "oğlum bu sınavda x puan yap, harçlığına %100 zam." demiştir.

ya da aşk acısı çeken öğrencidir. sevdiceği ondan daha iyi bir sınıftadır, kendi çabalarıyla onun sınıfına geçmesi imkansızdır başka türlü de muhabbeti ilerletemiyordur vb.
    (crimsonspider, 03.12.2007 18:22)
  3. gerçeklere gözünü kapatan öğrencidir. ama ailesine prim yapıp sınav günü olacağı 'deneme' için sağlam bir yalanı (kaydırma yaptım, hastalandım,..) varsa bir yıl daha zaman kazanabilir.
    (abdkl, 03.12.2007 18:27)
  4. bir de övünür bu öğrenciler. hem de arkadaşlarının kopya çektiğini bilmesine rağmen. sanki kendisi yapmış gibi. ancak kaybeden olur genelde. 280 yapa yapa gerçeğini de yapmaya alışmazsa tabi.
    (cumaya gittim gelicem, 03.12.2007 18:32)
  5. bu öğrenci tipi nedense öss günü ya çok heyecanlanır abileri ablaları ya da kaydırma yapar ondan kazanamaz yani başka bir nedeni yoktur haspanın
    (bkz: haspa)
    (kaskate, 03.12.2007 18:54)
  6. çözemediği sorunun cevabını sınavdan sonra öğrenmeyi bekleyemeyecek kadar iradesiz olan öğrencidir.öbür soruları da çözecebilecekken bütün sınavı batırandır.
    (slowmotion, 10.12.2007 17:53)
  7. denenmekten haz etmeyen öğrencidir.
    (dawsan, 10.12.2007 17:57)
  8. denemiş olmak için deneyendir.
    (özlemce, 10.12.2007 17:59)
  9. bir sonraki sene de dershaneye kayıt olmak için kasan öğrencidir.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 10.12.2007 18:09 ~ 18:27)
  10. kimi kandırdığını zannettiği merak konusu olan öğrencidir.
    (applepie, 10.12.2007 18:16)
  11. öss sonrası kaydırma yaptım, hastalandım, heycanlandım (bkz: daha gider bu) gibi mazeretlerin yolunu yapan öğrenci modelidir. şöyle ki;

öss sonuçlarının açıkladığı gün ve takiben;

- oğlum nasıl geçemedin lan barajı?
    - kaydırma yapmışım a.k.
    - ya hadi git lan hep öle derler heheh
    - ya s.kirtme belanı oğlum dershanedeki deneme sınavlarında ham 240 alıyordum ben bak
    - harbi lan yazık etmişsin kanka ozaman ya neyse seneye inşallah ozaman
    - hayırlısı inşallah!!!
    (hımhımdahımhım, 10.12.2007 18:19)
  12. gerizekalıların önde gidenlerindendir. üstelik o denemeyi yapmasına da gerek yoktur.

malesef ki birçok örneğini gördüğümdür.
    (lockman, 10.12.2007 18:36)
  13. eğer herhangi bir dersanenin başarılı olan öğrencilere yapacağı indirim söz konusuysa çekilmesi çok mantıklıdır.lisesondaydım, bizim kızlarla aynı dersaneye gidecektik üçü zaten çok iyi olduğundan onların kopyaya ihtiyacı yoktu, planladığımız üzere onlar ilk gün girdi sınava,hepsi sınav çıkışı denemenin bir bölümünü almışlardı, biri matematik, diğeri fizik, kimya, biyoloji, diğeri de türkçeyi aldı yani çaldı.ikinci gün biz girdik sınava, tabi soruların hepsini yaptık önceden, salaklar da aynı sınavı yaptı ikinci gün.ben birinci olmuştum,arkadaşım ikinci dersane bedavaya geldi.diğerlerine de yüzde elli indirim olmuştu galiba.
    (masal, 10.12.2007 18:37)
  14. kopya çekme yeteneği deniyordur.
    (venom, 10.12.2007 18:54)
  15. gayet normal bir öğrencidir. asıl - abi yeeaa denemede kopya çekilir mi yeaa bırak yeaa - diyen öğrenciler aptaldır, iticidir, tiksinçtir. ulen deneme ama sonucu panolara asılıyo, hava basıyosun sonra sınıfta birinci olmuşum ehe ehe diye.. sonra denemede sıçınca evde durumlar bozuluyo filan.. nedir bu denemede kopya vermem tribi bilmiyorum, sanki kişi için çok gerekli bilgiler söz konusu da kopya çekme de öğren bunları ayakları yapıyosunuz. burdan öss ye hazırlanan kardeşlerime sesleniyorum, çekin abi kopya, denemede de çekin. zararı yok
    (henderson, 10.12.2007 18:58)
  16. kopya çekmeyi yemek-içmek gibi bir alışkanlık haline getirdiği için deneme sınavında da kopya çekiyor olabilir.hayatın tadını çıkarmaya,anı yaşamaya bakıyordur.ileride çok büyük yerlere gelmesi kuvvetle muhtemeldir.
    (mistir loba loba, 10.12.2007 19:05)
  17. (odaman nehapak, 10.12.2007 19:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil