belki ilginizi çeker
  1. · 22 temmuz 2004 sakarya hızlandırılmış tren faciası
  2. · sakin
  3. · 27 haziran 2008 travis istanbul konseri
  4. · yağmur yağarken dinlenebilecek şarkılar
  5. · günün şarkısı
  6. · sakin
  7. · 20 kasım 2009 sakin izmir konseri
  8. · yanlış anlaşılan şarkı sözleri
  9. · insanın değeri
  10. · denek hayatım
gündem
  1. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  2. · aşk ı memnu
  3. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · beşiktaş
  8. · sifona dört kez basıldıktan sonra bokun gitmesi
  9. · arı teknokent

denek hayatım  

1. bir kahır içim bugün
    durmuyor
    yolculuk
    ankara
    elimde hazırlanmış bavulumla
    boş dururken
    gardayım
    gördüm her yanda
    kokla bu ceset bu yüzüm ağlar kan içinde

ben sana söyledim hepten ölürüm ben
    inan dönüşü yok bu hız seferi
    bak bu tren devrilir, bağırır
    bu raylar o sahte o kart düzene

ağladık, ağlaştık
    dünyaları kopardık
    farkındayız bugün
    sonrası hep aydınlık
    sebepsiz ve sonuçsuz denek hayatım
    gördüm her yanda
    kokla bu ceset bu yüzün ağlar kan içinde
    (talen, 31.05.2007 03:51)
  2. onur özdemir'in o yumuşak sesiyle söylerken acıyı katmayı çok güzel becerdiği dokunaklı şarkı.
    (langstrand, 16.09.2007 00:00)
  3. sakin adlı grubun dün akşam yirmisekiz kere dinlediğim muhteşem şarkısı. şarkıya bu siteden ulaşabilirsiniz.
    (bkz: http://www.myspace.com/...)
    (yamuk prenses, 02.03.2008 20:11 ~ 17.10.2009 01:24)
  4. bir kitap okudum ve hayatım değişti. bu sözlerle başlar orhan pamuk'un yeni hayat'ı ve gelişigüzel yolculuklarla benliğini ve o'nu aramaya çalışan bir adamın öyküsü olarak devam eder. kitapla bu şarkının ne alakası var derseniz, ikisi de ölümü çağrıştırıyor bana bir yolculukta. bu topraklarda adam gibi değer verilmemiş ve verilmeyecek vücutlarımız, ruhlarını, sevdiceklerini, ailelerini bulmak için ordan oraya koştururken raylar kart düzene isyan eder ve onları ölümün sevgi dolu kırmızı kucağına kavuşturur. bu harika vokallerle ölmek istiyor insan bir tren yolculuğunda soğuk bir ankara sabahında, ben biletimi ayırtıyorum bugünden umarım devrilişimiz bu şarkıda olur melek.
    (weird science, 18.03.2008 12:21 ~ 12:22)
  5. denek hayatım, yol bilmeyenle yola çıkınca... dene yanıl hayatım
    video klip için http://vids.myspace.com/...
    grubun resmi sitesi www.denekhayatlar.com
    (melto, 27.07.2008 00:48 ~ 01:34)
  6. en sevdiğim sakin şarkılarından biri...uzun süredir bekliyorduk videosunu (sakin'in ilk videosu olacağı için biraz uzun sürmesi normaldi aslında), ve en sonunda müzik kanallarında dönmeye başladı...ama üzülerek söylüyorum ki, bu kadar rötardan sonra, şahsen ben daha iyi bir sonuç bekliyordum...belki de beklentilerimin çok yüksek oluması yüzünden...

çok sevdiğim bu şarkının videosu hakkında güzel şeyler yazmayı en çok ben isterdim ama yazamıyorum malesef...videoyu emre can çekmiş...dikkatli gözler hemen anlamıştır zaten...bu adam çektiği videolarda yeni şeyler denemeyi seviyor, ona lafım yok ama denediği bazı şeyler, hiç oturmuyor bence...mesela mor ve ötesi'nin ayıp olmaz mı videosunda kullandığı çarşaf-perde karışımı şey hiç hoşuma gitmemişti zamanında...şimdi bu videoda da aynı çarşafın fermuarlısını kullanmış...zaten denek hayatım'ı ilk izleyişimde video, ayıp olmaz mı'nın düşük bütçeli bir versiyonu gibi geldi bana...aynı çarşaf, aynı ileri-geri kamera hareketleri...bence sakin gibi kendine özgü bir müzik grubu hiç haketmiyor bunu...

ikincisi, evet şarkı çok güzel...hem müzikal olarak, hem de değindiği mevzu bakımından...sakin çok fazla insanların gözüne sokmasa da, şarkıda bir faciadan bahsediliyor ama ben bunu videoda hiç hissedemedim malesef...aslında çarpışma testi mankenlerinin (türkçede özel bir adı var mı bilmiyorum) kullanılması mükemmel bir fikir olmuş...keşke mantığını bir türlü anlayamadığım o kulaklıkla müzik dinleyen insanların yerine, bu manken mevzusunun üzerine daha fazla gidilseymiş...şarkıdaki "deneklik" kavramı daha çok verilebilseymiş...

bunlar benim naçizane fikirlerim...kimse katılmak zorunda değil...birçok kişi de çok beğenmiştir videoyu, eminim...ama sonuç olarak, ben beğenmedim çünkü daha muhalif bir video bekiyordum galiba..."o sahte, kart düzene" son gücüyle bağıran bir video...bir şeylerin hesabını soran bir video...ama biliyorum henüz ilk videolarını çeken sakin grup elemanlarının elinde olan birşey de değildi bu...eminim onlar da biraz önce söylediğim türden bir video çekmek isterlerdi...ne diyeyim, artık sonraki videolara...yeter ki sakin, henüz girdikleri bu malum piyasanın pisliklerine bulanmadan, çizgisini bozmadan devam edebilme başarısını gösterebilsin...

bu arada şarkının "doğru" sözleri;

bir kıpır içim bugün, durmuyor,
    yolculuk, ankara...
    elimde hazırlanmış bavulumla,
    koştururken gardayım.

gördüm, her yanda
    kokla, bu ceset, bu yüzüm,
    ağlar kan içinde...

ben sana söyledim,
    hepten ölürüm ben inan
    dönüşü yok bu hız seferi...
    bak bu tren devrilir,
    bağırır bu raylar
    o sahte, o kart düzene...

ağladık, ağlaştık,
    dünyaları kopardık,
    farkındayız bugün...
    sonrası hep aydınlık,
    sebepsiz ve sonuçsuz,
    "denek hayatım"...
    (barneystinson, 27.07.2008 18:07)
  7. evet, şarkıda hızlı gelen bir hüzün var. onur'un vokali şarkının ayakta durmasında, sözlerden daha güçlü bir neden olarak dursa da gerçekçi bir acıya da ev sahipliği yapıyor sözler. özellikle;

'...ben sana söyledim,
    hepten ölürüm ben inan
    dönüşü yok bu hız seferi...'

kısmı buna yeterli bir örnek bana göre.
    ayrıca klipte alper bahçekapılı 'kendini' fazlasıyla konuşturmuş.sevenlerine afiyet olsun.
    (los amantes del circulo polar, 07.08.2008 16:52)
  8. ankaraya giderken dinlemek için sabırsızlanıyordum bu şarkıyı. otobüse bindim. bir süre sonra mp3 çalarımı kulağıma takmamla sakini açmam bir oldu. denek hayatım tam ankaraya gidiş parçası. biraz hüzünlü biraz mutluysanız hele. yazılma nedeni bir facia olabilir ama hissetirdikleri o kadar güçlü ki ruh halinize göre o faciayı düşünmemeyi başarabiliyorsunuz. bir kez daha anlıyorsunuz ki sakin gerçekten "iyi müzik yapıyor."
    (karamelize ekmek, 23.08.2008 17:12)
  9. bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmişsen ailen ebeveyn olmayı senin üzerinde öğrenir.senden sonra gelen kardeşin senin yaşadığın daha doğrusu sana yaşatılan karmaşayı -iyi polis kim, kötü polis kim- yaşamıyor. acemiliklerini ilk çocuğun üstünde atıyorlar.
    (dere tepe dümdüz kim öküz, 24.08.2008 00:56)
  10. her dinlediğimde yıldırım binali'yi anımsatan parça... bizim için söylemişler sanki yıldırım... hani sen o kaza olduğunda hani 22 temmuz 2004'te... o çok güvendiğimiz hızlı trende ölen 30 kişi ardından ve çok olmadan bir kaza daha... ama istifa etmemiştin ya gönlümü bir daha fethetmiştin... zorlukları bırakıp kaçmıyordun ya denek gibi kullanırken bizi koltuğunu tutuyordun ya öyle sevgi fışkıran sözlerinle

her trene bindiğimde tek dinlemeye çekindiğim, trenle uzaklara gitmekten çekinmemim tek sebebi...

hepimiz deneğiz de kaçımız bir hayatız
    (senzahmetetmebenalırım, 14.11.2008 18:37 ~ 18:42)
  11. pamukova'daki hızlı tren faciasında yaşamını kaybedenler için yapılmış olan şarkı.
    (donjuan88, 25.11.2008 21:00)
  12. (deoignoto, 07.01.2009 18:21)
  13. şarkıyı ilk dinlediğimde "oha" dedim "pamukova için şarkı yapmışlar".bi mesaj bu kadar saklı bu kadar net böyle verilir. çok iyi olmuş. yolları açık olsun.
    (cam eldiven, 30.01.2009 21:20)
  14. sakin' in edepsiz komedya şarkısından sonra çektiği ikinci klip şarkısı.
    http://www.youtube.com/...
    (karyatid, 24.06.2009 10:23)
  15. (bkz: 22 temmuz 2004 sakarya hızlandırılmış tren faciası)

evet, bu faciayı unutturmayacak bir şarkı. kazanın sorumlularına verilecek en büyük ceza, sabah-akşam bu şarkıyı dinlettirmek olacaktır. şarkıya gelecek olursak; müzik güzel, sözler güzel ama sözler keşke daha açık, daha hedef gösterici olsaydı. "bin ali gidelim" gibisinden şeyler de olabilirdi mesela!
    (eskiunited, 28.07.2009 14:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil