gönlümdeki yeri belki abartılı olacak ama blind guardianı geçmiş,iki albümleriylede takdirimi hayli hayli kazanmış şefer-hansi şaheseri.zorla kara kuleyi okutacak tembelleşmiş bünyeme,o derece güzel,o derece saf power metal.
umarım daha albümler yaparlar ve gene yaptıkları işin üstüne birşeyler eklemeye devam ederler.genel kanı ikinci aldümün ilkinin yanında gölgede kaldığı ama,kesinlikle ikinci albümleri birincisinden iyidir.
iced earthın dıgıdık dıgıdık havasının hansinin vokalleriyle birleştirilmiş olduğu blind guardian kadar başarılı olmasa da fiddler on the green ve down here i amgibi etkileyici parçalarıyla kendisini sevdirmiş power metal ortak yapımı
kara kule serisini okuduktan sonra bu ikinci albümleri olan touched by the crimson king albümünü dinlemek gerekiyor. şarkılar o zaman daha bir bağlıyor kendine. down where i am, dinlediğim en iyi şarkılardan biridir. ilk dinlediğimde çok etkilemişti beni. bu albümdeki seize the day şarkısı kara kuleyi okuduntan çok süre sonra ölü ozanlar derneği filmini izlerken "seize the day" yazan bir kağıt görmemle birlikte tüm hikayenin birden gözümün önünden geçmesine neden olan bir şarkıdır.
ayrıca ilk albümlerinde bulunan my last sunrise şarkısının son kısmı oldukça eğlencelidir.
önce
hear no evil, speak no evil
see no evil, feel no evil
dream no evil, fear no evil
touch no evil, taste no evil
derken bu sesin arkasında yavaş yavaş
all ı see and hear is evil
all ı think and feel is evil
sözleri beliriyor. bir süre sonra bu sesler eşitleniyor. birbirine karışıyor. sol taraftan ilk kısım sağ taraftan ikinci kısım geliyor. şarkıyı sevme nedenlerimden biride bu son kısımdır.
müzikal bir olayın olayın içinde blind guardian ve iced earth ismi birlikte geçiyor ise oradan şeytanlar ve büyücüler eksik olmaz.hem de hansi kürsch ve jon schaffer bu olayın içinde başları çekiyorsa,kesinlikle şeytan akıllarına girmiştir.
birbiri ile karşılaştırmanın pek doğru olmayacağı 12 tane şarkı var.fakat;" poor man's crusade" "tear down the wall" ve de ''fiddler on the green'' bu iki grubun harika birleşimleridir.
beş yılda bir albüm çıkarmayı adet edinmiş grup. iced earth'ün sitesinde yazdığına göre 2010'un ikinci yarısında bir albüm çıkarmayı düşünüyorlarmış. özlemiştik kendilerini.
grup hakkında sahip olunan genel bir yanılgı blind guardian - iced earth ortak yapımı olduğudur..vikipedi bile böyle diyor, ben oha dedim..baktım aynı yazış sözlüklere de sıçramış.. bg vokalisti hansi kürsch ve ıe gitaristi john schaffer çok yakın iki arkadaştır, bu proje de ikisinin ortak projesidir. bg nin veya ıe nin diğer elemanlarının çıkarılan iki albümde tek nota çalmışlıkları, tek melodi bestelemişlikleri yoktur. bg de besteleri genelde andre ve hansi yapar, hatta ağırlıkla geçişler sololar falan andrenin eseridir..and then there was silence daki rifflerin %90ı andre'ye aittir. demons and wizards besteleri ve kayıtları amerikada yapılmış, o esnada andre almanyanın aşağı yukarı saksonya bölgesinde soğuk birasını yudumluyordu. projede tek satır notası yokken blind guardian - ıced earth ortak yapımı demek yakışık almaz, ahlak kurallarına sığmaz..yapmayın...