demokratik toplum partisi 

sayfa  / 7
adana çık aradan

1. açılımı demokratik toplum partisi olan,eski dep milletvekilleri tarafından kurulan kanımca demokrasiyle uzaktan yakından ilişkisi olmayan,siirt genel başkanı orduya tehditler savurmuş bulunan parti.
    (tuesflagellumdei, 07.04.2006 20:09)

2. (bkz: dtp)
    (selenge, 26.06.2006 17:20)
  3. bu partinin kurucularından biri batmandaki bombalama eyleminden sorumlu olduğu belirlenerek tutuklanmıştır.varın siz düşünün bunun nasıl bir oluşum yada nasıl bir oluşumun devamı olduğunu...
    (kingpin68, 26.06.2006 22:16)
  4. iki gün önce haberlerde terör örgütü mitingine dönen kongresinden görüntüleri izledikten sonra aynı partinin bir temsilcisinin kurtlar vadisi terör dizisinin ülkenin bütünlüğüne yönelik dengeleri olumsuz etkileyeceğine dair son derece duyarlı! açıklamalarını dinledikten sonra güldüren partidir.
    (ramjet, 08.02.2007 01:51)
  5. 1997 yılında refah yol hükümetine celallenip dyp den istifa eden bir grup dyp li milletvekilinin kurduğu ve hüsamettin cindoruk’un genel başkanlığını üstlendiği demokratik türkiye partisinin kısa adıdır. kongresinde istiklal marşı nı unutmamışlardır, atatürk posteri asmışlardır bu özelliği ile demokratik toplum partisinden oldukça farklı bir imaj çizseler bile aynı demokrasiyi paylaşmaktadırlar.
    (ozguradam, 28.02.2007 18:33 ~ 01.03.2007 17:01)
  6. pkk ile aralarına kesin bir çizgi koymadan kurulan kürt partilerinden biri daha. kürt partisidir, zira ona oy vermem için bana (kürt olmayanlara) herhangi bir politika sunmamaktadır. pkk ile bağları organik olarak yoksa bile (ki öyle düşünen bir allah'ın kulu yok) duygusal ilişkileri had safhadadır. parti hareketleri ve söylemleriyle bu görüşü kuvvetlendirmektedir. hatta, bunu kasıtlı yapmaktadırlar, pkk ile duygusal bağları yok denmesini de istememktedirler, zira, onların varlık sebebi gibi görünüyor bu ilişki. terörist cenazelerindeki eylemleri ve söylemleri, 'sayın öcalan' söylemleri, ikide bir dağdaki teröristlere af isteği, türkiye kandil'i bombalayacak diye çıkarılan gürültü, ikide bir teröristler için ısrarla 'gerilla' demeleri falan filan. teröristler/teröre destek verenler faili meçhul şekilde öldürülürken devletten hesap sormalar, pkk örgüt içi infazlarında (ki onlar da faili meçhul gibi, sadece onlar biliyor infaz olduğunu) kelime dahi etmemek. bu değildir demokrasi
    (galliani, 28.02.2007 18:41)
  7. ülkedeki demokratikleşme açılımlarını ısrarla kötüye kullanmaya devam eden parti. sanki parti ileri gelenleri ülkenin kürtler aleyhine gerilmesini istiyor gibi. son olağanüstü kongresinde bakın ne haltlar yiyorlar:

"sayın öcalan" diyorlar, pkk siyaset yapsın diyorlar, istiklal marşı okumuyorlar, atatürk posteri asmıyorlar. daha önce il başkanları "kerküke yapılan tsk saldırısı diyarbakır'a yapılmış sayılır" gibi son derece tahrik edici ifadeler kullanıyorlar. dtp ülkede demokratik açılımların önündeki en büyük engel gibi duruyor. kürtler yeni bir parti kurarak üniter devlet içinde kendi sorunlarına çözüm aramalıdırlar.

demokrasi yanlısı bir insan bile bu adamların yaptığını hazmedemiyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.
    (galliani, 28.02.2007 18:42)
  8. hem demokrat hem türk adını kullanıp yani içi başka dışı başka, siyaset yapmaya çalışan siyasi parti. ülkemde buna benzer bir sürü parti kuruldu hepsi birbirinin aynı kadrosu aynı, işleyişi aynı... bazıları kapatıldı bazıları isim değiştirdi, ama aynı fikir aynı görüş aynı yol... hiç bir seçimde yüzde 10 dilimini geçemediler, demek ki gittikleri yol yanlış eğer sen bir ülkede belli bir zümreyi temsil ettiğini söyler ve bu yönde hareket edersen yenilirsin. sen kürt meselesi diye bakarsn kaybedersin, bu ülkede hiç kimsenin kürtlerle arasında en ufak bir sorunu yok, hiçbir önyargı yok, kürtler, öteki kökenlerden gelenler gibi, bu ülkenin eşit insanlarıdır. önlerine bugüne kadar en ufak bir engel bile çıkarılmamıştır. özgürce okurlar, iş sahibi olurlar, devlette yükselirler, orduya girerler, polis olurlar, zabıta olurlar, vekil olurlar, öğretmen olurlar, ticaret yaparlar, zengin olurlar, herkes gibi işsiz kalırlar, fakirlik yaşarlar. ama bunun üzerinden siyaset yaparsan seni dışlarlar, ve dün olduğu gibi bugunde baraja takılırsın.
    (sevilok, 28.02.2007 19:04)
  9. son kongresi ve üzerine denk(!) gelenaysel tuğluk'un açıklamaları ile, provakatif özelliğini bir kere daha kanıtlamış, rasyonel bir amaçları olduğunu düşünmediğim, ne yapıp da partiyi kapattırırız diye siyasi partiler kanunu ısrarla çiğneyen parti. kürtlere büyük kötülük yapmaktadırlar, hele de seçime bu kadar az kala. alacağı oylarla meclise girebilecek bir potansiyele sahip bir parti, ama sanırım meclise girmek istemiyorlar. aşırı uç söylemler ve kanunları hiçe sayar bir havada ilerleyerek, partinin kapatılmasını alenen istemektedirler kanımca. kolaya kaçıyorlar, kendilerini demokrasi kahramanı ilan etmeye çalışıyorlar. bence, suç varsa kişiler bazında değerlendirilmeli, dtp kesinlikle kapatılmamalıdır. mecliste görelimn bakalım neler yapacaklar. böyle dışardan atıp tutması kolay.
    (ornitrin, 02.03.2007 17:55)
  10. türk milletiyle dalga geçer gibi olup olmadık açıklamalar yapıp görüşler bildiren, savundukları fikirlerin diğer kesim tarafından ciddiye alınmadığının farkında olmadıkları gözüken parti. maalesef kendileri sadece tek bir etnik grup için var olduklarını yaptıklarıyla, söyledikleriyle her zaman ortaya koymuşlardır. ama türkiye'nin gerçeğinin bu olmadığını anlayamıyorlar. bölücü başı, bebek katili için bazı hassasiyetlerde bulunmaları da, onların nasıl bir mantıkla ve kimlerin istekleri doğrultusunda ilerlemeye çalıştıklarının göstergesidir.
    (türkçekarakter, 21.03.2007 20:14)
  11. genel başkanının yapmaya çalıştığı açıklamayı kürtçem veya tarzancam olmadığı için anlayamadığım partimsidir..
    (profesore, 23.03.2007 00:33)
  12. pkk ile olan bağından yola çıkarak içinde bulunduğu siyasal konumdan daha çok üzüldüğüm başka bir yanı olan partidir.
    partinin mevcudiyetini sorgulamıyor, bilakis seçimlere girmesini, aday çıkarmasını önemsiyorum. nihayetinde sosyo-ekonomik açıdan olsun, kültürel açıdan olsun, çok uzun süreden beri var olan bir güneydoğu sorunu olduğu açıktır. bu sorunun sebepleri ve çözümleri ayrıntılarıyla incelenebilir ancak bir siyasal birliktelik getirmesi kaçınılmaz ve doğal bir sonuçtur.

bu kaba tanımlamadan sonra beni asıl üzen durum ise:
    sol bir parti olduğunu iddia eden, ezilenlerin yanında olduğunu, barış ve demokrasiyi herşeyin üzerinde tuttuğunu her fırsatta vurgulayan bu partinin ırak'ın işgaline karşı tek bir laf etmemiş olmasıdır. kahreden, içimi dağlayan odur ki; emperyalist bir savaşa karşı sessiz kalarak, tilki uykusunda olduğu, emperyalist ittirmelerle siyaset(!) ürettikleri iddialarının artık iyice kesinlik kazanmasıdır.

yine de bu partiye oy veren, güneydoğu'nun tüm çilesini omuzlarında hisseden temiz insanların olduğunu biliyorum. içim buruk ama ışığın oralarda da yanacağı günlerin geleceğine inanıyorum.
    (dr conners, 30.03.2007 22:12)
  13. (bkz: hep)*
    (bkz: dep)
    (bkz: hadep)
    (bkz: dehap)
    (selenge, 31.03.2007 16:57 ~ 08.10.2007 20:22)
  14. kürtçü faşist parti

utanmadan orda burda güvercin uçururlar. kadınlar günü, 1 mayıs gibi günlerin içine ederek sömürü yaparlar. allah sabrımızı taşırmasın...
    (eriyenadam, 31.03.2007 17:09 ~ 17:10)
  15. amaçları sadece bölücülük ve ortalık karıştırmak olan gerizekalı insanlar partisi. cümle bile kuramayan insanlara neden parti kurma izni verildiği de ayrı bir tartışma konusu.
    (tubs, 02.04.2007 19:32)
  16. görünüşe göre seçimlere bağımsız adaylarla katılacak olan ve potansiyel oy oranı düşünüldüğünde mecliste baya bir değişikliğe neden olacak parti. umarım yine provokatif davranıp ortamı germezler. zaten yeterince ortam geicisi var.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (azerichild, 09.05.2007 23:29 ~ 12.05.2007 12:19)
  17. seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı alan parti.

bu karar üzerine hiç bir konuda anlaşamayan meclis, bir konuda hemen hemen oy birliğiyle karar aldı. bağımsız adayların isimlerinin birleşik oy pusulasında yer alması. o da yetmedi her fırsatta veto yetkisini kullanan cumhurbaşkanı jet hızıyla bu değişikliği onayladı. o da yetmedi aday olacağı tahmin edilen adaylara birer birer soruşturmalar açılmaya başladı.

şimdi dtp dehap hadep dep hep vesaiyere şu ya da bu sebeple oy veren bi türkiye cumhuriyeti vatandaşı ne düşünür.

ben size söyliyeyim ne düşüneceğini.

beni önemsemiyorsunuz. vatandaş gözüyle bile bakmıyorsunuz bana. hepiniz temsilcilerinizi meclise görmeyi bir hak olarak görüyorsunuz. fakat benim böyle bi hakkım olmadığını düşünüyorsunuz.
    (mustafamacit, 19.05.2007 13:39 ~ 13:42)
  18. "seçimlerde 20-25 milletvekili daha fazla çıkartırız." hesabı ile seçim barajını düşürmeyen partilerin, demokrasi mağduru rolü oynamasına izin verdiği parti. bence de milyonlarca oy alan bir partinin mecliste temsilci bulundurmaya hakkı vardır. benim merak ettiğim açıkça bölücü örgüt propagandası yapan yöneticilere sahip bu partinin nasıl olup da siyasî faaliyetlerine devam edebildiğidir.

bonus: terörün ne olduğunu bilmek, ülkede pkk gibi eli sopalı bir örgüt varken bu partinin görüşlerine muhalif kürt siyasetçilerin neden çıkamayacacağını ve çıkanların da nasıl susturulacağını bilmek demektir.
    (recai pengül, 22.05.2007 22:47 ~ 22:51)
  19. demokratik toplum partisi demişler kendilerine. demokrasinin, herkesin özgürce görüşünü söyleyebileceği ve bunu savunabileceği bir olgu olduğunu söylüyorlar o halde ve bunun yanında insanların yaşama özgürlüklerini ellerinden alan teröristleri savunuyorlar. bu nasıl yaman bir çelişkidir? sen kalk içinde yaşadığın ülkenin askerine kurşun sıkan bir terör örgütüne, şerefsizler güruhuna destek çık ve ardından "benim de demokratik hakkım var" de!! ben derim ki "bu ülkede size demokrasi yok"!! istediğiniz kadar yırtının, apo denen bebek katiline (özellikle vurguluyorum bunu. dünyanın en şerefsiz insanıdır) destek çıkan hiç bir insan bu ülkenin meclisine giremez. eğer girerse de başta ben giderim o meclisin kapısını kırarım.

bu insanlara parti kurma hakkı verilmesi büyük hatadır. bu ülke demokrasiyle yönetilemeyecek duruma gelmiştir!! evet, şaşırmayın. demokrasinin iyi yanı yoktur. demokrasinin bir "gereği" vardır bir de "kötü yanı" ve böyle giderse demokrasinin kötü yanı bizim sonumuzu getirecek. böyle adamlar, binlerce ana babanın hayatlarını söndüren şerefsizler güruhuna destek çıkan adamlar sürülmelidir bu ülkeden. demokrasiyle hiç bir şekilde ilgili olmayan bir konudur bu. bu insanların bu ülkede yeri yoktur. daha neyi bekliyorsunuz ilgili mahkemeler, ilgili makamlar? bu adamların çıkıp konuşması bir yana, bu topraklarda nefes almalarına izin verilmesi bile bana, bize ve geçmişimize hakarettir.

vurun aponun (benim için özel isim değil. hayvan ismi gibi birşey bu. o yüzden ayırmam tırnak işaretiyle) ve ona destek çıkanların kellesini de şehitlerimiz yattıkları yerde rahat etsinler. ve şunu da sakın unutmayın:

" ey türk gençliği!! işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, türk istiklalini ve türk cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdaafa etmektir." gerekirse bu yolda canımızı bile veririz bu kansızlara prim vermemek için. zaten dikkat ederseniz gençliğe hitabe'nin kanla ilgili kısmına değinmedim. zira kansıza "kan" dediğin zaman, "içmek için mi?" diye soracaktır!!!
    (aberrant, 22.05.2007 23:38 ~ 23.05.2007 16:54)
  20. rakel dink ve gencay gürsoy'a bağımsız adaylık teklifi götürmüş partidir.
    (miçemez, 24.05.2007 21:51)
  21. (bkz: dtp nin seçime bağımsız adaylarla katılması)
    (mustafamacit, 28.05.2007 13:41)
  22. yaptığı hareketler ile barışsever olduğunu ima etmeye çalışıp, türkiye halkını provokasyona getirmeye ant içmiş kişiler tarafından kurulmuş ve halen yönetilen siyasal parti. siyasi amaçları ve hedefleri gayet muayyen iken, onlarca kez kanunları ihlal etmiş bir siyasi parti olmasına rağmen, hukuksal sürecin başlatılarak kapatılmaması da çok ilginçtir.

bu siyasal partinin kurultaylarında nedense hiç istiklal marşı okunmaz, atatürk resimleri bulunmaz, türk bayrakları da asılmaz. gerçi üç tane şerefsizin birazdan indireceği bayrağı asmamalarını biraz önlem ve güvenlik sınırları içerisinde görüyorum.

bu partiden çıkan belediye başkanları o kadar komik adamlardır ki, utanmadan terorist veya vatan haini olarak nitelendirdiğimiz çapulcuların cenazelerine ambülans gönderir, bu cenazelerin miting yerine dönmesini sağlar. üç tane insanın cesedi üzerinden bile propaganda yapabilmek sadece bu parti yöneticilerine mahsus bir olaydır.

partinin siyasal söylemleri sadece belli bir zümreyi kapsadığı için, halkın gerisini düşünmezler. onlar için ordu'daki fındık çiftçisinin, trakya'daki koyun besleyen kişi ile, orta anadolu'daki geçim sıkıntısı çeken esnafın hiç önemi yoktur. hadi ondan vazgeçtim, doğu anadolu'daki çiftçiyi de memuru da düşünmezler. onlar için sadece önemli olan ona buna çemkirmek ve diş bileylemektir.

gelelim bu partiyi türkiye halkını temsil ettiğini inanan zavallı görpe beyinlere( özellikle türkiye halkı kullanılmıştır). 1923 yılından beri bu ülkede seçimler yapılmaktadır. acaba sizin bahsettiğiniz şehirlerden hiç mi milletvekili çıkmadı? yoksa oradakileri seçimlere almayıp, başka şeyler mi yaptılar? geçmişte yapılan seçimlerde bölge halkının temsil edilmediğini söylemek, acizkarlık ve saçmalama örneğidir. kendileri de zaten bölge halkını temsil etmediklerine inandıkları için bağımsız adaylarla seçimlere katılmak istemişlerdir.
    (dünyayı kurtaran adam, 29.05.2007 10:54 ~ 11:04)
  23. (bkz: kürdistan haritası şeklindeki havuz)
    (bkz: zülküf karatekin)
    (kunduz, 31.05.2007 01:51)
  24. bu partinin başındaki insanın ismi ahmet türk. peki nasıl oluyor da böyle bir topluluğun başındaki insanın soyadı türk olur. bu mudur ya?? bir kere daha işin başında bile adamlar kolpadan çalışıyorlar.

hayal edelim hele:
    ben "zürt" olduğumu ve benim gibi zürtlerin hakkını savunarak içinde yaşadığım ülkenin esas sahibi olan "türz"lere düşmanlıkla bir zürt nesli yetiştirip ülkeyi bölmeye çalışacağım ve her türlü hainliğe açık olacağım. sonra ama benim soyadım da "türz" olacak. yuh!!! bir kere en başta kendi soyadımı mahkemeyle değiştirir ve zürtçe bir şey yapardım. bu halle hem de bu zürtlerin başında parti kuracağım. yok artık daha neler! hani artık o kadar saçmalıyorlar ki düşmanlık yapmayı bile tam olarak adam akıllı beceremiyorlar. bu kadar aşağılar işte...

siz daha uğraşın bu ülkeyle, milletle; her gün haberlere yansımayan onlarca olayda şehitler düşüp dursun...
    elbet bu hainlik karşılık bulacaktır.
    (bkz: adamın götünden kan alırlar kamil kan)

ek: vaaaay en sevilmeyen yapmışsınız. çok bölücü ve hain gördüm sizi.
    (hell guardian, 31.05.2007 02:10 ~ 23.08.2007 12:37)
  25. siyasi partilerin kuruluş ve varoluş amaçları, iktidara gelselerde, muhalefette kalsalarda, meclise girselerde giremeselerde, kendi ilkeleri ve politikaları doğrultusunda -ister beğenilsin ister beğenilmesin- ülkeye hizmet iken, kuruluş ve varoluş amacı yaptıkları her açıklamada, gösterdikleri her tavırda açıkça görüldüğü üzere ülkeyi bölmek olan hainlerden oluşmuş terör örgütü sözcüsü siyasi parti.

öyleki türkiye cumhuriyeti toprakları üzerinde türkçe konuşma yaptıkları için özür dileyerek konuşmalarına başlayacak kadar olayı en uç noktaya taşıma cüretini gösterip yine bu topraklar üzerinde binlerce insanın katili imralıda ki şahsiyeti, yine bu topraklar üzerinde her fırsatta şükranla anarak bir çok şehit yakının yüreğini her seferinde bir kez daha dağlamakta ve sadece onları değil herkesi rencide etmektedirler... haklarında bir soruşturma açıldığında ve parti kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğinde ise kendilerini demokrasi bekçisi ilan eden insanlar tarafından da hemen koruma altına alınmakta ve ''en tehlikeli düşman aynı renkte olandır'' sözü akla gelmektedir.

ayrıca özellikle son zamanlarda yaptıkları açıklamalar ve gösterdikleri tavırlar ile de, demokrasi ülkeyi bölmek için bir araç haline geliyorsa böyle demokrasi olmaz olsun dedirten siyasi partidir.
    (angesen, 31.05.2007 17:46)
 sayfa  / 7