görseller
demokratik sol partidemokratik sol parti
demokratik sol partidemokratik sol parti
belki ilginizi çeker
  1. · masum türker
  2. · milliyetçi sol
  3. · 22 temmuz 2007 seçimleri
  4. · şehir eskişehir dir
  5. · 18 nisan 1999 yerel seçimleri
  6. · değişen türkiye partisi
  7. · yüzde bir buçuk oy artışı çok kıymetlidir
  8. · siyasi partilerde genel başkanlık yapmış kadınlar
  9. · mustafa sarıgül
  10. · ordu
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · ugg
  5. · dersim katliamı
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · yan çizmek
  9. · programmable interrupt controller

demokratik sol parti  

sayfa  / 3
  1. ne demokrasisi ne solu kalmış demokratik sol parti
    (the weakest link, 22.05.2004 12:29)
  2. bülent ecevit'in mecali kalmayana dek yönettiği parti.
    (wondrous, 28.10.2005 23:26)
  3. başarılı bir seçim çalışması ve deniz baykal'dan bıkan kesimin oylarıyla 2007 seçiminde barajı rahat rahat aşabileceğini düşündüğüm parti
    (anthelas, 01.02.2007 22:04)
  4. son derece pasif bir lidere sahip olmalarına rağmen, son dönemde reklamlara önem vermeye başlayan parti. öyle görünüyor ki, bu gidişle chp dsp'nin alternatifi olacak

(bkz: alternatif dsp)
    (anthelas, 07.04.2007 00:57)
  5. başkanları çok pasif olan parti. seçim yaklaşıyor bu adam nerelerde dolanıyor? barajı geçemeyecekler, çünkü bütün millet sırf akp tekrar tek başına iktidar olmasın diye chp'e vericek oylarını, sırf bu sebepten dolayı.
    (ananas, 07.04.2007 01:09)
  6. bülent ecevit'ten sonra genel başkanlığını zeki sezer'in yönettiği parti.ecevit' in mirasçısı olarak zeki sezer'i birkere denemekte yarar var diye düşünüyorum.barajı aşamaz diye oy vermemek haksızlık olur.
    (suzery, 07.04.2007 13:01)
  7. seçim stratejisini bülent ecevitten miras kalanlarla yetinmek ve akp'ye sövüp oy toplamak şeklinde belirlemiş partidir. yeni seçim stratejileri bulması hem kendiler açısından hem türkiye açısından daha faydalı olucaktır.
    (dark elven, 07.04.2007 16:14)
  8. reklamlarında cumhuriyet gazetesinin izinden giden partidir. bir parti başka bir partinin başkanını (bkz: başbakan) direk olarak hedef alarak onun üzerinden oy toplamaya çalışmamalıdır kanımca.bu resmen ezikliktir.
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 07.04.2007 17:02)
  9. haksızlıklara karşı kollarını bağlayıp ne olacağını izlemeyen, oy toplama arzusundan ötesini bekleyen, gelecek seçimlerde eğer chp ile birleşirse türkiye'nin kader çizgisini değiştireceğini düşündüğüm, ecevit'in kemiklerini sızlatmamış zeki sezer önderliğindeki halk partisi.
    (digression, 14.04.2007 16:57)
  10. beyaza siyah, siyaha beyaz demeyen partidir. 57. hükümet zamanında ülke için yaptıkları olumlu çalışmaları çıkıp ballandırarak anlatmamışlardır.

birde şu şekilde "icraat yaptık" deme örnekleri mevcuttur.

(bkz: türk telekom un satılması)
    (bkz: yabancı doktor)
    (bkz: ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim)

beyaza beyaz denir, siyaha siyah. sanırım dsp bunu yapıyor. ama bu üslup yanlıştır diyorsanız sizi şöyle alayım.

(bkz: ananı da al git buradan)
    (bkz: askerlik yan gelip yatma yeri değil)

yanlışa yanlışla karşılık verilmemeli denilirse, saygı duyulasıdır. ama yanlışlıklar terazisinde kimin kefesi ağır basıyor bir daha kontrol edilmelidir.
    (tuogalen, 16.04.2007 19:02 ~ 19:02)
  11. ilgili bir kitabın adında yumruksuz sol diye tanımlanmış parti.
    (siyah desen üzerine mor çizgiler, 07.05.2007 00:45)
  12. 22 temmuz 2007 tarihinde gerçekleşecek seçimde chp ile ittifak yapan merhum bülen ecevitin varisi olan parti.
    (çerkes, 16.07.2007 02:17)
  13. chp listelerinden meclise girmiş partidir, 13 adet milletvekiliyle chp'den ayrılacaklardır; mevcut durumda bir değişme olmazsa chp milletvekili sayısı 100'ün altında olacaktır.
    (libertar, 23.07.2007 00:14 ~ 01:26)
  14. dedemi 2004 yılında kaybettiğimde bundan sonraki seçimlerde dsp ye vereceğim diye söz verdiğim partidir.dedem bir ecevit hayranıydı ve öldüğünde cüzdanı bana kalmıştı.cüzdanı açtığımda içinden bozuk paralar ve bir resim çıkmıştı sadece.insan kimin resmini taşırdı ki cüzdanında? sevgilisinin,çocuğunun,eşinin,dostunun...bunlardan hiçbirinin resmi değildi.bülent ecevitin 70 li yıllarda karaoğlan lakabıyla anıldığı dönemlerde çekilmiş gazeteden koparılmış bir resimdi bu,özenle katlanmış ve sararmış.demek bu kadar yürekten ve samimi sevmişti onu benim maden işçisi dedem.ve demiştim bundan sonra tüm seçimlerde oyum dsp nindir.ve ecevit öldüğünde oturup oy verecekbir liderim yok diye ağladım. sözümü de tutamadım zaten hem dedemin lideri yoktu hem de partisi.
    (covulli, 23.07.2007 00:41)
  15. chp ile birleşen ancak genede seçim sonuçlarını etkileyemeyen parti.
    (benne, 23.07.2007 02:13)
  16. 22 temmuz 2007 genel seçimlerinde, akp den sonra en kârlı çıkan parti.
    kabaca bir hesapla; chp'nin %20 lik oy oranı ile 112 milletvekili çıkardığı düşünülürse; demokratik sol partinin on üç (13) milletvekilini meclise sokması için sadece ama sadece yaklaşık olarak %2.5 lik bir oran yetmektedir. yüzde onluk baraja takılmadan meclise on üç milletvekili sokmuşlardır.
    (rom, 26.07.2007 20:04 ~ 20:07)
  17. 2007 seçimlerinde haybeden meclise girmiş parti.
    (inti illimani, 26.07.2007 20:18)
  18. 22 temmuz seçimlerinden en kazançlı çıkan parti. isa'nın son yemeği tablosundaki gibi 13 sayısıyla meclise giren vekillerin ne yapacağı beklenti konusudur...
    yoksa beklenmemeli midir? zaman gösterecektir.
    (bambirella, 03.10.2007 01:55)
  19. "inançlara saygılı laiklik" anlayışı fos çıkmış parti. parti yetkilileri "sokakta rahatça dolaşıyorsunuz ya, daha ne istiyorsunuz lan?" nevinden kendi iç seslerini inançlara saygılı laiklik olarak yorumlamışlar anlaşılan. bir de çok matah işler yapacakmış gibi chp'den ayrılmaları komediden başka bir şey değilmiş. alkışlıyorum arkadaşları buradan.
    (küller, 30.01.2008 16:49 ~ 20:15)
  20. esenler belediye başkanlığı için zekeriya beyaz'ı aday göstermiş siyasi parti.bu tercih de parti yönetiminin ne kadar başarılı(!) olduğunu ortaya koymuştur.nereden nereye...
    (ultracarizma, 21.12.2008 14:15 ~ 14:19)
  21. zekeriya beyaz'ı belediye için aday göstererek kalitesizliğini ortaya koymuş parti. tabi tek kabahat dsp'nin değil efenim. profesör ünvanını uygun gören, tv lerde boy göstermesine olanak salayan, adammış yerine koyan bilinçsiz insanların hatasına dsp sahip çıkmış. hepsi bu.

ecevit son dönemlerinde ne kadar başarısız olsa da siyasi zekası ve onun dünyaya baktığı pencerede zekeriya beyaz'a yer olduğunu düşünemiyorum.
    (foxmuld3r, 21.12.2008 14:22)
  22. her şey gibi değişen, değişiminin nereye doğru yol aldığını bilemediğini düşündürten parti.
    (agustos, 21.12.2008 14:26)
  23. şu aralar ne yaptığını şaşıran, boşlukta olduğunu düşündüğüm parti.. zekeriya beyaz olayı oha dedirttiydi de eğer yalan haber değilse şimdi de üsküdardan levent kırcayı başkan adayı yapmışlar..

http://www.timeturk.com/...
    (robadan, 16.01.2009 12:20 ~ 12:20)
  24. tartışmasız şuan en kaliteli siyasi partidir, siyaseti fazla sevmememe rağmen yine de en güvenilir, temiz ve dürüst insanların bulunduğunu düşündüğüm partidir. ayrıca sadece bir aday yüzünden yargılanmasını insafsızca buluyorum, şuan türkiye de siyaset o kadar kötü durumdadır ki, bu tarz aday gösterme olayları zorunluluk haline gelmiştir.

(bkz: gelecek biziz, biz geleceğiz)
    (phoenix, 20.01.2009 00:13 ~ 28.01.2009 01:13)
  25. mevcut şişli belediye başkanı mustafa sarıgülün geçtiği partidir.
    (citymoon, 20.01.2009 00:16)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil