belki ilginizi çeker
  1. · türkçe karakterleri kullanıp ş yerine dolar koymak
  2. · demek istediğim
  3. · çişle bir şeyler yazmak
  4. · uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma suçu
  5. · demek istediğim olay
  6. · kesin eksi oy alacak giri tipleri
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · yeşim salkım
  3. · colin kazım richards
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · disko kralı
  8. · bismillahirrahmanirrahim
  9. · süreyya ayhan

demek istediğim şey  

1. muhteşem bir cümle. hakkında yorum yapmak istediğiniz şeyi alıyor ve yorumunuzdan sonra bu üç kelimeyi arkasına ekleyip giri haline getiriyorsunuz. niye bizim aklımıza gelmiyor böyle şeyler yahu?
    (wondrous, 13.09.2005 22:08)
  2. öss'de çıkardı böyle sorular. hayvan kadar paragraf verilir, en sonunda yazarın demek istediği şey sorulurdu. hayır demek istediğim olay çok dandik bi sınav sistemimiz var.
    (hepten aykırı, 13.09.2005 23:17)
  3. ya söylemek istediklerini söyleyemeyen bir güdük olunduğunun itirafıdır yada karşı tarafa "sen söylediklerimi anlamıyosun" denilemeyecek kadar nazik olunmak istenmektedir.
    (salihaki, 13.09.2005 23:41)
  4. tartışma esnasında göt olmaya adım adım yaklaştığını hisseden adamın yavaştan uzlaşmacı adımlar atması sırasında ağzından defalarca çıkan söz öbeği.
    (tori, 03.11.2005 04:48 ~ 04:55)
  5. birinci ağızdan kurdukları cümleyi diyalog formundan çıkartıp öznesiz bir şekilde formüle edemeyen birikimin adeta bir yılan gibi sarıldığı söz. (bkz: denize düşen yılana sarılır)

- 'hasigtir amugakoyim , ne lan bu yavşaklar' demek istediğim olay.
    - 'sen bir gel de , ben senin ağzını yerim yavrum' demek istediğim şahıs.

falan gibi. 'ya onu bunu bırakın da, biraz kitap okuyun, cümle kurma hassanız gelişsin' demek istediğim insanlardır kendileri.
    (scherzi, 10.07.2007 23:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil