dünyanın en buyuk 2. bilgisayar firması
türkçe msword de altında kırmızı çizgi bulunması muhtemel bir kelime
(rk, 08.03.2004 20:40 ~ 20:58)
itü merkez kütüphanesinde bulunan bilgisayarlar.
notebook aleminin
nokia'sı.
notebook aldığınızda seçtiğiniz
ramlerin kaç bitlik olduğunu yazmayan, rivayetlere göre sizi düdükleyen şirket.
birleşik devletlerde
* dehşet ucuz dünyanın geri kalanında ise dehşet kazık satış yapan firma.
meksikadaki elemanlar bile mümkünse gidip abd'den alıyorlar aletleri.eğer sağlam
kupon* bulunursa %25 indirimle alınabilecek
laptoplar satan şirket.
bilgisayardan anlayan arkadaşlarımın tavsiye ettiği ve bir hafta içinde sahibi olacağım diz üstü bilgisayarını üreten firma..tavsiye eden arkadaşların bilgisayardan ne kadar anladığını anlayacağım marka..
editli pide: ismi bana yakışıyormuş ondan tavsiye etmişler..!?
inspiron serisini 5 senedir sorunsuz kullandığımız firma. tık demedi sağolsun, lakin batarya konusunda pek de başarılı değiller. çabuk çürüyorlar. misal benim batarya şu an 1 dakika felan gidiyor. fiş değiştirmek için yeterli bir süre ancak...
sattığı laptoplarla birlikte işletim sistemi cd sini vermeyip farklı kombinasyonlarla cd ye yazdırılmasını isteyen firma.
hp'nin ardından, 2. en çok hazır pc satan firma.
(bkz:
http://www.dell.com)
xps 710 h2c desktop modeliyle akıllara zarar bir bilgisayarı piyasaya sürmüş firma. özellikleri:
- ıntel core 2 duo extreme qx 6700 dört çekirdekli işlemci
- nvidia ge force 8800 gtx 768 mb ekran kartı. (slı kombinasyonuyla.)
- 4 gb ddr 2 ram
- 320 gb raid 0 yapılmış sabit disk.
fiyatı şimdilik 5.500$ ileride ne olur bilinmez tabi.
http://reviews.cnet.com/...(dna, 25.01.2007 04:43 ~ 13.01.2008 01:14)
sektöründe dünyanın en büyük ikincisi olmasına rağmen istanbul'daki teknik servisi son derece izbe bir yerde olan bilgisayar firması. teknik servisin
yenisahra arkası varoşlardan yukarı
dudullu'ya taşınacağını öğrendikten sonra laptopumu tamir ettirmekten beni bir kat daha soğutmuştur kendileri, şöyle kadıköy'ün merkezinde bir yerde olsa ya diye düşündürmüştür.
çok iyi notebook'lar üretmesine rağmen, telefon desteği almak istendiğinde 5 distribitörün
* * * * * topu birbirine atarak insanı kanser ettiği markadır.
xps m2010 modeliyle dikkat çeken marka.
http://www.dell.com/...
iyi güzel de mümkünse bataryalarını kendi üretmesin dedirten firma.
her daim bir indirim olan, denk gelinirse internet üzerinden çok iyi fiyatlara bilgisayar alınabilen marka. şimdiye kadar internet üzerinden 3 dizüstü bilgisayar aldım bu firmadan. abd'deki müşteri hizmetleri ve teknik destekleri fena değildir, hızlıdır. bozulan bir adaptörün yenisini almak için akşam 8'de verdiğim siparişin sabahında adaptörümü elime vermiştir. aldığım 3 bilgisayardan sadece birisinde, o da benim monitörü öküz gibi kullanmamdan oluşan dead pixeller nedeniyle garantiyi kullanmam gerekti. çok eziyet çektirmeden size kutu gönderiyoruz sistemi onarım için gönderebilirsiniz diyerek bir kere daha kalbimi fethetti.
bilgisayar dünyasının şahin'idir vesselam. tonla para bayılmadığınız için gerek bozulursa, gerek satarken vs, yüreğiniz cız etmez.
yetkili servis anlayışına hayran kaldığım bilgisayar markası. dell notbook sürekli hdd hatası veriyordu. google'da yetkili servis aratıyordum fakat bir türlü sonuç alamıyordum. abuk subuk yerler buluyordum. sonra aldığım yeri aradım ve yardım istedim. bana, dell'in türkiye'de yetkili servisine ulaşamazsınız çünkü yok dedi, haydaa dedim nasıl olur ne yapacağım peki? kadın bana 0800 lü bir müşteri danışma hattı numarası verdi. aradım ama umutsuzdum açıkçası. uluslararası bir numaraymış. müşteri hizmetleri kaydımı aldı ve 1 hafta içinde evime bir servis elemanı yollayacağını söyledi. hala umutsuzdum. taa ki 5. gün evime servis elemanı gelinceye kadar. yeni bir hdd ile birlikte hem de. geldi, yenisini taktı, kurdu ve gitti. ne hataya baktı, ne soru sordu. çay kahve pasta ikram ettim hatta. hiç bekletmeyen sorunsuz bir servis. dell alın,aldırın. mutlaka alın.
şu an türkiye'nin en iyi müşteri hizmetlerine sahip bilgisayar firması. bozulan sabit diskimi üç gün içinde evimde yenisiyle değiştirdi. üstelik yanlışlıkla 160 yerine 250 gb lığıyla. servis elemanı; ossun delaanlı bizde fazla olur eksik olmaz, sen gönlünü raat tut, dedi.
şaka maka, hakkaten iyi adamlar. bilgisayar alacaksanız gönül rahatlığıyla alın bu markayı.
anasının nikahı da olsa printerına şöyle bir özellik koyan adamların ben de beyinciklerine koymak istiyorum brada.
model: dell mfp 1815dn yazıcı
efendim yazıcının önüne bir adet usb yuvası koymuş bu übermüller arkadaşlarımız ve demiş ki jpg,txt,tıff,pdf vs basabilirsiniz buradan destekliyoruz.
yalnız şöyle bir durum var ki bu alet sadece kendi ürettiği pdf'leri basmayı destekliyor. yani sadece taradığınız dosyaları basabiliyorsunuz, kendi yaptığınız pdfleri basamıyorsunuz.
lan taradığım belge zaten elimde, ne sikime tekrar basıcam ben onu.
aferin çok güzel düşünmüşsünüz gerçekten.
yaklaşık üçbuçuk yıl kadar inspiron serisini kullandığım , üretimini diğer firmaların aksine çin yerine polonya ve iskoçya'da yapan kaliteli ürünler sunan firma. özellikle inspiron ve son dönemdeki xps serisi gayet iyidir. fan sesi pek duyulmaz , kolay kolay çakılmaz , donanımsal sorun pek yaşatmaz , insanın canını sıkmaz. kullandığım süre içinde bir kez olsun servis görmedi mesela. zaten servise gitse de hizmeti iyidir. özellikle avrupa'daki servis hizmetlerinin kalitesi çok yüksektir. evde servis hizmetini ilk uygulayan firmalardan biridir.
sunucu piyasasında ilginç bir çalışma prensipleri vardır. fiyat tekliflerinde 5300 5400 5500 diye modeller gider durur ancak aslında türkiye'ye yalnızca belli konfigürasyonlar gelir ve burada kutusunu açıp içindeki parçaları değiştirip o model haline getirir teslim ederler. ithal ettikleri ürün sırf kasadan ibaret olabileceği gibi ağzına kadar dolu da olabilir. örneğin sözlük sunucusu aslında türkiye'ye ithal edildiğinde çift xeon'lu ve tüm ram slotları dolu haldeydi ancak biz tek işlemci ve daha az ram seçtiğimiz için içinden söküp teslim aldık, çıkan parçalarsa oem olarak başkalarına satıldı. üç ay sonra da yine başka bir sunucudan çıkan kullanılmamış parçaları getirip sözlük sunucusuna takarak konfigürasyonu geliştirdik.
sunucuları da aynı platform ve sınıfta iyi aletler arasında gelir, bir dandikliğini görmüş değilim. linux için yalnızca red hat suse gibi distro'lara resmi destek gelir ve bunun dışındakilere (örneğin debian) hardware monitoring benzeri işlevler sağlayan yazılımları genelde kurulmaz ancak yine de bu dağıtımlarla da operasyon yürütülebilir. datacenter'da duran bir cihaz için ne kadar önemli bilmiyorum ama, cihazların dizaynı da oldukça hoştur, proliant'lar gibi mahkeme duvarına benzemez.
yine de dünyanın en yakışıklı sunucusu için (bkz:
xserve)
üç buçuk yaşını dolduran ve bu süre dahilinde sürekli kullandığım inspiron 1300 model bir dizüstüne sahip olduğum marka.
diğer dizüstü bilgisayarlardan farkı aşırı derecede sessiz olması ve yine diğer markalara nazaran az ısınmasıdır.
yeni bir bilgisayar aldığımda yine dell alacağım.
(bkz:
yine yeni yeniden)
(katip, 21.10.2009 22:29)