belki ilginizi çeker
  1. · şumnu
  2. · kel aliço
  3. · zilli de maşa darbuka
  4. · alışmadık götte don durmaz
  5. · burda yiyip içecen moskofa hayır dua edecen ha
  6. · kırcalı ali
  7. · bulgaristan
  8. · ak güvercin olsaydım
  9. · razgrad
  10. · koca yusuf
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · okan bayülgen
  6. · thierry henry
  7. · uludağ sözlük
  8. · etek altına çamaşır giymemek
  9. · mühr i hümayun

deliorman  

1. bulgaristan'ın kuzeyinde, türklerin çoğunlukta olduğu bölge.

(bkz: şumnu)
    (bkz: vatan)
    (selenge, 03.02.2005 12:09 ~ 06.03.2006 02:19)
  2. (bkz: altan deliorman)
    (wondrous, 03.02.2005 12:12)
  3. güreşçiler diyarı. havasından,suyundan mıdır nedir, gelmiş geçmiş en büyük güreşçiler buradan çıkmıştır. koca yusuf, kurtdereli mehmet pehlivan ve birçokları. bi de kel aliço var tabi
    (shine on me crazy diamond, 05.11.2005 18:21)
  4. (bkz: razgrad)

geçmişte çok daha büyük olan ormanlık, bölge. ormandan ötürü toprağı çok verimlidir. bu sebepten sosyalizm zamanında bulgarlar bu ormanları tarla yapmak için amına koymuştur. güreşçiler mekanıdır.
    (keyif pezevengi, 28.12.2005 01:55 ~ 23.10.2008 22:23)
  5. ben görmedim de rivayete göre, ( daha doğrusu bizimkilerin anlattıklarına göre) babamın yaşadığı dönemde gençkene her hafta sonu köye gidip arkadaşlarıyla buradaki ormanlarda kamp kurup kuzu çevirme yaptıkları mekanın adı.. yanarım yanarım bi tek o döneme yetişemediğime yanarım. ne bahtsız adamım yahu. böyle gür - deli gibi bir ormanda kuzu çevirme yap , gelsin bulgar rakısı gitsin çoban salatası.. öyle bir mekanmış işte vakti evelinde. şimdi ise bomboş , alabildiğin kadar gür , korku filmlerideki ormanları andırır...

ek bilgi bu bölgeye giderken yol kenarında başlarsınız görmeye terk edilmiş fabrikaları , evleri , daha ormanına varmadan içinizde bir ürperti sarıverir.
    (jack daniels, 23.10.2008 01:42)
  6. (bkz: mehmet deliorman)
    (jugador, 23.10.2008 05:44)
  7. kızları insanı süründürür öldürmez.
    (andershope, 02.01.2009 17:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil