belki ilginizi çeker
  1. · yaran film replikleri
  2. · knight rider
  3. · cüneyt arkın
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · boylumlama
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  7. · 100 opera
  8. · kifayetsiz
  9. · doğum günü

deli yusuf  

1. bir cüneyt arkın komedisi. cüneyt arkın bir bilim adamıdır, babası atom bombasının formülünü(!) bulmuş ve mafya tarafından öldürülmüştür. cüneyt arkın'da deli yusuf adında kara şimşek'e kırk basacak ıslıkla çalışan, üstüne saksı dizilip çiçek yetiştirilen, içindeki hela sayesinde peşine düşen arabaların yolunu bombok eden teknoloji harikasını icad eder...
    (organometallic complex, 26.05.2005 19:07)
  2. 1975 yılında çekilmiş ve yönetmenliğini atıf yılmaz'ın yaptığı filmdir. en az dünyayı kurtaran adam kadar bombadır. bu film kibrit kutusundan bozma,at gibi ıslığa gelen bir yürüyen taşıt barındırmaktadır.
    (battal boy cekirge, 26.05.2005 19:11)
  3. (bkz: deli balta)
    (easy company, 26.05.2005 23:31)
  4. (bkz: delibaş alyon)
    (excalibur, 27.05.2005 18:04)
  5. kara şimşek veya batman batmobile gibi tasarım harikası araçların türk sinemasındaki yansımasıdır deli yusuf. bir gün araba alırsam ben de adını deli yusuf koyacağım.

http://www.alkislarlayasiyorum.com/...
    (berkcel, 19.09.2008 16:08)
  6. süperdir, candır, benden selam olsun bolu beyinedir. mesaj vereceğim kayıgısını türk komedisi ile örtmeyi başarmıştır. "ben halk çocuğuyum" lafına "sen orospu çocuğusun" lafı ile ayarı sağlam vermiştir. bildiğin suru olmadan kale savunması gibi ilk çağ savaş tekniklerine kırmızı biber,kapan, fıçı, konserve kutusu bombası ile karşılık vermiştir. süper diyalogları vardır bunun.

meraklı hatun sorar:
    - ali bey oğlum nereye gidiyorsun.
    +alışverişe gidiyorum.
    -ne alacaksın?
    +ekmek,yoğurt, biraz gaz yağı, soğan, bomba.

film kısadır, öyle akar gider. izlenesidir. 1975 yapımıdır.
    (wildboy, 04.04.2009 11:41)
  7. 1976'da 13. altın portakal film festivalinde en iyi film ödülünü kazanmıştır.

köroğlu'nun o döneme çok güzel bir uyarlamasıdır.

hele o kırmızı mustang var ya, kırmızı mustang.
    (paleface, 08.11.2009 23:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil