tam bugün evet tam bugün saat 15 suları yusuf yusuf içimden sarf ettiğim soru cümlesidir..
öyle bir zaman ki canım fena halde sıkkın başıma bir ağrı girmiş okuldan erken çıkıp evin yolunu tutmuşum..işte bana "hay o yolu yürümez olaydım.." dedirten olay, kız, deli..
gözleri yere sabitlemiş yürüyordum ki birinin bana "merhaba.." demesiyle irkildim..benden biraz kısa boylu, uzun saçlı, güneş gözlüğü takmış daha sonradan da öğrendiğime göre ismi bahar olan bir kızdı.."beraber yürüyebilir miyiz?" diye sordu..ben o şaşkınlık ve yorgunluk içinde kem küm derken bir baktım kız muhabbete girmiş bile..okuduğum okulu sordu okuldan çıkışımı görmesi büyük bir olasılık olduğu için söyledim..kendisi ise yani sevgili bahar sorum üzerine radyoloji okuduğunu yine hangi üniversite olduğunu sormam üzerine de eeeööö deyip okuduğum üniversiteyi salladı..nerede olduğunu sordum(allahım niye soruyorum ki bassın gitsin)..aldığım cevap baraka oldu..o nerde dedim yani barakayı kastettim barakada dedi..daha önce de barakada okuduğunu iyi olduğunu söyledi..haydaaa dedim ne barakası ne diyon bacım sen, tabi içimden..
neyse bu bahar çantasından bir gofret çıkardı..tabi benim istanbul'a gelmeden önce yabancılardan yiyecek içecek almayın dersi çıkarılan hikayeler şimşek misali beynimde çaktı ki zaten yiyesim de yoktu o ayrı..neyse biz ilerliyoruz ilerden başka bir kız geliyor bu bahar kıza önce selam verdi sonra da dönüp gofreti sıkıştırdı zorla eline kız dumurdan dumura sürüklendi o sırada..tanışıp tanışmadıklarını merak ettim çünkü kız hakkaten panikledi gofreti alırken..tabi bahar bana tanıştıklarını söyledi..hadi bakalım ya sabır..
kız bana kendisinden rahatsız olup olmadığımı sordu la ne diyim şaşırdım dedim ben de..sonra kız bana çok sosyal bir insan olduğunu herkese, yaşlı amcalara da selam verdiğini fakat yaşlı amcalardan biriyle pek hoş olaylar yaşanmadığını söyledi..tepkilerim gayet normal..uzun boylu olmak istediğinden bahsetti, uzunların salak oldukları genellemesini yaptı,burcumu sordu, inanmadığımı söyledim burçlara falan..meğersem kendisi de inanmazmış fakat dinimizde varmış, hz.muhammed de koç burcuymuş falan feşmekan..artık ortamdan koşarak kaçmak istiyorum..
neyse bir yol ayrımına geldik ve kendisinden kurtuldum fakat öyle bir kıllanmışım ki eve gidene kadar arkama bakıp durdum takip mi ediyor lan yoksa diye..amcayla aralarında ne geçti acaba?!umarım bir daha karşılaşmam..deli midir nedir?!?!acaba çikolatada herhangi bir yabancı madde var mıydı?!
(bkz:
bu da böyle bir anımdı)