17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 375 tane
günün başlıkları: 375 tane
- ·
- ·çetnik (2)
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·beklemek (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yalnızlık (5)
- ·
- ·itü sözlük (2)
- ·aşk (2)
- ·
- ·blind guardian (2)
- ·
- ·
- ·türkiye kupası (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·gülse birsel (10)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
videolar
deli kadir
- (bkz: kadirizm)
- sen bilirmisin çiçeği,çiçeğin kokusunu nerede nasıl bulunur diye..ağır abi nidalarında genç kızların resmen gördüğü anda foşfoşaldığı bir erkek türüdür...(geçmiş çağlarda) genelde kavga gürültü ve törelerine düşkün olan insanların anlatıldığı yokluk içinde olan bir insanın neler yapabileceğini gösteren gerçek bir delikanlı örneğidir...günümüzde böyle delikanlıları görmek pekde zor değildir. ama onlarda çağımıza ayak uydurup (araba arkasına: kıroyum emme para bende) tarzı sloganla ilerleyen tiplerdir..genelde kadir abinin karısı kızı çoluğu çocuğu kaçırıldığı zaman kızgındır ve tam bir erkeğe dönüşür..hal ve hareketlerine her zaman dikkat eden kumaş pantolon ve gömlekten kar yağsada vaz geçmeyen bir erkek tipidir..yolda gördüğü insalara yardımda bulunan lambalarda karşıdan karşıya geçmek isteyen genelde kızlara yönelik bir hareket tarzıdır...zorda kalan bir bayana her zaman yardım etmesiyle tanınır o...kadir inanırdır..
ırz düşmanı:gel buraya kaçamassın şılakkk!!!
kız:ahhhhh.. yardım edin ne olurr...ahhhh şılakkk..!!
hödölöt:bırak ulen o kızı...
ırz düşmanı:sende kimsin be...sendemi istiyorsun...
ah ah ha haha (kötü adam gülmesi)
hödölöt: kadir deli kadir uleennnnnnn.....dat dağğğlınnn ulennnn tak tak şılak şılak patara tukara...
nahhh bişeyin yok ya...
kız: sağolun ama buna gerek yoktu kendinizi tehlikeye attınız hatta hiç tanımadığınız biri için...
hödölöt:o nasıl söz gel seni gideceğin yere kadar bırakayım...
kız:ama benim gidicek bi yerim yok kövden yeni geldim amcamı arıyorum..
hödölöt:ımm...istersen seni bize götürebilirim kınalı kuzuylada tanısırsın...
kız: masum bi bakışla kafa yana eğilir gözler aşağıdan yukarı bakarken utangaç bir sesle ...tamam..
eve gidilir yolda ikiside birbirini düşünür ve eve gelinir..
hödölöt:gel içeri gir..nahh ahmet misafirimiz var yatağı hazır et...
ve bole devam eder... - sonuna "uleeennn" eklenince anlamı pekişen ağır abi.
- http://www.youtube.com/...
- - d.k.:ben kadir
- t.k.:hangi kadir?
- d.k.: deli kadir huleyn! repliği ile türk sinema tarihine geçmiş ve uzun yıllar, kadir ismine sahip kardeşlerimize, bu replik sebebiyle deli kadir diye seslenilmiştir.
fakat bu adın geçtiği film pek kolay hatırlanmamaktadır. kan ya da kan bankası gibi adlarla televizyonlarda yayınlanmış olan bu film, sosyal sorunlara değinen ve o zamanın siyasal yönelimlerinden de bahseden bir yapımdır.
hippileşmiş, apolitik bir tercihi seçmiş gençler burada temel hedefir. hatta bir yerde şöyle bir diyalog ile karşımıza çıkar:
coşkun(tecavüzcü): güle güle jigolo...
deli kadir: (tam çıkmak üzere olduğu bardan döner ve coşkuna doğru) ne demek jigolo?
coşkun apışır. osırada delimiz gene sorar
d.k.: söyle ne demek jigolo?
zerrin(necla nazır): çok merak ettiyseniz ben söyleyeyim.
d.k.: sen sus!(muhahaha iyi laf sokar, zerrin de apışır) ve gider coşkunu hırpalayarak, söyle lan ne demek jigolo! ve coşkun, mümkünse söylemeyeyim diyerek, altına işer ve olay biter... - ofke kinda durmaz.
cektim ofkemi sabrin kinindan.
vurdum yollara.
aci tuttum.
safak soktum.
kan bagirdim.
ve bagirdikca ben
binalar caddelere yikildi.
buyudu karanligin igrenc gozleri,
yumruklar sikildilar.
korkmadim.
vazgecmedim.
kacmadim.
guldum sadece.
ve onlar gulen gozlerimin gokyuzunde
birer yildiz kadar ufakti.
böylede güzel bir giriş sahnesi vardır bu filmin.
link verelim madem http://www.youtube.com/...