bedenini benjamin ve aleksandırla paylaşan, multi kişilikli deha. çok başarılı kişilik çözümlemeleri vardır. kepçe kulaklılara ve tavşanlara olan özel ilgisinin yanı sıra; nasreddin hoca'ya göndermeleri de diğer çiziktirmelerden kendisini kafadan ayırır, derisini yüzer, sıyırır.
hasta ruh ismail geliyor aklıma bu adamı her düşündüğümde (düşünmediğim zaman yok *).
deli cevat bir gün paltosu ve saatiyle dışarı çıkar.kurbanı olan kadını görünce paltosunun önünü açar.kadın ise saati görür görmez çığlığı basar ve "saat dokuz olmuş, eve geç kaldım,beyim beni öldürecek" diyerek koşmaya başlar.
-şimdi ne yapıyorum??..köpek içgüdüsü ile hareket ederek kemiğimi toprağa gömüyorum..ulan içim dışım bilim oldu mına koim..bi gören olsa deli diyecek bana..
"... ve yaşamak bir orman gibi höykürerek, ve bir at balgamı bir potasyum sülfat hesabı" monoloğuyla beni koltğumdan düşüren gökhan dabak tiplemesi. pardon tiplemesinin sadece bir kısmı. diğer kısmı (bkz: benjamin).
d.c- deli olmadığımı ispatlamak için illa götüme üniveriste mi sokmam gerekiyor benjamin?!!
benj- hayır cevat aabi cetvel soksan yeter.. 20 cm.
d.c- bu ne lan iki ton turp olmuş 50bin dolar.. aç mı kalsın bu millet..
şeklindeki sözleriyle milleti kahkahaya boğan tipleme..
-di mi benjamin
-aynen öyle cevat aabi..
"yeterince bale yaptım, biraz da hayatın anlamını sorgulayayım" sözünü sarfedecek kadar insanlık bilinci gelişmiş halk kahramanı,haksızlığa karşı savaşan en büyük türk ileri geleni.
saatini baya bi zamandır burnuna takan kişidir. son 3 haftadır leman'da yazı olarak çıkmaktadır. bu hafta köşede küçücük bir çizim olsa da güldürmüştür. bahsi geçen karede deli cevatın elinde bir ayna burnundaki saate bakmaktadır. bir yandan da "hmm çok geç olmuş" diye düşünmektedir. burnuna saat takan birinin zamanı merak edip saate bakması gerçekten garipmiş.