deli 

sayfa  / 5
adana çık aradan

1. deli , aslında toplum ile uyuşmayan , yargıları davranışları kişiligi toplum tarafından anlamlandırılamayan ve özdeştirilemeyen kişiye toplum tarafından uygun görülen sıfattır.toplum ile aynı çizgide olmayan her insan , akli dengesi yerinde olsun ya da olmasın , deli diye çağırılma potensiyeli taşır.deli'ye karşılık gelen herhangi bir kesin tanım sözkonusu değildir.
    (skuba, 04.04.2004 04:50 ~ 21.04.2004 01:32)

2. "delilikle dahilik arasında başarılı olmak gibi ince bir çizgi vardır" sözcüğünde belirtilen, akıl seviyesi genel olarak yükseklerde gezen radikal topluluk.
    (ekzo, 04.04.2004 04:58)
  3. normal insanlardan bilinçli hareketler beklenir . bilinç ise toplumda yaşayarak kazanılan bir şeydir,yani genelde toplumdan alınmış şeylerden oluşur . delilerin hareketlerini daha çok bilinçleri değil, bilinçdışıları yönlendirir . bu nedenle toplum onları normal karşılamaz , akıl seviyeleri yükseklerde gezer gibi bir genelleme yapılamaz . her insan delilik potansiyeli taşır , ama işte bazılarına nasip olur bazılarına olmaz , bunu da genelde yetiştiği ortam belirler . genelde kapalı , toplumdan uzak yaşayan insanlar deli olmaya daha yatkındır . çünki toplumla iç içe olan insan her zaman kendisi karar vermek zorunda kalmaz , çoğu zaman çevrenin kararına uyar , sorgulamaz . toplumdan kopuk yaşayan insan ise sık sık karar vermek , sorgulamak, hayalini zorlamak durumunda kalır ki bunun sonucunda bazen "tavuk beni yiyecek " gibisinden iblisler ortaya çıkabiliyor.
    (hattori, 21.04.2004 01:24)
  4. (bkz. deli cevat)
    (kerrigan, 12.05.2004 19:39)
  5. her ne sebepten olursa olsun (kalıtsal , zihinsel , fiziksel , sosyal uyumsuzluk) bu kelime , toplum denilen üst otorite tarafından bireyin törpülenerek istenilen formata uymaması sonucu bireyin edindiği daha doğrusu toplumun bireye verdiği/yakıştırdığı niteliktir.şahsii kanatimce evrim , sosyal evrim toplum olma sevdasındaki insanların birbirlerine üstünlük sağlama savaşlarından arta kalan vakitlerinde dışladıkları kesim (deli diye nitelenen birey) ile az sıklıkta etkileşimleri sonucu delilerin fikirlerinin kabul görmesi ile , ya da delilerin anlayışlarının toplulukta hakim olması ile gerçekleşmiştir , halen de bu şekilde gerçekleşmektedir.
    (skuba, 06.06.2004 07:50)
  6. (bkz. metastas)
    (skuba, 06.06.2004 07:51)
  7. (bkz. gelişim kanserden ibarettir)
    (skuba, 06.06.2004 07:51)
  8. (bkz. axel fox)
    (axel fox, 04.08.2004 03:20)
  9. (bkz: deligöz)
    (selenge, 05.12.2004 17:46)
  10. (bkz: deli deli kulakları küpeli)
    (viola, 05.12.2004 18:00)
  11. ösym adında gaz bir parçaları vardır.ayrıca (bkz: lamba)

vokalde cengiz

elektro gitarlarda mehmet ve bahadır

bas gitarda enis

davulda ibo'dan oluşan kafalarına göre müzik yapan bursalı grup...

http://www.delirdik.com
    (pupa, 03.10.2005 13:34 ~ 07.11.2005 14:12)
  12. deli olmak istiyorum;
    düşüncelerimi bir kafese koyup,
    davranışlarımı ardında özgürce oynatabilmek için...
    (whisper, 24.10.2005 22:31)
  13. halil cibran ın tıpkı resimlerindeki gibi yarı tamamlanmış hissi uyandıran, mistik temalar barındıran çok sayıda küçük öyküden teşekkül eden kitabı.
    (dem, 04.03.2006 13:58)
  14. (bkz: deliliğe övgü)
    (bkz: desiderius erasmus)
    (lazarushadow, 08.03.2006 00:41 ~ 00:42)
  15. feridun düzağaç'ın bir devam filmi siyahbeyaz türkçe dublaj albümünde yer alan enfes parça.

ayrıca ilk klip parçasıdır.*

bana kötü davranıp durma
    zaten iyi değilim
    beni anladığını da hiç sanmam
    kimbilir kaç taneyim

ne seninle oluyor ne bensiz
    ne kendimle mutluyum ne de sensiz
    aklımla çözemedim bu işi
    deliye vurdum deliliğe vurdum kendimi
    anladım kararsızım yaralarıma yararsız

ıslığımı fısıldamıştım şişeye
    kıyıya çığlığım vurmuş
    dokunmayalı çok olmuş ki
    kalbim kuş yuvası olmuş

doluya koysam almıyor
    bu bardak hep yarım dolmuyor
    aklımla çözemedim bu işi
    deliye vurdum deliliğe vurdum kendimi

anlayan el sallasın
    bana merhaba der gibi
    beden gitmeye teşne
    hayat kal der gibi
    (siyah, 26.03.2006 20:50 ~ 20:51)
  16. bir deliden tek farkım deli olmamamdır.

salvador dali.
    (ucurtma, 07.04.2006 01:00)
  17. (bkz: deli kadir)
    (meln, 25.06.2006 22:35)
  18. kuyuya taş atmak ve benzeri davranışlar gosterebilen bunye.
    (msofty, 06.07.2006 21:11 ~ 21:45)
  19. evet ben bir deliyim.
    deliyim söylemesi ayıp ama
    sizden lazım gelir kırk tane
    çıkarmak için
    kıçımı kaldırmadan
    attığım basketi kuyuya.

...
    (3yuzotuz3, 30.07.2006 16:11)
  20. bursalı güzel bir grubumuzdur.. bayağı gaz şarkıları vardır en bilineni de "ösym" adlı şarkılarıdır.. hatta grubun 5 üyesi bursanın her yerinde emniyet tarafından aranmaktadır çünkü grubun üyelerine ösym şarkısının sözleri nedeniyle dava açılmıştır.. ama onlar müziklerini yapmaya, müzikseverlerde onların şarkılarını dinleyip söylemeye ve "ösym g*tümü ye" diye bağırmaya devam etmektedir..
    (koyu yeşil oje, 20.08.2006 22:20)
  21. ösym ile ilgili şarkıları sebebiyle ifadeleri alınan grup. sizi gidiler siziiii*
    (azwepsa, 10.09.2006 13:12)
  22. türk halkının çok sevdiği insanlardır. mahallenin delisi vardır bizim mahallelerimizde. her şehrin bir meşhur delisi vardır. halk içinde sevilir bu insanlar. sırtlarına giysisi, karnına ekmeği verilir. sırf sokaklarda gezsin, çocukları peşine taksın, mahalleye neşe saçsın diye. hikayeleri meşhurdur. anlatılır. her şehrin bir meşhur delisi vardır. belki araplardan gelmektedir bu. kimi arap deliler vardır ki hikayeleri 1200 yıl sonrasına ulaşmıştır*. ve hatta 2003 ya da 2004 yılında bir dernek, cumhuriyet döneminde yaşamış, anadolu'nun meşhur delilerinin resimlerinin olduğu bir takvim basmıştı. biz millet olarak severiz delileri...

çikta çiktaaa çikta çiktaaa çikita muuuuuuz çikita muz!!
    (azwepsa, 31.10.2006 01:15 ~ 01:16)
  23. sonuçlarının ne olduğunu bildiği halde aynı şeyi tekrarlayan zat-ı muhteremdir.dahiyle arasındaki ince çizgiyi geçememiştir belki de geçmemiştir,hangisi daha iyidir bu bilinç eşiğiyle bilinmez ancak bilinen bir gerçek vardır ki bu yüzyılda böyle bi ülkede ancak deli olunur zira dahiliğin,bilim,ilim irfanın bir kıymeti kalmamıştır,yapılan onca yolsuzluk ve sahtekarlığı görüpte sesini çıkar(a)mayıp ben akıllıyım diye gezinmek ayrıca acı vericidir.
    sözlük olaraksa;
    'aklını yitirmiş olan,akli dengesi bozuk.'anlamındadır.(bkz: tdk)
    (gelmir tasartir, 31.10.2006 17:05 ~ 17:10)
  24. başkentleri eskişehirdir.
    (atc, 01.01.2007 12:28)
  25. kendi "normal"ini oluşturduğu için, diğerleri tarafından farklı algılanan bir grup insan. sanıldığının aksine sayıları oldukça azdır.
    (deliteneke, 06.03.2007 14:32)
 sayfa  / 5