görseller
deja vudeja vu

belki ilginizi çeker
  1. · matrix 1
  2. · hasktir az önce dejavu oldum
  3. · deja vu
  4. · jamais vu
  5. · pickpocket
  6. · strange deja vu
  7. · 21 ekim 2008 fenerbahçe arsenal maçı
  8. · erdoğan ın tavukla oruç açması
  9. · fani dünya
  10. · raptiye rap rap
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  3. · domuz gribi
  4. · rasim ozan kütahyalı
  5. · 2012
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · iddaa
  9. · kızların futbol oynaması

deja vu  

sayfa  / 6
  1. bir şeyi daha önceden yaşadığını hissetmek.
    matriks de bir şeylerin değiştiği anlamına gelir.
    (bkz. matrix 1) de bir örneği vardır.
    (neo: lan ben bu kediyi demin de görmedim mi?)
    (psychodad, 29.03.2004 14:22)
  2. oda arkadaşımın nicki
    hatta ve hatta istiklal'de gay'lerin takıldığı bar olduğunu söylemişti başka bi arkadaşım da
    (agust bocuu muittin, 29.03.2004 16:51)
  3. kadıköyde içerisi bok kokan bir cafe.
    (qwerty, 29.03.2004 16:53)
  4. fra. "déja" daha önce, "vu" görmek filinin geçmiş zamanı.
    ingilizce kelime karşılıkları verilmesi gerekse "already seen" olarak çevrilebilir.
    (spyder, 29.03.2004 17:01)
  5. aynı zamanda jay jay johanson ın son albümünden bir parça.
    (enip iqi, 29.03.2004 20:45)
  6. aynı zamanda bir dans act'i . i can't stop, never ve son dönemde de trapped ile çok popüler . türkiye'ye gelip sahneye çıkmışlıkları bile var . o kadar seviliyorlar yani .
    (parachuttes, 12.04.2004 12:28 ~ 18:23)
  7. çok yaşayanlarda ciddi ruhsal rahatsızlıklar olduğunu duymuştum.(bkz. ben)
    (headfucker, 13.05.2004 18:33)
  8. (bkz. hasktir az önce dejavu oldum)
    (hepten aykırı, 03.08.2004 23:25)
  9. ben bu anı daha önce yaşamıştım durumunun ifade şeklidir.met-üstün pazar sevişgenleri karikatürlerinde bolca döner geyiği. ayrıca vj yunus günçenin bu isimli bir programı vardı bir aralar.
    (quarantine, 04.08.2004 03:58)
  10. roxy nin yarışmasında bu sene birincilik ödülü almış ankaralı grup
    (lillymarlin, 13.09.2004 01:46)
  11. bir malmsteen klasiği.deja vu your dreams come true...der şarkıda.malmsteen en son geldiği konserinde bu şarkıyı çalmamıştır.her ne kadar çoğunluk bu şarkıyı istediysede malmsteen yeni albümünden çalarak bizi üzmüştür.
    (2mi3, 13.09.2004 02:55)
  12. insanoğlunun dünyaya gelmeden önce yaşayacağı bazı sahnelerin ruhuna gösterildiği şeklinde bir söylenti vardır.

kimisi de reankarnasyon nedeniyle olur der ama kişi önceki hayatını aynı devirde yaşamadığına göre aynı sahneleri görmesi biraz zordur.
    (aqua, 13.09.2004 02:56)
  13. beyin fonksiyonlarında yaşanan kısa devre, bir tür algı hatası.. mistik bir durum yok yani ortada
    (illusion, 14.09.2004 10:09)
  14. bir jay jay johanson parçasıdır.

it seems i always end up
    in the same old place
    like i've seen it all before
    and though i try not to
    i mae the same mistakes
    who's playing a trick on me
    i don't now
    deja vu
    i recognize the beat
    i've heard it on the street
    they put it on repeat
    suddenly i turn around
    to face it a second time
    haven't i done it all before
    just like a rerun on teve
    within my mind
    who's playing a trick on me
    i don't know
    deja vu
    i recognize the beat
    i've heard it on the street
    they put it on repeat
    une reprise télévisée
    a l'intérieur de mon esprit
    a répétition
    j'avais tout vécu précedemment
    je fais toujours les mêmes erreurs
    ca revient sans arret
    encore et pareilles
    (chaconne, 23.11.2004 01:23)
  15. jay jay johanson un en güzel şarkılarından biri.
    (stars giggle meh every nite, 29.12.2004 02:28)
  16. beynin uv ışınlarından gördüğü hasar ile insana oynadığı bir oyun
    (cabbar, 29.12.2004 02:48)
  17. dream theater şarkısı vardır bir de. acayip bir deja vu'yu anlatır, cidden çok acayiptir.
    (bkz: strange deja vu)
    (azureel, 15.01.2005 22:25)
  18. benjamin geçen hoş bir tanım yapmıştı bu konu üzerine, onu aktarayım:

- insan beynini bir database olarak düşünün
    + zaten öyle
    - şimdi bu veri bankasındaki bilgilerin sıralanma şekli sadece zamana göre değil mi
    + hıhım
    - bir de virüsler vardır, you know, ya da server saati canı sıkıldığı için değişebilir falan filan değil mi?
    + evek
    - işte böyle bir durumda, daha önceden yazılmış bir verinin, yazılma tarihi değişebilir.
    + bi kez daha
    - 15.01.2005 22:25'te girdiğin @307905 nolu giriyi görüntülerkene, birden "daha önce ben bunu yazmıştım" diyebilirsin. beyin sanki 15.01.2005 22:25'te budur tuşuna bastıktan sonra gördüğün o imajı, az önce değil de daha önceki bir tarihte yazılmış gibi gösterebilir sana, yanıltır seni.
    + salaksın lan

yaa, işte böyle bir diyalogda geçiyordu tanım.
    (azureel, 15.01.2005 22:31)
  19. sebebi kimilerine göre insan doğmadan önce bütün hayatının ruhlar aleminde kendisine gösterilmesi ve bu olayların zaman zaman hatırlanması, kimilerine göre de görme ve anlık hafıza merkezlerinde meydana gelen kısa bir zamanlama hatası olan olay.
    psikologlar ise ikisini de reddeder. bilinçsiz tanıdıklık olarak nitelerler olayı. kişinin daha önceden görüp bilinçaltına yerleşen bir olayın, fakat tanıdıklık hissi ortaya çıktığında bu olayın zaten bilinçaltında var olduğunu ayıredememesinden ortaya çıktığını savunurlar.
    fransızca bir kelimedir. kelime anlamı 'zaten görülmüş, önceden yaşanmış' gibi birşeydir...
    (easy company, 24.03.2005 23:29 ~ 23:33)
  20. yunus günce nin vakt-i zamanında best tv de yaptığı program.
    (errant, 25.03.2005 00:03)
  21. matrix'e ince ayar çekildiğinde ortaya çıkan buglardır.
    (azwepsa, 25.03.2005 15:38)
  22. son zamanların en revaçta ve klişe nicki.
    (solti, 25.03.2005 16:13)
  23. (bkz: jamais vu)
    (lethe, 25.06.2005 20:15)
  24. system of a downın yandan yemişi grup.
    (bkz: balık baştan kokar)
    (kriskadekobya, 12.07.2005 22:21)
  25. ankara'nın sahnesi bile sidik kokan barlarında ilk sahne almaya başladıklarından beri love song yada killing in the name gibi klişeleşmiş bar şarkılarını çalmamayı seçmiş gruptur deja-vu.
    aranje aşamasında bile alakasız da olsa sözlerin hiç değiştirilmemesi kriterini hep uygulamaya çalışmışlardır. bence nasıldır? kimisi çok kötü olmuştur. ama bu "saçma sapan" diye adlandırılan müziği eleştirirken harcanan emek, heyecan, kat edilen yol ve başkaları için ifade ettiği şey hep ikinci plana atılmıştır. "3 dakikayı dinledim, kötü. siktir et gerisini, başkalarının görüşlerini". bi dolu kişinin beğenmediği herhangi bir şarkı başkası için çok şey ifade ediyordur belki de. morali sıfır olan birinin "herkes iğrenç..." diyerek gaza gelme, "balık baştan kokar" gibi bi lafla tebessüm yapması olasılığı zaten hiiiiç yoktur, di mi?
    herkesin gülüşü, yürüyüşü, zevkleri, sözlük stili bile farklı. ama bu ülkemiz piyasasında müzik çok aynı. herşey "gülşenimsi", öyle olmayan azınlık yeraltında kendi kitlesiyle. kimse saçmalamaya(!?!?) cesaret edemiyor, stadyum konseri yerine bir parçaya hitabetmeyi göze alamıyor. bu sebepten deja-vu kimse beğenmeyebilir, dinlemeyebilir, hazetmeyebilir ama bişeyleri yaptıklarını sandıklarını, yaptıklarının müzik olmadığını söyleyemez. neticede yorum yapan yada yapmaya kimse onlara gidip hangi hedefi yada hangi kulvardaki dinleyici hedeflediklerini sormadı...
    (sizofrenkedi, 13.07.2005 00:13)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil