imkanlara sahip olma duygusudur.
görmekle bakmanın arasındaki farkı ortaya koyan çizgi.
dâhi'leri diğer insanlardan ayıran unsur.
ingilizce de karşılığı genius'tur.
(bkz:
genius)
esra ceyhan'ın sabah programında solistlik yapan eleman. ben izlemiyorum. bir arkadaşım söyledi.
(bkz:
bir arkadaşım ekolü)
akademi türkiye adlı tv programında yarışmış bir kişi
"5555 öpücük yolluyorum sana.
3200 ü kalbine, kalanlarını dudaklarına" gibi şahane sözlere sahip olan şarkısını dinledim. hayata küstüm. esra ceyhan la takıla takıla böyle oluyor tabi.
dokuz eylül üniversitesi devlet konservatuarı' nda aldığı akademik eğitimi ile müzik kariyerinin ilk adımlarını atan deha, uzun süre izmir’de profesyonel olarak sahne çalışmalarını sürdürdü. sahne tecrübesini devam ettirirken, 2004 yılında atv' nin düzenlemiş olduğu akademi türkiye yarışmasındaki başarısıyla finalist olmaya hak kazandı. yarışmadaki sempatikliği, enerjisi müzikal bilgisi ve sesiyle kısa sürede büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. yarışmanın ardından farklı televizyon programlarında başarılı müziği ve canlı sunumu ile ilerleyen genç sanatçı müzik camiasında güçlü bir yer edindi... henüz albümü olmadan yurtdığı ve yurt genelinde verdiği konserlerle, sahne aldığı programlarla ve başarılı performansı ile kariyerinde sağlam adımlarla ilerlemeye devam etti...
izmirde ciddi bir hayran kitlesi vardır. özellikle karşıyaka da başka bir sevilir.