|
|
- en şahane en felsefi en anlamlı futbol deyişidir.o an sanki zaman durur.bütün defans oyuncuları hatta herkes yan hakeme bakar ve umutsuzca bir ofsayt bayrağı kalkmasını bekler.ancak olan olmuştur.hayatta da böyle anlar vardır tabi.
(bkz: bu da mı gol değil)
(bkz: ofsayt osman)(suspect, 23.11.2005 04:06 ~ 04:08)
- kalecinin sıçtığı andır
- (bkz: göte giren şemsiyenin açıldığı an)
- (bkz: bravo hayrettin top ağlarda)
- (bkz: orhan ayhan)
- evet, biz bu rusya'yı değil inönü'de dünyanın her yerinde yeneriz. defansta derinliğin kaybolduğu an, aman recep, aman recep, ve top ağlarımızda...
(bkz: ilker yasin)
- defansta derinliğin kaybolduğu anda alpay devreye girer ve türk halkında bir daha kapanmayacak bir derinlik açar.
- ağır adamlarla çizgi savunma oynadığı için milli takım defansının yaşadığı "her an".
- maç esnasında...
defans1: abi şu yemyeşil çimler bazen ruhumu incitiyor, kanıyorum yavaş yavaş, son nefesimi verircesine.
defans2: benimde bazen bir rüzgar yalıyor suratımı ansızın ve narince, kelebek kanadının rüzgarıymışcasına. savrulurcasına.
defans3: ağlıyorum yağmur yağarken boş sokaklarda, sokak kaldırımı anlamasın benim ağladığımı diye. acıları solurken...
.....
defans2: ananı sikim top geliyo lan. koşun olm.
defans3 :abi yetiş.
defans1: yedik golü mına koyım.
- rakip takım için çikolatanın süte doyduğu andır.
(bkz: çikolatanın süte doyduğu an)
- (bkz: çakılı defans)
- tabanına eğim verilerek misal bir ucu 1m diğer ucu 3m derinlikte inşa edilmiş havuzda gerçekleşen sutopu müsabakası sırasında kalesi 1m'lik tarafta olan takımın kendi yarısahasına çekilerek savunma yaptığı andır. adıgeçen takım bu durumun tersini hücumda da yaşar; "hücumda derinliğin belirdiği (ya da arttığı) an" diye bilinir.
sutopu kesmedi, illa ki sen bunu da bi noktada futbola bağla derseniz buyrun (bkz: bayırda futbol oynamak)
- kalecinin "hamunuza goyim ipneler" , defansın da "nerden geldiler lan bir anda böyle" tadında düşüncüleri akıllarından geçirmeden hemen önceki andır.
- (bkz: ilker yasin)
- bu terim yenilen bir golün tekrarı verilirken defansa dikkat çekmek üzere yapılır.
"-golü tekrar izliyoruz... gençlerbirliği defansında derinliğin kaybolduğu an... ve top ağlara gidiyor."
- - lan derinlik kaybolmuş.. bi boy ver bakayım senin boyun uzun..
- tamam abi..
-------
- abi gel lan.. dizime geliyo defans gel gel..
- (bkz: aman çocuklar vurdurmayın)
|