görseller
defansın bel kemiği tipi futbolcular 

belki ilginizi çeker
  1. · jaap stam
  2. · frank de boer
  3. · servet çetin
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · aşk ı memnu
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · öğretmenler günü
  7. · uludağ sözlük
  8. · peristaltik hareket
  9. · bağ bozumu

defansın bel kemiği tipi futbolcular  

1. ilk futbolla tanışmam, futbolcu kartlarında en değerli futbolcunun "100 milyar" olarak gösterildiği zamanlara tekabül eder. beşiktaşta sadece 2 futbolcu için değeri: 100 milyar ibaresi kullanılıyordu; alpay özalan ve ertuğrul sağlam.

evet, günümüz nesli her ne kadar alpay'ı 4-2 kazanmamıza rağmen yükselemediğimiz isviçre maçının ilk saniyelerinde yaptırdığı penaltıyla ve hayvanvarice (o ne lan) okuduğu istiklal marşı'yla hatırlasa da, bu ülke bir alpay gerçeği gördü vakti zamanında. o zamanlar sadece sergi, costacurta gibi tecrübeli futbolculara verilen "defansın bel kemiği" yakıştırması bir zamanlar alpay için de kullanılıyordu. üstelik hem beşiktaş'ta hem milli takımda. alpay'ın cansel* diye de bir eşi vardı. televole'nin spor magazin programı olduğu zamanlarda "evet kameralarımız alpay ve cansen çiftinin evinde. alpay nasıl bir eştir cansen? ev işlerine yardımcı olur mu? kılıbık mıdır? osurur mu?" temalı haberlerde gözükürdü. harbi topçuydu lan alpay, milli takımda hat-trick yapmışlığı vardır bu adamın.

gel gelelim bir zamanların haketmek için çok emek gereken bu ünvanını, günümüzde ibrahim toraman için dahi kullanıyorlar. yapmayın etmeyin. bakın toraman iyi futbolcudur kötü futbolcudur tartışmasına girmiyorum. fakat bazı işler yetenek işi değildir hafız. nice koçyiğitler feda oldu bu uğurda, bu kadar kolay mı bu işler?

defansın bel kemiği denilen adamlar öncelikle şu özelliklere sahiplerdir:

* tercihen uzun saçlı olmak.
    * sakat yada sargıyla oynadığı maçlarıyla bilinmek.
    * en az bir 3-5 yıl aynı kulüpte oynayarak o kulüple özdeşleşmek.
    * kavga çıktığında olay mahallinde en çok bağıran kişi olmak.
    * bir sezondaki istatistiklerine bakıldığında 40 maç 3 gol gibi "vay be istikrarlı adam. tüm maçlarda oynamış hep de geride kalmış helal" dedirtecek istatistiklere sahip olmak.
    * kaptanlık potansiyeline (fm diliyle influence) sahip olmak.

türk futbolunun bu alanda yetiştirdiği bazı isimler için:
    (bkz: bülent korkmaz)
    (bkz: emre aşık)
    (bkz: alpay özalan)
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 23.05.2009 21:28 ~ 25.05.2009 18:47)
  2. (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 23.05.2009 21:59)
  3. (bkz: roman kratochvil)
    aman aman bir futbolcu olmasa da,tam anlamıyla defansın bel kemiği,adam türkiye'ye geldiğinden beri hangi genç stoperle birlikte tandem oynasa yarım sezonda yanındakinin yıldızı parlayıp,ya iyi bir takıma transfer oluyor ya da milli takıma seçiliyor.
    not:ana fikri uğur meleke'den arakladım.
    (defanstaki son adam, 23.05.2009 22:44)
  4. (bunalım, 23.05.2009 22:46)
  5. genelde kafaları pek basmayan, kalıplı, hayvanımsı oyunculardır. ancak takımda çok işe yaradıkları da gerçektir.
    (nickcode, 23.05.2009 22:58)
  6. (anil, 23.05.2009 23:24)
  7. samsunpor lu ercan ve barcelona lı puyol un direkman akıllara geldiği futbolculardır.
    (gebesh, 23.05.2009 23:34)
  8. (bkz: jaap stam)
    (shhlackk, 23.05.2009 23:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil