belki ilginizi çeker
  1. · 111 111 111 x111 111 111 işleminin sonucu
  2. · intihar etmeden önce girilecek giriler
  3. · başka birine aşığım diyen sevgiliye söylenecekler
  4. · boylumlama
  5. · delirten başlık
  6. · eski sevgili başlıkları
  7. · sözlükle ilgili istekler
  8. · yazar nicklerinden meslek tahminleri
  9. · nicklere göre olası itü sözlük radyosu programları
  10. · how i met your mother
gündem
  1. · disko kralı
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · okan bayülgen
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · zongul ducks
  7. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  8. · pako
  9. · dondurma

dedirten başlık*  

1. modların büyük ihtimalle giriyi silmesine neden olacak giri kalıbı.
    (cyberboy, 04.04.2004 23:54)
  2. "burada da mı dedirten başlık".
    (bkz. delirten başlık)
    (chete, 04.04.2004 23:59 ~ 20.05.2005 18:36)
  3. hastası olduğum, şaka yoluyla olsa bile tüm sözlüğü sardığı için havalara uçtuğum konsept !:
    (kornish, 01.04.2005 10:09)
  4. çok uyduruk, kalite fakiri bir kalıptır dedirten başlık. ayrıca paradoksal olarak dedirten başlık demeyi mümkün kılmıştır. bu ihtiyacımızı bile giderebilecek kapasitede olduğu için sözlüğe teşekkür ediyorum.

prematüre gelen edit: yolladım ve şöyle bir uyarı alarak bir kez daha hayran kaldım:

"biz "dedirten başlık" formatını hep bir kaçış, bir konsepte aykırılık, bir ibnelik olarak algıladık. bu çaba içinde olmadığına inansak da bir uyaralım istedik ama yok "ben biliyorum ne yaptığımı" diyorsan buyur yine..."

gözyaşlarına boğulasım var...
    (me vale madre, 31.03.2007 14:14)
  5. her sözlük admin/moderatörünün kabusu olsa gerek. şahsen benim bi sözlüğüm olsa, içindeki yazarlar dedirten başlık diye ortalarda dolaşsa, onlara şeklimde şemalimde piramit yaptırtır akabinde onları intihara zorlardım.

(bkz: dedirtiyor efendim durduramıyoruz)
    (gakko, 29.06.2007 03:43)
  6. 4. nesil yazar. hoşgelmiş. bu nickle çaylaklıktan nasıl sıyrıldı bilemiyorum doğrusu. ama en dokunulamayacak yerde kullanmış, helal olsun.
    (bkz: moderasyonun elleri bağlı)
    (busburak, 21.07.2007 22:52 ~ 23:00)
  7. (neverlander, 15.08.2007 04:18)
  8. gördüğüm en yaratıcı nicklerden biri.
    (gxix, 03.12.2007 17:43)
  9. bir sözlük formatında kullanılabilecek en sıra dışı, en cesur nick.
    (aintitfunny, 15.04.2008 16:34)
  10. eğer bir girinizde bu kalıbı kullanmak istersen şöyle bir uyarı alıyorsunuz;

"bir saniyenizi alıyorum!

biz "dedirten başlık" formatını hep bir kaçış, bir konsepte aykırılık, bir ibnelik olarak algıladık. bu çaba içinde olmadığınıza inansak da bir uyaralım istedik ama yok "ben biliyorum ne yaptığımı" diyorsanız aynen devam edebilirsiniz."

güzelmiş.
    (asasdas, 16.04.2008 21:00)
  11. (bkz: dedirtmek)
    (giallorosso, 22.06.2008 02:06)
  12. çaylak olmak istemeyen arıların kesinlikle uzak durması gereken giri kalıbı.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 31.03.2009 03:01)
  13. giri yazarken kullanılan bir kalıp ancak adamlar program mı yazmış, her ne yapmışlarsa bu kalıbı kullandığınızda uyarı veriyor, aha şimdi denedim. gittim bir başlığa, "dedirten başlık diyorum başka da bir şey demiyorum" yazdım, evet'e bastım. karşıma şöyle bir uyarı çıktı.

"bir saniyenizi alıyorum!
    biz "dedirten başlık" formatını hep bir kaçış, bir konsepte aykırılık, bir ibnelik olarak algıladık. bu çaba içinde olmadığınıza inansak da bir uyaralım istedik ama yok "ben biliyorum ne yaptığımı" diyorsanız aynen devam edebilirsiniz."

bu uyarıya rağmen, nasıl oluyor da bu kalıp kullanılıyor anlamak mümkün değil. yazarın ikinci kez evet'e bastığı anı düşünemiyorum. dur lan düşüneyim: "ne biliyorsunuz lan yarraklar, ben eminim yazdım, mis gibi de oldu kıskanç herifler".

dedirten başlığın sözlük formatına uyduğu istisnaları var tabii, ama onu bilen adam zaten, neyse lan ben bir şey demiyorum.

ekleme: mesela bu giride de "dedirten başlık" kalıbı bir şekilde kullanıldığı için, aynı uyarı yine çıktı. ama ben eminim lan. yoksa yoksa... yok lan eminim ne biliyorsunuz siz yarraklar, kıskançlar sizi. (psikolojiyi anladım lan)
    (sanki buranın komutanı önce insan olacak, 23.04.2009 02:22)
  14. kaşıntıyı kaşıyarak geçiremiyorsunuz efenim. mantar, bakteri gırla..
    şöyle ki;

- bıdıbıdı bıdı da bıdı diye düşünmeme vesile olmuş başlık. (vay aq!)
    - bıdıbıdı bıdı da bıdı şeklinde bir yanılsama içine girmeme neden olmuş başlık. (kimin skindeyse artık)
    - bıdıbıdı bıdı da bıdı diyenlere allana kadar kapak olmuş başlık (tövbe tövbe)
    - bıdıbıdı bıdı da bıdı diyenlere "size giren-çıkan ne arkadaşım" diye sorulması gereken başlık..
    vs.vs.
    neymiş?
    - başlık aşağıya, başlık yukarı.. başlık da başlık. (mış)

demem o ki; o giri sonunda kullanılan "başlık" var ya, hah işte o sabaha kadar bana girsin, sen rahat rahat yaz arkadaşım.

okidoki?
    (sinirliyim ezelden, 23.04.2009 02:45)
  15. (will you still love me tomorrow, 26.05.2009 20:42)
  16. bu nicki de seçtiğime pişman oluyorum bazen lan.

şimdi biri gelir, girilerinde bu kalıbı kullanana mı saydırıyor yoksa bana mı giydiriyor anlamam. lafını sokan çok rahat sokabilir yani.

sen bana dere tepe dümdüz kayarken ben "sanırsam yazar bu eserinde, girilerinin sonunda dedirten başlık lafını kullanan yazarlara seslenmiş" diye düşünüyor olabilirim.
    (dedirten başlık, 26.05.2009 20:50 ~ 20:50)
  17. ince esprileri olan yazar.
    (patheticpoet, 10.07.2009 02:43)
  18. sözlerime önce bir tanım yaparak girmek istiyorum.

ve o geliyor;

tanım: acemi sözlük yazarının sol framede gördüğü her başlığa bir tanım yapma isteği duyması ile cereyan eden cümle kalıbıdır. yükleme nasıl başlıktır sorusunu sorunca direk başlık hakkındaki sıfat ve/veya başlık direk göt gibi meydana çıkar.

şimdi hocam şöyle oluyor; söz konusu eleman zar zor 10 tane giri girip sözlüğe yazar olmak için bekliyor..
    bu sırada sol frame'i kesiyor ulan ben yazar olsam neler neler yazardım buralara diye iç çekiyor. sonra bu eleman yazar oluyor. başlıklar deli gibi geçiyor sol frame den. e adamda da deli gibi bir yazma isteği, aklındakini değil görünürdekini yazmaya mecbur kalıyor. sonuç olarak hüsran, görüntü kirliliği, database ziyanı.

yapmayın arkadaşım böyle, yazarken kafanızda birşey canlanmıyorsa yazmayın. son olarak bir iki temenni daha;
    terli terli su içmeyin, yerlere çıplak ayakla basmayın, annenizin sözünden çıkmayın, korunmadan ilişmeyin.

edit: ayrıca 4. nesil bir yazar dedirten başlık. selamlar olsun.
    (kullanici adi, 24.08.2009 05:20 ~ 12.09.2009 03:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil