giri yazarken kullanılan bir kalıp ancak adamlar program mı yazmış, her ne yapmışlarsa bu kalıbı kullandığınızda uyarı veriyor, aha şimdi denedim. gittim bir başlığa, "dedirten başlık diyorum başka da bir şey demiyorum" yazdım, evet'e bastım. karşıma şöyle bir uyarı çıktı.
"bir saniyenizi alıyorum!
biz "dedirten başlık" formatını hep bir kaçış, bir konsepte aykırılık, bir ibnelik olarak algıladık. bu çaba içinde olmadığınıza inansak da bir uyaralım istedik ama yok "ben biliyorum ne yaptığımı" diyorsanız aynen devam edebilirsiniz."
bu uyarıya rağmen, nasıl oluyor da bu kalıp kullanılıyor anlamak mümkün değil. yazarın ikinci kez evet'e bastığı anı düşünemiyorum. dur lan düşüneyim: "ne biliyorsunuz lan yarraklar, ben eminim yazdım, mis gibi de oldu kıskanç herifler".
dedirten başlığın sözlük formatına uyduğu istisnaları var tabii, ama onu bilen adam zaten, neyse lan ben bir şey demiyorum.
ekleme: mesela bu giride de "dedirten başlık" kalıbı bir şekilde kullanıldığı için, aynı uyarı yine çıktı. ama ben eminim lan. yoksa yoksa... yok lan eminim ne biliyorsunuz siz yarraklar, kıskançlar sizi. (psikolojiyi anladım lan)