29 temmuz 2010 perşembe
günün başlıkları: 980 tane »
günün başlıkları: 980 tane »
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·öğrenciliğin keyfine var (reklam)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·isis (2)
- ·tyler durden (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yahşi batı (6)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·pet sematary (4)
- ·
- ·nikah masası (2)
deadpool 
- marvel'ın en karizma karakterlerinden biri olan deadpool bir paralı askerdir. wolverine'in de sahip olduğu iyileşme gücüne sahiptir. yakın dövüşte ve suikastte bir numara olan deadpool tam bir savaş makinesidir. doğum yeri tam olarak bilinmektedir. tek bilgi kanada dolaylarında olduğudur. çok akıcı bir şekilde japonca,almanca,ispanyolca konuşabilmektedir.
- wolverine gibi weapon x projesine katılmıştı. projeye katılma sebebi kanser hastası oluşuydu. hastalıktan bu proje sayesinde kurtulmuştur.
- gerçek ismi wade wilson olan dövüş sanatlarında usta marvel karakteri, weapon x ile hayata tekrar dönmüştür. the x men origins wolverine filmin de oynayacağı duyrulmuştur.
- marvel ultiamte alliance oyunu ile tanıyıp hayranı olduğum krizmatik kahraman.
(bkz: iwin i win) - o değil de the x men origins wolverine filminde ryan reynolds tarafından canlandırılıcakmış. marvelous!
- (bkz: the merc with a mouth)
- çizgi roman dünyasının sayılı deli adamlarından biridir
deliliği açıklarsak, mutant güçlerinin arasında 4. duvar*ı yıkmak da vardır
örnek 1: bir ordu adamın ağzını burnunu kırarken lime in the coconut söylediği bir sahne vardır.
örnek 2: (sarı kutunun içinde)"acaba hala o sarı kutucuklar içinde mi düşünüyorum?
hmm, anlaşılan öyle
merhaba kutucuklar. sizi çok özlemiştim." (her cümle ayrı bir kutunun içinde)
ayrıca shoryuken çektiği de gözlenmiştir. street fighter oynamış olanlar anladı beni.
edit: alttaki mesajla kalibre edildi. - kitty pryde: mister, you don't know how lucky you are that we need to be somewhere. if he did play your little game--
deadpool: you smug little-- speaking of games. you ever played street fighter?
kitty pryde: as if--
deadpool: <caps> shoryuken! </caps> yay now is fighty time fighty time, blood blood blood!
(kitap/sayı: deadpool (vol. 1) #27)
efsane shoryuken paneli için: (görsel: deadpool/72897)
aynı panelde wolverine'e "snikt me!" demesi de vardır ki, acayip. - (bkz: the regenerating degenerate)
- kafasına adamantium pençeleri yediği anda bile wolverine'e "logan! i can feel you inside my head! are you a telepath now?" diyebilecek kadar güçlü ve taşşak geçici bir karakterdir.
(görsel: deadpool/77548) - şahane kırmızı kıyafeti ve çıkarmadığı maskesiyle gizemli marvel karakteri. aslında pek te gizemi yoktur, zira çenesi hiç durmaz ama o maske işte ah.. güçlerini aşağıya ekledim biraz, buyrun.
temel gücü, weapon x programında yapay olarak elde ettiği iyileşme özelliğidir. ölümcül kanser hastası olan wade wilson, weapon x programında wolverine den elde edilen rejenerasyon özelliğini alarak kanserinden kurtulur, ama yüzü gözü ağır yaralı ve delirmiş bir halde kurtulur. bu da sonradan kendisine "merc with a mouth" lakabının verilmesine sebep olacaktır. bu iyileşme özelliği sayesinde insanüstü hız, güç ve reflekslere sahiptir, aynı zamanda bilinmeyen bir şekilde ölümden geri de dönebilmektedir. vaktiyle kafasının koparılmasından bile kurtulabilmiştir, ama kafası geri büyümemiştir tabii ki. (yerine konulduğunda tekrar vücuduyla birleşmiş) her öldüğünde mental durumu biraz daha bozulan deadpool iyice sosyopati, kişilik bölünmesi ve halüsinasyonlardan muzdariptir, kısaca hastanelik delidir. ayrıca, yine bu iyileşme özelliğinin bir yan etkisi olarak kanserden ölmeyecek olmasına rağmen tümörlerden tamamen kurtulamamıştır, sürekli vücudun yenilenmesi yüzünden tümörleri de büyümeye devam eder, ancak kanserin vücuduna bir etkisi olmaz. iyileşme gücü yok edildiği takdirde kanser sebebiyle komaya girecektir direk. bir yandan da beyin hücrelerindeki değişim sayesinde telepatlara karşı bir direnç geliştirmiştir, profesör x falan öyle beynine giremez yani kolay kolay.
bir dönem, iyileşme özelliğinin bokunu çıkaran deadpool arkadaşımız istekle vücut parçalarını (eskisinden daha sağlam ve güçlü olarak) yeniden yaratabilir hale gelmiştir, bu sayede eski görüntüsünü de elde etmiş bulunmaktadır.
bunlar dışında kendisi über bir suikastçi ve askerdir, silahlı ve silahsız dövüşte ileri derecede eğitimlidir ve nişancılık becerisi çoğu kişinin çok üzerindedir. birebir dövüşte genelde kılıç/bıçak gibi kesici aletler ve dövüş sanatı silahları kullanmayı tercih eder, alamet-i farika silahları sırtında taşıdığı iki katana ve belindeki iki tabancadır. bazı zamanlarda (nasıl olduğu bilinmiyor olsa da) yoktan hiç görülmemiş silahları varetmişliği de vardır kendisinin, ancak sadece bir macerasında olan bir olaydır. nasıl becerdiği sorulduğunda klasik deadpool mizahıyla "it involves an awful lot of lubricant." diye de cevap verir.
genelde kemerinde bulunan bir teleport aleti vardır, ancak sürekli bozulur ve elemanı belanın göbeğine ışınlar. bir dönem onun yerine cable ın teleport aygıtını kullanmıştır. weasel tarafından üretilen bi de "image inductor" aleti bulunur, bunun sayesinde aynı chameleon gibi görüntüsünü değiştirip kimliğini saklayabilir.
dövüş sanatlarında ileri derecede eğitimli olduğu için marvel evreninin pek çok adamını dövmüşlüğü de bulunur kendisinin. üzerine bir de sürekli bık bık konuşmasını eklersek, daredevil ı bile şaşırtabilmesine şaşmamak lazım derim ben.
bir de en önemli özelliği, "4. duvarın yıkılması" denilen "çizgi roman karakteri olduğunun bilincinde olma" özelliğidir ki, karakterin komedisi oradan gelir. bir macerada bullseye "görüşmeyeli ne kadar oldu" diye sorunca "16. sayı, yunanistan. baba naber?" gibi bir cevap vererek beni yerlere yatırmıştır kendisi.
hastasıyız. - filmi çekilecekmiş.
(bkz: http://www.marvel.com/...) - marvel'ın en eğlenceli karakterlerinden biridir.hiç durmayan çenesi, beladan bir türlü kurtulmayan başı ve tabi ki hikayelerinin absürdlüğü ile bambaşkadır deadpool.maskesinin ve kostümünün altında cüzzamlıymış gibi bir deri taşır.bu sebeple onu kostümsüz pek göremezsiniz, görmemeniz de gerekir.özellikle diğer süper kahramanlarla karşılaştığı zamanlar insana kahkaha attıracak cinsten oluyor.seviyoruz deadpool'u.kendisi ile wolverine filminde tanışan arkadaşlar bu denli saygı duymayacaklardır büyük ihtimalle.inanın final sahnesinde gördüğünüz şey deadpool değil.
- marvel nasıl böyle bir piç yapmış dediğim karakter.
resmen gülmekten yarıldım bilgisayar başında...
hulk vs wolverine filmindeki diyaloglarıyla beni benden aldı. sevindim, güldüm.
mütemadiyen taşşak geçebiliyor.
kısaca marvel'in en karizma karakteri. - tolliver'ın adamlarından biri kurtardığında, adamın deadpool hakkında yaptığı yorum, buraya yazılabilecek tanımdan kat kat iyidir:
"of all the people to rescue me, why did it have to be him?!" - (bkz: dirty harry)
- "if you think you're surprised now.. you ain't seen nothin' yet!!"
- "some jobs are just too tough for your average fast talkin' hightech gun for hire. sometimes... to get the job done right... you need someone crazier than a sack's ferrets. you neeed wade wilson. the crimson comedian. the regeneratin' degenerate. the merc with a mouth...
deadpool is a garduate(victim) of the super soldier program, weapon-x. there he was trained to be a living weapon (experimented on) and hailed as the greatest of the program's warriors(rejected as a failure). now, he's not the only one of the most dangerous men(that's true!), but he is also one of the world's most intelligent(insane) and attractive bachelors(actually, he's hideous). so ladies--(if you see his face you would probably) hey--(--puke all over your--) dude(what?). what are you doing? (whaddaya mean??) tryin' to give a bio here. (well then get your facts straight!!!) it's our bio, bro!! (..oh..)
anyway, i'm a hero(a mercenary) and i'm going to make (money) the world safe. story. go.
-dude!!
-what?!!
-nothing... shut up.
-you shut up!
ssssshhh!!! my common sense is tickling!!"
deadpool suicide kings-benson, glass, barberi, crystal
ve yine sarı baloncular içerisinde düşünüyorum! - spoiler:
punisher tarafından aynı anda iki kolu da koparılmış, bir gözüne ateş edilmiş, tam gövdesinin ortasından bıçak geçirilmiştir. bundan bir gün sonra punisher yine deadpool'un kafayı patlatmıştır. tabii ki de yaşamaya devam eder sevgili merc with a mouth. - en alakasız serilerde bile deadpool trollüğü ile karşılaşılıyormuş, filmi çıkacak olduğundan mıdır bilinmez haddinden fazla yer buluyor, karizması çiziliyor imho ve çizgiroman severlere öeh dedirtmiş. gerçi çoluk çocuk seviyor, şaklaban en nihayetinde.