görseller
dead spacedead space
dead space 
belki ilginizi çeker
  1. · survival horror
  2. · event horizon
  3. · dead space downfall
  4. · bilgisayar oyunu oynayan kız
  5. · event horizon
  6. · dead space downfall
  7. · isaac clarke
  8. · dante s inferno
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · the twilight saga new moon
  4. · apertura 2009
  5. · yeşim salkım
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · tuvalette su kullanmayan insan modeli
  9. · köylerde yaşanan garip olaylar

dead space  

1. yapımcısının uzayda geçen resident evil olarak nitelendirildiği ps3 ün cell işlemcisinin hakkının görsel manada nihayet verildiği survival horror oyunu. isaac clarke adında bir uzay madencinin ishumura adlı araştırma gemisine gönderilmesi bu sırada gemisinin arıza yapması nedeni ile oraya çakılıp kalması ve kurtulmaya çalışırken herkesin bir şekilde mutasyona uğramış olduğunu görmesi ile işler çığrından çıkıyor ve ölüm kalım savaşı başlıyor.

oyunda görsel olarak herhangi bir gösterge olmayıp sağlık mermi durumu gibi bütün detayları kahramanızın üzerindeki elbiseden anlıyoruz.( oyun third person shooter) atmosfer tavanda olacak yorumlar ve screenshotlar bunu gösteriyor.

oyun piyasaya 13.10.2008 de çıkmış olup xbox360 versiyonu gamespot ta 9.0 alarak klasik olarak nitelendirilmiştir. ps3 versiyonun birkaç gün içinde kadıköy rıhtım civarlarına düşeceğini tahmin etmekteyim. oyunun şu anda anime serisi olarak çekileceği resmen duyuruldu ayrıca manga olarak olarak da seriye dönüştürülecek yani anlayacağınız oyunla başlayan bu evrende çok malzeme var..

edit: oyun 19.10 tarihi itibari ile kadıköy rıhtım civarlarına düşmüştür.

edit2: oynadım, korktum,gerildim,hastasıyım

edit3: yalnız yapay zekada bir kaç küçük eksiklik farkettim az da olsa canımı sıkmadı değil. bir odanın içinde kapıştığımız iki vatandaşı (ki bu arakdaşlar zebellah gibi ve kıçınızı kesmeye her daim hazır tempolu koşu idmanı olan arkadaşlar.) kapıyı kapatıp oradan çıknca orada kaldılar.kimse zekası sıfıra inmiş bu yaratıkların beni takip etmesini beklemiyor ama kapıdan geçtiğimiz anda kapıyı kırıp takip etseler ya da kapıya vuruş şiddetleri ile kapı bükülse deforme falan olsa kısaca hiç rahat olmasa o zaman şu an 9.0 veriyorum o zaman 9.5 verirdim düşünmeden..

(bkz: zero gravity)
    (bkz: event horizon)
    (yakoul, 15.10.2008 15:46 ~ 21.10.2008 16:50)
  2. ilk başlarda kamera açısına alışamayıp yadırgadığım, sonra korkudan oynayamadığım, şimdiyse yarısına kadar oynamış bulunup da oynamalara kıyamadığım,

ömr-ü hayatımda rastladığım en fevkalade, en nefis, en nadide single-player oyun tecrübelerinden biri.

system shock 2 = bunu seven dead space'e bayılacak. dead space'e bok atmak için yalnızca bi tek sebebim var: yarısına kadar geldim ve anladığım kadarıyla bu oyun zaten system shock 2'nin baştan yapılması. system shock 2'nin oyun telif haklarının zaten ea games'in elinde bulunduğu hatırlandığında zaten kafada bazı ampuller yanıyor.

- spoiler -

von braun'un yerini ishimura almış. yine aynı sümüksü biyokütleye sahip kolektif bilinç tarafından yönetilen ve mutasyona uğramış gemi mürettebatı. yine audio log'lar. yine kısıtlı mühimmat. yine hydrophonics'e kök salmış habitat değiştiriciler, yine bunları zehir kullanarak imha etme, yine hikayede sürekli görev veren kişinin plot twist ile farklı bi taraftan olduğunu anlamak, yine vending machine tarzı satış alanları, yine upgrade'ler, vs. vs.

- spoiler -

system shock 2'ye aşırı derecede benziyor oyun. ama hiç şikayet etmiyorum çünkü kötü hiçbişi yapmamışlar, sadece çok daha korkunç, çok daha bütünleştirici, çok daha keyifli ve harika bir deneyim tasarlamışlar.

irrational games'i orijinal system shock 2 için tekrar tebrik ediyor ve ea games'e de ekledikleri yeni fikirler için teşekkür ederek, korkudan altıma sıçarak oyuna devam ediyorum. bitince giriyi güncellerim.
    (janken, 30.11.2008 01:16)
  3. (eva, 05.12.2008 18:24)
  4. oynarken inanılmaz gerildiğim, bana uzun zamandır hissetmediğim "single player eğlence" hissini yaşatmış, son zamanların en iyi oyunlarından biri. ea bu aralar sürekli fikr-i mülk çıkartıyor (dead space, mirror's edge). ikisi de harika oyunlar ve ea'nın bu yeni keşfinde başarılar dileyip oyunuma geri dönüyorum...
    (itülmüş, 10.12.2008 22:30)
  5. size saldıran yaratığın kesici uzvunu silahınızla kopartıp, telekinetik gücünüzle o kesici uzvu size saldırmaya devam eden yaratığa atıp yaratığın başka bir uzvunu kesebileceğiniz oyun. ölü taklidi yapanlar da var arada...
    (bedford, 21.01.2009 03:13)
  6. evdeki bilgisayar kaldırmadığından dolayı internet cafede oynamama rağmen, öyle gürültülü bir ortamda bile kulaklığı taktığınızda adamı gerip zıplatabilecek kadar kaliteli bir korku oyunudur. hayır adım "bu korku oyunu oynarken daimi zıplayan pezevenk"e çıkacak adeks'te bu gidişle, bu oyunun yüzünden. sırf bu sebepten dolayı en son sinirlenip dört yaratığın arasına tekme tokat daldığımı hatırlıyorum.

sonra quickloadtabii...
    (neltharion the earth warder, 12.06.2009 01:49 ~ 01:49)
  7. survival horror türüne pek bir yenilik getirmese de korkuyu ensenizde hissetmenize sebebiyet veren oyun. bilgisayara dost grafik özellikleriyle yüksek performansta bile kasmadan oynanabiliyor. ses efektleri ve yaratılan ambians aksiyon sahnelerinden daha fazla geriyor adamı. "ateş mi etsem yoksa arkama bakmadan şu köşeyi mi dönsem?" ikilemlerini çok yaşatıyor insana. eğerki böyle oyunlarla haşır neşir olmuş iseniz (resident evil , silent hill, alone in the dark ) en zor seviyedeki yapay zeka ile kapışmanız tavsiye olunur.
    (cromm, 15.06.2009 19:18 ~ 10.09.2009 13:51)
  8. dün gece uyku tutmadı, uzun süredir bilgisayarımda kurulmak için bekleyen dead space'i kurdum. taktım kulaklıkları oynamaya başladım, bir yarım saat geçti götüm yemediği için kapattım oyunu. "etraf bi aydınlansın, ev halkı uyansın öyle oynayayım" dedim. sabah kalktım 10 gibi yeniden açtım oyunu. biraz oynadım, doğal olarak yine tırstım sonra "kulaklıkları çıkartayım da hoparlörlerle oynayayım, ama ev halkı uyanmasın" dedim, milleti bekledim kalkmaları için. kalktılar kahvaltı ettik falan, yine açtım oyunu, yarım saat oynayıp kapattım. "donumu değiştirip geleyim, öyle oynayayım" dedim. altıma işemişim korkudan.

göt uçuklatan bir oyun.

edit: abi aslında o kadar korkunç değil de, ne bileyim adamlar öyle bi yapmış ki aniden yerden kalkıp "rööaaaaaağğğrrr" diye üstüne gelen yaratıktan tırsıyosun işte. atmosfer acayip.
    (noscho, 16.08.2009 13:49 ~ 13:50)
  9. dün gece ps3'te eskilere döneyim derken direkt gözüme çarpan ve konsola girip gecemi bir kez daha rezil eden muhteşem ea oyunu. oyunda 3. turu atıyorum ama hala zıplatma potansiyelini koruyor. öyle dalmış koştururken koridorda, köşeden atlayan yaratık sayesinde koltuğa sıçtım. temizlemek iki saatimi aldı, hanım duymasın.
    (karate schnitzel, 18.08.2009 12:33)
  10. medium veya hard modunda oynarken kapıların daha geç açılması mühimmat'ın daha az bulunması atmosferinde konusuna göre dahada bir gerginlik kattığı irkilerek oynadığım uzay gemisinde geçen korku oyunu. ses konusunda oldukça başarılıdır oyun içi etraftan gelen farklı sesler sizi oyunun içine itiyor adeta bir yandanda korkularınızı depreştiriyor,upgrade ederekde silah ve giysi geliştirebiliyorsunuz.
    (gkhn, 06.10.2009 17:05 ~ 17:22)
  11. event horizon isimli filmden fazlasıyla etkilenen bir korku oyunu. ilk defa oynadığınızda korkarsınız ama ikinci seferde düşmanların nerden çıkacağını bildiğiniz için korkmazsınız. kısacası güzel ama klişelerden kurtulamayan bir oyundur.
    (capulcu, 15.10.2009 17:55 ~ 16.10.2009 01:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil