ilk başlarda kamera açısına alışamayıp yadırgadığım, sonra korkudan oynayamadığım, şimdiyse yarısına kadar oynamış bulunup da oynamalara kıyamadığım,
ömr-ü hayatımda rastladığım en fevkalade, en nefis, en nadide single-player oyun tecrübelerinden biri.
system shock 2 = bunu seven dead space'e bayılacak. dead space'e bok atmak için yalnızca bi tek sebebim var: yarısına kadar geldim ve anladığım kadarıyla bu oyun zaten system shock 2'nin baştan yapılması. system shock 2'nin oyun telif haklarının zaten ea games'in elinde bulunduğu hatırlandığında zaten kafada bazı ampuller yanıyor.
- spoiler -
von braun'un yerini ishimura almış. yine aynı sümüksü biyokütleye sahip kolektif bilinç tarafından yönetilen ve mutasyona uğramış gemi mürettebatı. yine audio log'lar. yine kısıtlı mühimmat. yine hydrophonics'e kök salmış habitat değiştiriciler, yine bunları zehir kullanarak imha etme, yine hikayede sürekli görev veren kişinin plot twist ile farklı bi taraftan olduğunu anlamak, yine vending machine tarzı satış alanları, yine upgrade'ler, vs. vs.
- spoiler -
system shock 2'ye aşırı derecede benziyor oyun. ama hiç şikayet etmiyorum çünkü kötü hiçbişi yapmamışlar, sadece çok daha korkunç, çok daha bütünleştirici, çok daha keyifli ve harika bir deneyim tasarlamışlar.
irrational games'i orijinal system shock 2 için tekrar tebrik ediyor ve ea games'e de ekledikleri yeni fikirler için teşekkür ederek, korkudan altıma sıçarak oyuna devam ediyorum. bitince giriyi güncellerim.