davut güloğlu   

adana çık aradan

1. bazı şarkıları taklit olan, taklit olmayanları da bir boka benzemeyen laz metroseksüeli.
    (where is my mind, 30.08.2004 13:21)
  2. bir önceki albüm kapağında coşkun bir su kütlesi önünden koşan, son çıkan albümünde aynı pozisyonda bu kez ateşten kaçan insan. bundan sonrakinde de arkasına bir heyelan katarsa ateş-su-toprak üçlemesini tamamlar.
    (wondrous, 30.08.2005 22:20)
  3. (bkz: cehalet)
    (finch, 14.04.2006 14:35)
  4. aşina olmadığım bir dilde şarkılar yapan, bunları hızlı hızlı söyleyen bir adam. sevmiyorum, görünce kanal değiştiriyorum.
    albüm kapakları da hakikaten enfestir. her biri ayrı bir die hard'dır. albüm isimleri yorumsuz zaten. çat çat, katula katula ve dur orda dur ikilemeli albümlerinin yanı sıra nurcanım adlı konsept bir albümü de mevcut.

http://www.bestfm.com.tr/...
    http://images.hepsiburada.com/... (muzik'teki m büyük)
    (palanthaser, 14.04.2006 14:41)
  5. duyduğum kadarıyla ingilizce bir albümü de varmış. hatta hit bir şarkısının sözleri:

high hopes

beyond the horizon of the place we lived when we were young
    in a world of magnets and miracles
    our troughts strayed constandly and without boundary
    the ringing of the division bell had begin

along the long road and on down the causeway
    do they still meet there by the cut

there was a ragged band that followed in our footsteps
    running before time took our dreams away
    leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground
    to a life consumed by slow decay

the grass was greener
    the light was brighter
    with friends surrounded
    the night of wonder

looking beyond the embers of bridges glowing behind us
    to a glimpse of how green it was on the other side
    steps taken forwards but sleepwalking back again
    dragged by the force of some inner tide

at a higher altitude with flag unfuried
    we reached the dizzy heights of that dreamed of world

eneumbered forever by desire and ambition
    there's a hunger still unsatisfied
    our weary eyes still stray to the horizon
    though down this road we’ve been so many time

the grass was greener
    the light was brighter
    the taste was sweeter
    the nights of wonder
    with friends surrounded
    the dawn mist glowing
    the water flowing
    the endless river

forever and ever

-----

üşenmedim, sizler için türkçeye çevirdim:

katula katula

güleyirum haline katula katula
    bi sözü geçiremedun karuna
    daha niye vermedun ağızının payını
    vermeyisu

ula ula ula ula
    sen bir kalori bile etmeyusun
    ula ula ula
    bu alemin light erkeğusun

ne oldu sana
    ne oldu böyle
    nerde o eski taş fırın erkeği
    bir anda oldu light erkeği

(bkz: boş muhalefet)
    (palanthaser, 14.04.2006 15:13)
  6. lazlıkla ve laz müziğiyle yakından uzaktan alakası olmasa da medyada bu tip tanımlamarla adı duyulan karadenizin ricky martin'i.
    karadeniz'in ibrahim tatlıses'i için
    (bkz: ismail türüt)
    (kun3uli, 14.04.2006 15:14)
  7. şarkıları o kadar ünlü olmuş ki , metallica bile birini coverlamış.

http://www.youtube.com/...
    (zaknafein, 20.06.2006 18:37)
  8. (bkz: @931747)
    (sycrone one, 03.09.2006 21:09)
  9. billbordlardaki son haliyle, her ne kadar, ''vietnam'a silahçılık oynamaya gitmiş rambo'' imajına, ''şehri kötülerden temizleyeyim derken çarşı esnafının amına koymuş van damme'' duruşuna sahip olsa da altı üstü yeni ''kasedinin'' reklamını yapan şarkıcımız.
    ah be adam, nasıl reklamcılarla çaılışırsın da ''kapak olsun'' ismindeki güzide eserlerini topladığını düşündüğümüz albümünü vurdulu kırdılı bir filmin afişiyle tanıtırsın? o arkada yerle bir olmuş şehir manzarasını sırtlayıp, alev rengi sislerin arasında fanilyayla kasları sergilemenin, terli terli soğuk su içmenin manası nedir?
    kapak..
    tekrar deneyin...
    (jemand, 05.06.2007 02:19 ~ 16.06.2007 22:55)
  10. her ne zaman ekranda görsem allahımdan sabır istememe neden olan sanatçı(?)
    (bulsaraa, 10.06.2007 01:33)
  11. (bkz: kapak olsun)
    (talen, 10.06.2007 01:39)
  12. makina programında şarkı söylerken,ortaya, masaya karışık davut güloğlu- tarkan figürleri sergileyen karadenizli şarkıcı (her ne kadar doğma büyüme fatih'li olsada). bu akşamki kıyafeti ise on üzerinden on aldı benden (kendimi birden yarışmadaki jürilerden biri sandım galiba).
    (baharda geldim, 10.06.2007 01:46)
  13. karadeniz müziği yapıyorum edasıyla böbürlenmekten kendini alıkoyamayan,her şarkısının(kendisi türkü diyor ama) girişinde ecnebi tınılar ile bizi selamlayan sonra birden müziğin değişmesi ve ne oluyor demeden,araya kemençe serpiştiren akabinde o bildik tanıdık hareketlerle,her biri bir öncekinden saçma olan sözlerle ,şarkıya başlayan ,şarkının ortasında yine kemençe verilmesi ile bakın bakın nasıl horon ediyorum ayaklarına yatıp,daha iki ayak mı,üç ayak mı veyahut rize horonumu oynadığını çözemeyip,ne yaptığını anlayamadığım yakışıklılığına lafımın olmadığı kişiliktir.ayrıca şarkının sonunda yine kemençe ritmini bizden esirgemeyen karadeniz müziğinin cimilli ibo ve ismail türüt’le beraber katleden şahısdır.
    (düş işleri bakanı, 01.03.2008 15:29)
  14. (bkz: gangsta laz)
    (conquistador, 01.03.2008 15:31)
  15. yunan basketçi (bkz: theodoros papaloukas)'la ikiz kardeş olduğunu düşündüğüm,ve adına facebook'ta ''davut'la papaloukas kardeştir'' http://www.facebook.com/... grubu açılan karadenizli şarkıcı...resim için http://www.hizliresim.com/...
    (vamişkunan, 10.04.2008 10:11 ~ 10:12)
  16. bir yıl kadar önce beşiktaş'ta bir otoparkta jipinden inerken gördüğüm kişi. o an evet gerçekten varmış böyle biri, yaşıyormuş dedim. sonra kılık kıyafetine ,arabasına baktım... allah herkese daha fazlasını versin ama üniversite denen boku kazandım, onlarca sınava vs girip çıktım şu anki konumuma gelebilmek için, 40 yıl çalıştıktan sonra bu kişinin sahip olduklarının 40'ta birine sahip olamayabileceğimi bilmek kanıma dokunuyor.

şimdi adam çalıştım da kazandım derse de haklıdır. adam bir kaset yaptı kazandı bu paraları, yalan mı yani?

aklıma geldikçe kafamın arkası ısınıyor...
    (tazmanya canavarı, 22.05.2008 17:23)
  17. '' nurcanum '' diyerek hayatımızın içine s.... girmiş, sanatçı !
    gördüğüm yerde kendisinden imza istemek, kemikleri kırılıncaya kadar sarılıp, sonra şevkatle '' acıdı mı '' demek istiyorum kendisine..
    (juliette, 26.08.2008 04:21)
  18. yıllarca laz olarak bildiğim ama daha sonra profilo alışveriş merkezinde karşılaşıp türkçeyi benden daha iyi kullandığına tanık oldup dumurdan dumura sürüklendiğim çakma laz.
    (knuckle, 26.08.2008 04:24)