|
|
- gayet kadınsı yüz ve vücut hatlarına sahip bass çı. evet tayt yakışıyor tabii bu durumda.
- iyi müzisyendir, güzeldir, hoştur. hatta mustaine ile tanışması da müziği sayesinde olmuştur (saksı muhabbeti), lakin gelgelelim yıllar boyu mustaine'in koynunda beslemiş olduğu da bir yılanmış kendisi. ne olursa olsun insan onca yıllık can yoldaşına 18,5 milyon dolarlık tazminat davası açmamalı derim ben.
- www.davidellefson.com
- 2001 megadeth konseri öncesine "tarkaaan tarkaaan" diye bağıran bir hatundan farksız bir halde imza gününde izdihama, polise, forta aldırmadan tanışmayı, imza almayı başardığım; sonra da konserde en öne geçip tam karşısında durup penasını da evime götürdüğüm eski megadeth basçısı. o zamanlar kadroda ellefson dışında al pitrelli ve jimmy degrasso da vardı, o konser de mükemmeldi.
ellefson belki pek ön planda değildir ama megadeth ve en önemlisi mustaine'in dağılmamasında önemli rolü olan bir adamdır.
nitekim 2005'te ellefson ve diğer üyelerinin olmadığı megadeth konseri son derece ruhsuzdu, solo bir konser gibiydi hatta o bile değildi. ayrıca sanatını vs geçersek bilhassa rust in peace dönemlerinde apollon gibi bir yaratıktır, holy wars'un klibini dişi metalci bünyeler dikkatle izlemelidir.
ha şimdi mustaine ile kanlı bıçaklılar üzücü, ama mustaine zaten herhangi bir michael moore belgeseline konu olacak bir insana dönmüş asıl üzücü olan o.
- müzik hususunda ailesi tarafınca müthiş biçimde desteklenmiş zât-ı muhterem. öyle ki california'ya klasik batı müziği eğitimi almak için yollanıyor, kendisine tek kişilik bir daire bile tahsis ediliyor; ve hayatının değişmesine sebebiyet verecek şaşalı günlerin başlangıcında, tesadüf eseri dave mustaine'in üst komşusu olduğunu fark ediyor. (yardırıyorum bakalım yine asker arkadaşımmış gibi, hadi hayırlısı)
o zamanlar patetik metallica ayrılığı sonrası uyuştucu satmakla meşgul olan dave'in ise; sabahtan akşama kadar mi'den tutturduğu dandik bir soloyu çalan bu genç adamın kapısına sık sık "kafamı siktin lan taşındığından beri. get out lan fuck off it" şeklinde dayandığı söyleniyor; fakat ne zamanki içki için konulmuş yasal yaş sınırından mustarip olan david ellefson, dave'in kapısını "hey dostum senin bira almaya yaşın tutuyor mu ha?" diye çalıyor, dave "işte şimdi konuşmaya başladın sen" diyerekten içeriye alıyor ellefson'ı. buraya kadar her şey sıradan bir redneck arkadaşlığını andırırken, ortaya "megadeth" fikri çıkıyor ve david ellefson bir gün, oğlunun usta ve entelektüel camiaya mâl olmuş bir müzisyen olacağını hayal eden annesini arayarak; "anne biz grup kurduk. adı megadeth. ben de bas çalıyorum" diyor.
buraya kadar şaka gibi görünen maceranın başladığı nokta burası. o günleri "bir kız vardı. ben ona uyuşturucu veriyordum, o da bana veriyordu" gibi basit ve kışkırtıcı bir kalıpla açıklayan dave mustaine'in, ellefson'ın uyuşturucu bağımlılığı serüveninde açık etkisi olduğu barizken, beş line kokain üzerine iki şişe black label içebilen bu adam, david'in ağır bir krizden sonra girdiği "bıraktım abi ben" tribinden fazlasıyla etkileniyor. öyle ki killing road maceraları esnasında sahne arkasında ortaya çıkan kanımca en enteresan karakter, uyuşturucudan kurtulmaya çalışan grup arkadaşlarının yemeklerinin içine gizlice esrar ve kokain karıştıran dave mustaine'dir. kısacası, zamanında megadeth'in ikinci adamı pozisyonunda olmasının nedeni süper bir basçı olmasından ziyade; dave'in uyuşturucu arkadaşı olmasıdır. sırf bu sebepten ötürü; steve digiorgio, billy sheehan falan henüz sağken, bu adam için "gitarın ağzından girer burnundan çıkar" diyemeyiz; fakat gitarı hakkını vererek çalar, sahne performansı ile de göz doldururdu. "özlemedim" desem büyük yalan olur.
|