görseller
dave grohldave grohl
dave grohldave grohl
belki ilginizi çeker
  1. · foo fighters
  2. · tenacious d in the pick of destiny
  3. · taylor hawkins
  4. · nirvana grubunun diğer üyelerine acımak
  5. · era vulgaris
  6. · yakup
  7. · nate mendel
  8. · jack black
  9. · stacked actors
  10. · everlong
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · domuz gribi
  3. · aşk ı memnu
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · colin kazım richards
  6. · ugg
  7. · thierry henry
  8. · şükriye tutkun
  9. · biyofili

dave grohl  

1. nirvana'yı nirvana yapmış,daha sonra foo fighters adlı grubu kurarak gönlümde taht kurmuş müthiş müzisyen,idolüm...zaman zaman davulda çalmaktadır.(bkz: probot)
    (parantezicindeucnokta, 31.03.2005 00:19 ~ 00:19)
  2. foo fighters'ta çalarak cobain'in küllerini ters döndürmüş adam.
    (keyif pezevengi, 17.01.2006 09:45)
  3. (bkz: probot)
    (floydzede, 17.01.2006 12:11)
  4. çirkin ördek yavrusunun kuğuya dönüşmesinin ispatı..
    meğerse nirvanada bateri arkasına gizlenip çalarken, hırs yapıyormuş!
    (kitiara uth matar, 01.04.2007 15:27)
  5. çok amaçlı idol kıvamında bir adamdır. isteyen bestekar kimliğini göz önüne alıp idol olarak görür, kimi vokal tarzına bakarak, kimiyse bir davulcu olarak.. çok yönlülüğüyle kıskandırır. pisliktir, boktur. çekemeyenler çok fazladır.

dave grohl parmağı bulunan musiki cemiyetler:
    (bkz: nirvana)
    (bkz: queens of the stone age)
    (bkz: foo fighters)
    (bkz: probot)

başarı konusunda aşmış bir müzik kariyerine sahip olmak böyle bir şey sanırım. salak şey işte.
    (lethromar, 03.06.2007 22:08 ~ 05.11.2007 22:18)
  6. benim için hala nirvana' nın davulcusu olan adamdır. foo fighters da ne ola ki?
    (ekipler amiri kenan, 02.06.2008 17:12)
  7. dişlekliğin en çok yakıştığı insan. 10 parmağında sayısız marifet bulunur.
    (suspiria, 31.07.2008 21:14)
  8. açıkçası ne foo fighters'ı ne de nirvana'yı severim. iyi bir baterist olması dışında ilgilendiğim birisi değildir. ancak kabul etmek gerekir ki tenacious d in the pick of destiny filminde şeytan karakteri ile yarmış, filmin en başarılı performansını ortaya koymuştur.
    (slartibartfast, 08.09.2008 03:18 ~ 03:19)
  9. (bkz: idol)
    (ruhanileştirilmiş, 25.10.2008 21:28)
  10. mikrofon başında duramıyor bu adam.

hemen örneklerle açıklayayım bu tanımı; şimdi best of you'nun klibini açın bi;

(bkz: http://www.youtube.com/...)

izleyin biraz. heh, işte dave abimizin mikrofon başındaki sahnelerine dikkat ederseniz kamera mikrofona sabitlenmiş ve onu çekerken bir anda yokolup hemen bir anda tekrar geri geliyor. kadraja bir girip, bir çıkıyor.

sonra gene bir best of you açacağız;

(bkz: http://www.youtube.com/...)

bu da konser görüntüleri. abimiz gene kameralar mikrofona, aslında sürekli mikrofon başında olacağı düşünülen dave abimize yoğunlaşmışken bir anda görüntüden çıkıyor ve sözlerin geldiği noktalarda zort diye giriyor hemen.

arpası fazla gelmiş bunun*, ama bu haliyle seviyoruz kendisini. kankam olsun lan!
    (sycrone one, 22.11.2008 22:51 ~ 22:52)
  11. nirvana da iken fotolardan genelde gerzek modeli pozlar verip sahnede coşarken içten içe tutmuş kendini bu adam "ulan işin kaymağını hep kurt ibnesi yedi of bee" diye belli. nirvana dan kendini bir kurtarış kurtardı ki, saldım çayıra mevlam kayıra.

foo fightersta vokalistliğini gördük, pek bir beğendik. toşanklı bir rock müzik vokalistiymiş. davranışları, hayranlara karşı tavrı, eskilere ve idol dediği adamlara gösterdiği saygıyla hep ayrı bir yerde oldu bu adam. bak gelmiş 40lı yaşlarına, hala her röportajında "ben james hetfield dan daha karizmatik bir vokalist görmedim, benim için bir numara odur. metallica sizi çok seviyom ben abi ehe." der durur, ağzından düşürmez. yaptığı müziği bu şekilde yapıyor olmasında payı olduğunu düşündüğü herkese mutlaka şükranlarını bir şekilde sunar.

sıkı metalcidir, köklerine de bağlıdır, bunu yan projesi probot ta sapına kadar göstermiştir. lemmy e aşırı hayrandır, "yalarım abi yutarım abi" modunda gezer etrafında, çay getirir sigarasını alır vs. absürd mizahı da pek sever, jack black denen ibişin kankasıdır, pick of destiny filminde şeytanı oynayıp bizi yarmış geçirmiştir.

stoner da sever, queens of the stone age in bir albümünde davul kaydetmiştir, cümle alem ayağa kalkmıştır "allahallah bu adam gene oturdu davulun başına" diyerek. hala no one knows dinlerken pek çok kişinin "lan ne güzel çalıyo hayvanın çocuğu bee" dediğini şahsen gözlemledim, hatta ben de bunlardan biriyim.

do it yourself felsefesini benimsemiştir, kliplerini falan hep kendisi çeker, öyle yönetmene mönetmene verip senaryoyu elalemin oyun hamuruna çevirttirmez. duruşu bellidir, işine gelmez de "sikerim çarkınızı sizin lan!" dedi mi, orada olay bitmiştir.

kısaca piyasada tek tük kalmış harbi müzisyenlerin son jenerasyonundandır, kişiliğini, müziğini veya yaptığı işleri bir kenara bırakın, en azından bunları yapış şekline, gösterdiği sağlam karaktere saygı duyulması gereken bir insandır. helal olsun der, ayakta alkışlarım.
    (evilmaddox, 18.04.2009 03:54)
  12. http://www.youtube.com/...

asdlşkasdşlksadlşlsşdalşksdalşksdaldşsdslşa

of ya. bu filmi de izleyin yoksa yemin ederim gay olurum. sikeyim. yarılıyorum hala.
    (tatito, 20.04.2009 21:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil