das parfum 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. patrick suskind'in bir romanı
    (kornish, 13.03.2004 11:43 ~ 11:44)
  2. okunduktan sonra doğal kızıl saçlı hatunlara başka bir gözle bakmanızı sağlayacak olan roman.
    neden diye sormayın, alın okuyun.
    (jellicle, 27.06.2004 13:24)
  3. her kokuyu aşırı derecede uzaklıktan bile en ufak bileşenine kadar ayırt ve analiz edebilen ama kendi kokusu olmadığını fark ettiğinde en ufak bir insan kokusunun bile olmadığı kadar uzağa giderek bir mağarada yaşayan ruh hastası bir insanın hayatını anlatan kitap.
    (bettyboop, 27.06.2004 14:25)
  4. mükemmel bir sona sahip kitap, daha iyisi olamazdı diyesi gelir insanın. jean baptiste grenouille adlı bir adamın hikayesini anlatır koku. grenouille(fransızca.kurbağa) mükemmel bir koklama yeteneğine sahiptir, bizim için görüntü ses neyse onun için koku odur, kokular dünyasında yaşar, bizim beş duymuzu kullandığımızdan bin kat daha iyi kullanır bu yeteneğini. bay kurbağa saf kötüdür, onun için başkası başkaları yoktur, sadece kokular vardır. üstündür o bizden sahip olduğu bu yeteneğiyle, bizi hepimizi herşeyi koklar, içine hapseder. nitekim bir gün farkeder ki, herşeyin herkesin bir kokusu olmasına rağmen kendisinin bir kokusu yoktur. bunu farkedince bizden uzak yaşadığı mağarasından çıkıp, kesinlikle aramıza değil ama belki biraz yakınımıza gelir, kendi kokusunu yapmak, kendi kokusu varmış gibi yapmak için. bu uğurda herşey mübahtır cinayet bile, pardon aslında grenouille'in kokulardan fırsat bulup da kurbanlarını yaptığı eylemin cinayet olduğunu söyleyecek kadar önemsediğini,bırakın önemsemeyi fark ettiğini sanmıyorum. okunması şiddetle tavsiye olunan bir kitaptır koku, kaçırmayınız.
    (mavi kedi, 27.06.2004 18:19 ~ 18:22)
  5. (bkz. koku)
    (ba of, 01.07.2004 13:32)
  6. deli gibi dirsek içlerimi filan koklayıp sonra "oh beaa, kokuyomuşum"* dememe neden olan kitap. kitapta yoğun biçimde bir toplum eleştirisi mevcut(bana öyle geldi). ayrıca kitabı okuyunca kenelerin saygı duyulası ama aynı zamanda korkulası hayvanlar olduğunu anlıyorsunuz.
    (ba of, 01.07.2004 13:38)
  7. derin roman.
    kendi kokusu olmayan bir adamın, ki burnu çok çok keskin biridir, kendi kokusunu yaratma peşine düşmesini anlatan ve çok iyi bir sonu olan kitap.
    katman katman yazmış patrick süskind
    (burasineresi, 01.07.2004 13:40 ~ 14:28)
  8. bazı yerlerinde hannibala benzerliğiyle dikkat çeken roman
    (bkz. koku ve hannibal benzerlikleri)
    (ba of, 01.07.2004 17:02)
  9. filmi yapılsın diye yıllarca beklediğim unutulmaz suskind kitabı..nihayet amacıma ulaştım ama..isimsiz bir oyunucunun jean-baptiste grenouille'i,dustin hoffman'ın ise parfümcü giuseppe baldini'yi canlandıracağı film perfume,the story of a murderer adıyla oynayacak..yönetmen de run lola run'ın yönetmeni olacakmış.
    (tutkuyakar, 18.03.2005 15:18)
  10. kitaptaki kahraman jean baptiste grenouille kokulara karşı acayip duyarlı bir katildir.
    (toshiba, 01.10.2005 01:14)
  11. duyduğu herhangi güzel kokuyu ele geçiremezse, kokuyu oluşturan bileşenleri tanımlayamazsa hayatının hiçbir anlam ifade etmeyeceğini düşünen bir dahinin anlatıldığı kitap.
    (chinchinkobakama, 17.12.2005 17:16)
  12. ortasına geldiğinizde sonunu tahmin etmeye çalışsanız bile aklınıza gelmeyecek, bir sürü ayrıntı içeren kitap.
    tek kelimeyle; muhteşem.
    (meri, 21.03.2006 21:32)
  13. okunmasını şiddetle tavsiye ettiğim, derin anlamlar taşıyan, okuduğunuzda hayatınıza yeni anlamlar katacağınız, klasiklerin arasına girmesi gereken kitap.
    (sweetzoejane, 21.04.2006 02:18)
  14. patrick süskind'in harika romanı.
    bir de bir insan bir insanın kokusunu beğeniyorsa ,seviyorsa onu gerçekten seviyordur.en primitif duyu..asla yanılmaz..
    (misaponia, 24.05.2006 14:36)
  15. http://www.parfum.film.de/
    linkinden filmi hakkında ayrıntılı bilgi alınabilir. filminin de kitaptaki sürükleyiciliği ve de başarıyı yakalamasını temenni ediyoruz..
    (fırtık, 30.05.2006 11:25 ~ 11:25)
  16. okuyucusunu bir dr jekyll bir mr hyde gibi hissettiren zalimle masum arası taraf tutmalar da gidip gelen ayrı bir dünya
    (abece, 30.06.2006 15:43)
  17. filmi için:

(bkz: perfume the story of a murderer)
    (ascella, 28.10.2006 03:32)
  18. patrick suskind romanı. okunası, hatta koklanası, muhteşem bir hayal ürünü olan kitap.
    (tavandaki kukla, 06.01.2007 01:45)
  19. tim burton,stanley kubrick,martin scorsese gibi ustaların çekmeye yeltendiği ama vazgeçtiği,tom tykwer'in beyazperdeye aktardığı enteresan bir konusu olan çarpıcı patrick suskind romanı.
    henüz izlemedim ama kitabın insanı silkeleyen finali perdeye nasıl yansımış merak ediyorum.
    (goddamngenius, 18.02.2007 15:21)
  20. koku konusunda takıntı arttıran film, kitap; hayalgücüne hayran olmamak elde değil.
    (sirona, 07.03.2007 22:45)
  21. sevgilimle birlikte izlediğim, ilginç bir konusu olan,patrick suskind'in 'koku' isimli romanından uyarlanan çok güzel bir film.
    (sdr, 28.03.2007 15:45)
  22. patrick süskin'in unutulmaz eseri. filmi de çekilmiştir.
    (monster of dreams, 10.08.2007 13:46)
  23. en çarpıcı roman karakterlerinden birinin çizildiği patrick süskind eseri. jean-baptiste'in olaylara, insanlığa ve dünyaya bakış açısı bana hep neutral evil sınıfını hatırlatır.
    (kane, 14.08.2007 18:09)
  24. peşinen söyleyeyim, 'bir katilin hikayesi' deyince en olmadık vahşilikte, sadistçe ve mazoşitçe işlenencek cinayetlere hazırlamayın kendizi, bu kitabı okumaya karar verdiğinizde. çünkü bu katil, kurbanlarının ölüsünü yiyen,onlara tecavüz eden, kurbanları ruhunu teslim ederken haz duyan, zevk için adam öldüren psikopat bir katil değil. katil kelimesinin etkisi, eşsiz dehası ve yeteneğinin üzerine ürkütücü bir etki yapamıyor ayrıca kitabı okuyup, kahramanı tanıyınca.
    jean baptiste grenouille insanın beş duyusu arasında belki de çoğumuza göre hayati bir önem bile taşımayan koku alma duyusu son derece gelişmiş ve bu duyusu sayesinde, insanoğlunun tahayyül dahi edemeyeceği kokuları meydana getiren, dünyalık tek zevki koku olan, pek çok eylemin, hissin kendi zihnindeki karşılığı koku olan bir dahidir. durum böyle olunca, öldürdüğü kurbanlarının ardından üzülmüyor insan. 'o koku için o insanın ölmesi gerekiyormuş' diye de düşünedebiliyorsunuz hatta.
    edebiyat eserlerinin sinemaya uyarlanması durumunda sinemadan yana hayal kırıklığı yaşanır çoğu kez. ancak bu eser için bana göre durum tam tersi. sinema versiyonu oldukça başarılı ve ne yalan söyleyeyim kitaptakinden daha fazla etkiledi beni.bir defa kitapta sevgili dahi-katilimiz son derece çirkin, gudubet bir yaratık olarak tasvir ediliyordu. ancak sinemadaki jean baptiste grenouille eni konu yakışıklı hatta diyebilirimki seksi bir adam. (bkz: ben whishaw)
    kısacası, bu eserin filmini izlemekle eseri okumak arasında kalırsanız filmi tercih edin. ama şunu da unutmayın, o filmi besleyen bu sıradışı eserdir.
    (casillasmania, 29.08.2007 17:15)
  25. etkileyici hayal gücü ve kokuları tasvir etme yeteneğiyle yazarının beni kendisine hayran bıraktığı kitaptır...cam kokusu,su kokusu,taş kokusu ve daha bizim algılayamadığımız milyonlarca kokuyu mükemmel şekilde anlatır patrick süskind..ayrıca jean baptiste,insanlar üzerinde istediği etkiyi yaratabilmek için öldürdüğü kadınlardan ürettiği kokuları kullanmaktadır...şöyle ki yeri geldiginde silik bir kişiliğe bürünerek cinayetlerden ustalıkla sıyrılabilirken,diğer zamanlarda kokusu sayesinde insanlar ona büyük bir sevgi ve hayranlık duymaktadır.kitap oldukça etkileyici bir sona sahiptir..güzeldir,hoştur,sevilip beğenilmiştir..
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 08.09.2007 16:04 ~ 13.09.2007 21:58)
 sayfa  / 2