star wars episode 1: the phantom menace filminde ray park'ın hayat verdiği karakter. rivayete göre star wars 4, 5 ve 6'da ışın kılıcı ile yapılan sahnelerin bayat kalmasından dolayı bu üstat filme davet edilmiş. dövüş sahnelerinde koreografi hazırlama hususunda serbest bırakılmış. başarılı olunca darth maul karakterini de kendisi oynamış.
sanıyorum ki staff saber kullanması, kırmızı, boynuzlu eksantrik görünümü vb sebeplerden ötürü "allam çok karizmatik" tepkilerine maruz kalan karakterdir. qui gon'u biçmiş olabilir ama 10 tane maul 1 tane qui gon etmez. bilimum sw karakterleri yanında maul'a hayran olmak, matrix için "çok iyi bir karete filmi" demekle eşdeğerdir sanıyorum ki.
çok şerefli bir sith.öyle ki qui gon la dövüşürken , obi wan arkada gelemiyordu ve darth maul kılıcının sadece tek tarafını aktif ederek dövüşmüştü qui gonla.palpatine gibi şerefsiz bir sith in onun üstadı olması çok kıl bir durumdur bana göre.obi wan tarafından qui gon u öldürdükten kısa bir süre sonra öldürülmüştür.
kendisi zabrak ırkından olmasının yanı sıra force dan çok lightsaber kullanma yeteneğiyle öne çıkar, bu açıdan sith marauder dır kendisi. ayrıca, star wars evreninde biraz araştırarak görülebilir ki, kendisinin az bi miktar da force yeteneği olsa, önünde durabilecek adam yoktur, emperor bile kendisinin saber yeteneği karşısında şaşırmaktadır. alternatif evrenlerden birinde darth vader la kapışmasını kaybetmesinin sebebi de yine force kullanımı konusundaki yetersizliğidir ne yazık ki. feci karizmatiktir, saygılarımızı sunarız kendisine. bi de, universe de saber staff kullanan(çift taraflı saber yani) nadir elemanlardan biridir bu amca.
zabrak ırkından 1.60 boyunda sith. lightsaber kullanımında zannedersem rakibi yoktur star wars evreninde. usta windu bile karşı koyamazmış gibi durmaktadır, lakin obi-wan'a da kibiri yüzünden yenilmiştir. force gücü yoktur pek, böylelikle en güçlü sith olmayı kaçırır.
toplamda üç cümle kurmuş olan, öyle aman aman bir jesti/mimiği olmayan bir karakter olmasına rağmen nasıl karizmatik bulunduğunu anlamıyorum kendisinin. seni hiç sevmiyorum darth maul. boynuzlarınla ölesiye dalga geçmek istiyorum. sapsarı dişlerinin de ırkının özelliği olmadığından eminim.
aksiyon olsun filmde diye uydurulmuş gereksiz sw karakteri... ardından filmde her nedense sevilmesinden dolayı expanded universe' de hakkında çeşitlemeler de yapılmıştır...
sevmiyoruz kendisini...
kılıcı bile exar*' dan çarpma ayrıca çakma.... lanet okuyorum sana lucas....
qui gon'u öldürmesi gibi bir nefret etme sebebini bir yana bırakacak olsak bile star wars gibi delikanlının harman olduğu bir yerde; kendisine karizmatik demek en hafif tabirle boynuzlarını, kırmızılığını ve çirkinliğini görmezden gelmek demek olsa gerek. hakkaten karizmatikse de lanet olsun böyle karizmaya. zabrak falan anlamam ben, pis yaratık.
star wars episode :1 filminde obi-wan kenobi'nin hocası olan jedi şovalyesi quin gonn jinn'i öldüren, hemen sonra da obi-wan'ın canını aldığı, bence şu ana kadar gösterilen en karizmatik sith. çift taraflı bir ışın kılıcı kullanması, estetik hareketleri, şeytani görünümüyle star wars evrenine adını yazdırmış bir savaşçı.
hakkında yazılanları okuyunca hiç starwars izlememiş birisi olarak arkasından atasım gelen karakter.
hiç izlememiş dediysek, olayların farkındayız azıcık. darth maul kimdir nedir bilgim dahilinde. show tv'de yayınlanan türkçe düblaj harikası bir kaç starwars'a da göz ucuyla bakmışlığım var. o nedenle rahat atacağım.
şimdi efendim, kendisi bir kere siyah giyer. bu açıdan anlıyoruz ki kiloludur. zira siyah kiloyu örter. bizim okulda bir hoca var misal, kendisi kilolu olduğundan mütevellit hep siyah giymekte. çocuğu sorunlu olacak diyorum ama dinlemiyor.
darth kardeşimiz, elinde ışın kılıcıyla ona buna ahkam kesen tiplerin yanında sönük kalıyor. hele obi van kenobi falan karşısında iyice ezik. master yoda'ya daha hiç girmiyorum. adam yeşil rengiyle darth'a beş basar, o kadar.
sith vardı bi de, sonunda oğlu mu çıktıydı neydi, öyle acayip bir de babalık mevzusu var. allah düşürmesin böyle babanın eline. erol taş'tan daha zalim, bilumum yeşilçam zevatından daha gaddar bir baba. hakkından ancak kemal sunal gelir kanaatindeyim.
gecenin (hatta sabahın) bu saati olmuş ve geyik yapacak malzeme aranıyorsa, kendisiyle itinayla taşak geçilebilir ayrıca. öyle de ezik bir karakterdir. nokta.
çok korkunç ve şeytani görünsün diye feci kasılmış bir karakterdir darth maul. ama karakter olmasını sağlayacak bir cümlesini göremeden mefta olur zaten. bir kere "intikamımızı alıcaz tüm jediları dövücez, burdan çıkış yok" demişliği var.
işte kırmızı, boynuzu var bir arkada kuyruğu eksik. force kullanma konusunda pek bir mahareti yoktur, çiftli ışın kılıcı kullanması tek güzel detayı.
her sith gibi içinde mallık taşıdığının en güzel kanıtı qui gon jinn'i öldürdükten sonra obi wan kenobi'yi de çaresiz bir halde yakaladığı esnada obi'yi pis pis gülerek izlereken bir yandan kılıcıyla şekil yapmaya çalması, sonrasında da obi'nin süper hamlesiyle ikiye biçilmesidir.
ayrıca sith magic konusunda yardırmış çok güçlü kadim sithler bu ibişi görse ancak "sen boynuzlu, git iki paket sigara al" der, sonra da kırmızı kıçına lightning'i çakıp şuh kahkahalarla gülerlerdi. lordların eğlenceleri bitince “siktir git şimdi” cümlesini duyan maul, mahsun bir ifadeyle bakkala doğru ilerler; bir gün hepsinin ağzına sıçacağına dair intikam yemini ederdi.
qui gon'un katili olduğundan yolda görsem kafasına çatal saplardım, sevmiyorum seni maul, ustanı da hiç sevmedim zaten.
darth sidious ve mahdumları inc.'de aslında hiçbir zaman yönetim kurulu başkanlığı koltuğu için ciddi ciddi düşünülmediğine eminim bu gariban force emekçisinin. capo'luk hayalleri kurarken çaktırmadan ofis-boy olarak kullanılan iyi niyetli bir sonny corleone özentisi, tekmeye kafa uzatan az pırıltılı bir mehmet aurelio, başkan palpatine'in her sezon başı boş mukaveleye imza atan manevi oğludur kendisi olsa olsa.
arka planda entrika çevireceğim derken kukuletayı göbeğe kadar indiren palpatine, ak sakalları ve peleriniyle emekliliği yaklaşmış hukuk fakültesi dekanı edalarıyla ortalarda salınan kont dooku, genç kızların sarı gözlü sevgilisi anakin skywalker'ın yanında, "theâtre des vampires"den fırlamış görünüşü ve ne işe yaradığı belirsiz çift taraflı çamaşır merdanesiyle, ancak sith'in dosta güven düşmana korku veren gücünün grafik ifadesi, yeni imparatorluk projesinin "crash test dummy"si olabilmiştir maulcuk.
iyi uykular sana küçük maul, her nerede kesiliyor ve biçiliyorsan.
daha çocukken darth sidious tarafından jedi eğitimi alırken kaçırılmış ve hafızası komple silinmiştir. ülkesi iridonia'ya ve geçmişine ait hiçbirşey hafızasında bırakılmayan küçük maul'a birde üstüne jedi nefreti aşılanmıştır. bu işlemden sonra üstüne sith dövmeleri işlenip ıssız bir gezegene assasin droidslerle savaşarak yaşaması için bırakılmıştır. aylar sonra yanına gelen darth sidiousla dövüşüp ilk başta yenilmiş lakin sonrasında sidious kendisini nefretle gaza getirerek ayaklandırmıştır. içindeki nefretle gaza gelen küçük maul neredeyse darth sidiosu yenecekken içindeki nefreti tüketmiştir. ama son test olan ustasını öldürme isteği ona sith çırağı olma statüsünü kazandırmıştır.saber kullanımında müthiş bir yetenek gösterip eski bir sith hologramında gördüğü çift taraflı ışın kılıcını yapmıştır. söylenenlerin aksine force kullanımında yeteneği az değildir sadece kendisi saberda ustalaşmayı seçmiştir.darth maul adı ile şereflendirilmeden önceki adı khameir sarin'dir.