serinin son kitabı gün itibariyle çıkmış olan müthiş seri,ayrıca serinin ilk kitabının adı.rolandın macerası bakalım neler olacak.5 senedir son kitabı bekliyodum,hayırlısı.
kara kule serisinin son kitabı. aslında ilk kitabın adı "the gunslinger" (silahşor) idi, fakat türkçesinde kara kule adıyla geçmekteydi. fakat bu hata yeni basımlarda düzeltilmiştir.
şu anda 4. kitabını okumakta olduğum ve şimdiye kadar niye okumadım diye pişmanlık duyduğum, stephen king' in sadece korku romanları konusunda usta olmadığını kanıtlayan 7 kitaplık seri.
serinin en son kitabınıda okuduktan sonra kulenin en tepesindeki oda da ne olduğunu haykırmamak için insan kendini zor tutuyor. stephen kingi sevmem. sayısız kitabını okumama rağmen bir türlü sevemedim.
ama bu yedi kitaplık seride gerçekten mükemmele ulaşmayı başarmış. kimsenin bir daha kendisinden daha karizmatik bir karakter oluşturamayacağı roland ı yani silahşörü yaratmış. sonu o kadar muhteşemki bu serinin; hem mükemmel hem berbat; hem mutlu hem acı ama gerçekten bundan başka bir son düşünülemezdi. işin acı tarafı etrafımda bu serüveni paylaşabileceğim kimsem yok. kara kule hakkında uzun uzun konuşmak isterdim ama ne yazık ki herkes dan brown denen kendini tekrar edip duran yazarın büyüsüne kapılmış. aslında silahşörümü kimseyle paylaşmakta istemem, belki böylesi daha iyi. siyahlı adam kaçıyordu ve silahşör çölde onun peşindeydi...
stephen kingin dediği gibi, "iyi son yoktur." belki de sonu bilmemek, kulenin en tepesindeki odada ne olduğunu öğrenmemek ve en doğrusu kuleye hiç girmemek en iyisidir.
bugün şansa ilk kitabı elime aldım, silahşör adlı kitabın yine silahşör adlı birinci kısmının ilk bölümünün başlığı dikkatimi çekti. tabi tüm seriyi okuduktan sonra anlam veriyordu. " yeniden başlamak" ilk bölümünün adı. size de birçok şey ifade ediyor di mi? stephen king 30 yıl boyunca kara kulenin en üstteki odasında ne olduğunu ve rolandın ne ile karşılaşacağını biliyordu bence. lanet olsun sana king.
mükemmel bir stephen king eseri. "bu eser benim başyapıtım" der king. hatta seriyi yazarken geçirdiği trafik kazası sonrasında okurlarından "lütfen bu hikayeyi bitirmeden ölme!" tarzı mektuplar gelmiştir yazara. 7 kitaptan oluşur. silahşör gileadlı roland serinin esas oğlanıdır.
5. kitabını yeni bitirmiş olduğum seri. stephen king'in yaratıcılığından kuşkum yoktu zaten ama ilk üç kitabı çok başarılı bulduğumu söyleyemeyeceğim. belki ikinci kitap biraz daha iyiydi. fakat 4. kitaptan itibaren gerçekten büyük bir haz almaya başladım. kitabın akışı, karakterleri zaten 4. kitapla beraber oturuyor; ondan önce biraz havada kalıyor. şu anda bende bıraktığı tat sanki hiç bitmeyecek bir yolculuk hikayesi gibi. bir de çevirisi gerçekten belli yerlerde çok iyi değilmiş gibi geldi. orijinalini de bu saatten sonra bulup okumak zor.
geçirdiği kaza nedeniyle ölümün aslında o kadar da uzak olmadığını farkeden stephen king, seriyi tamamlayamayacağım korkusuyla kara kule serisine odaklanmış ve son üç kitabı beklenenden önce yazıp yayınlayarak seriyi tamamlamıştır. bu nedenle, özellikle son kitabı okurken biraz aceleye gelmiş diyorsunuz ama gene de seri hakkında düşündüğünüz tek şey serinin mükemmel olduğu oluyor. yakın zamanda orjinalini okuyarak çevirisindeki eksikliklerden arınmış ve bir kitabı 2. kez okumanın verdiği hazzı almış bir şekilde yorum yapabileceğim.
stephen kingmarvel comics ile anlaştıktan sonra çizgi romanı yapım aşamasındaydı. ilk sayısı the dark tower: the gunsliger born adıyla çıktı. herkese hayırlı olsun. sabırsızlıkla bekliyoruz.
hakkında, j j abrams'ın beyazperdeye uyarlayacağı söylentileri ortada dolaşan süper seri. lost'un da yapımcısı olan abrams acaba diziyi de kitaplara ve konuya bağlar mı diye düşünmeden edemiyor insan. ya da adam gibi aktarabilirler mi kitabı... sanırım anca filmi izleyince anlayabileceğiz.