|
|
- izmir'li yahudi müzisyen.asansörün ordaki sokakta yaşamış şimdilerde bu sokak onun adıyla anılıyor.avrupa'da bütün ünlülerin yer aldığı bir müzikalde sancho pancho'yu oynamıştır.herhalde burda muhabbeti koymuş olacak;sophia lauren'i öptüğü bir fotoğraf vardır,onla ilgili herşeyde karşınıza çıkar.ablası tarafından israil'e gömülmüştür.
- zamanında kendisine yöneltilen "italyan mısınız?" sorularına "türküm" şeklinde cevap vermiş, izmir doğumlu sanatçı.
(akrep, 21.03.2004 00:54 ~ 00:54)
- eserlerini kendisinden sonra en güzel tanju okan'ın seslendirdiği şarkıcı..
(doaaa, 04.05.2004 13:46)
- "arkadaşımın aşkısın" parçası ile gönüllerimize taht kurmuş büyüğümüz.
(bkz. arkadaşının sevgilisine sarkmak)(sensey, 04.05.2004 14:38 ~ 14:38)
- vasiyet
izmir,tatlı ve sevgili şehrim
bir gün şayet senden uzakta ölürsem
beni sana getirsinler
fakat mezarıma götürülürken
" öldü " demesinler," uyuyor " desinler
tatlı izmirim
dario moreno
- gerçek ismi david arugete'dir. annesi meksika, babası israil'li kendi türk olan büyük sanatçı. bir dönem brigitte bardot ile takılmıştır. bir ses yarışmasında birinci geldiğinde kendisi için açılan israil bayrağı yerine türk bayrağının konmasını istemiştir. şahsen benim için kendisinin nereli olduğu değil ne olduğu daha önemlidir. annesi roza hanımın isteği üzerine de israil'in holon kenti mezarlığına gömülmüştür.
(pablo, 28.03.2005 08:06)
- (bkz: dario moreno sokağı)
- deniz ve mehtap şarkısı harikadır bu amcanın. istanbul hilton otelinde ölmüş daha sonra vasiyetine aykırı olarak israil e gömülmüştür.
- vakti zamanında brigitte bardot'ya ithaf ettiği bir şarkıyı söyleyen komik bıyıklı amca.
- bazı güzel şarkıları:
(bkz: deniz ve mehtap)
(bkz: mesut ol sen)
(bkz: her akşam sarhoş)
(bkz: istanbul)
(bkz: si tu vas a rio)
(bkz: tout l'amour)
(bkz: brigitte bardot)
(bkz: arkadaşımın aşkısın)
- deniz ve mehtap sordular seni neredesin neredesin...nasıl beni terkedip gittin? bu güzel sözlerin yazarı,kenidisini türk kabul eden dolaysyla da hemşerim olan değerli müzisyendir
- 1968'de aralık ayında vefat eden büyük ses.
- (bkz: istanbul un kızları)
|