görseller
darbeci baro taksim e hoş geldindarbeci baro taksim e hoş geldin

belki ilginizi çeker
  1. · darbeci baro taksim e hos geldin
  2. · yaftalamadan düşünün
  3. · genç siviller
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
gündem
  1. · türkiyede yakışıklı erkek olmadığı gerçeği
  2. · herkesin birer şizofren olması olasılığı
  3. · tek kullanımlık şeyler
  4. · üzerinde kırmızı gül yaprakları bulunan yatak
  5. · yaprak dökümü
  6. · diyarbakırspor un küme düşmesi
  7. · niye yaşıyorsun sorusuna verilebilecek yanıtlar
  8. · aziz üstel
  9. · dolu
 sayfa  / 2

darbeci baro taksim e hoş geldin  

1. giderek akp'nin gençlik kollarına dönüşen genç sivillerin böylesi bir pankart açmış olması şaşırtıcı değil. baro temsilcilerinin ve avukatların protesto haklarını kullanmalarını bugün böylesi yakışıksız ve popülist karşı eylemlerle (sıklıkla kullanılan terimle ifade etmek gerekirse) sulandırılıyorsa, insanların düşüncelerini, kaygılarını ifade edemeyecekleri, sadece faşist iktidarın borazanlarını öttüren kişiliksiz insanların doldurduğu bir geleceğin bizleri beklediğini söyleyebilirim. genç sivillerin bu eylemi, muhsin yazıcıoğlu için açılan "gülerek yaktın donarak öldün" pankartı kadar saçma, onur öymen'in dersim benzetmesi kadar yakışıksız. kendilerini ortalama türklerin yapabileceklerinden daha fazlasını yapacaklarına inandıran bu grubun şoven, sataşmacı eylemlerden kaçınması gerek.
    (chixculub, 18.11.2009 19:41 ~ 20:08)
  2. kimin astığı aşikar olan, lakin imzasız asılan pankarttır. genç abazalar işini biliyor, yarın bi gün baroya işimiz düşer diye isim yazmamışlar.

o değil, necaset yerlerini yaladığınız kişiler iktidardan düşerse işiniz sakat.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 18.11.2009 19:50 ~ 19:50)
  3. atatürk'ü ve -onun kurduğu sistem dahilinde iktidar olmuş kesimin hali hazırda hunharca tecavüz ettiği, demokrasinin varlık güvencesi- yargı bağımsızlığını savunmak kayıtsız şartsız darbecilik olduğu ve hukuksuzluğa karşı çıkarak yürüyüş yapanların bir kısmı da neden bilinmez (neden acaba?) baroya kayıtlı hukukçular olduklarından, görüp görebileceğimiz en cuk oturmuş tespiti içeren protestodur. aferindir. çok doğru düşünülmüştür. madalyalarını verecek kurum için (bkz: iktidar şakşakçı kolları)
    (kırmızı kum faresi, 18.11.2009 20:30 ~ 20:40)
  4. mensubu olduğum kurumun bu şekilde eleştirilmesi beni fazlasıyla üzdü.istanbul barosu bu eleştiriyi asla haketmiyor.ancak demokratik bir ülkede herkes görüşünü sansüre uğratılmadan özgürce ifade etme hakkına sahiptir.izinsiz gösteri yapılması veya halkı kışkırtmak gibi bazı suç unsurlarının oluşmuş olabilme ihitimali ayrı bir konu.ancak baronun da bu tepkiyi dikkate alması gerekir.kadın hakları komisyonu başkanı aydeniz alisbah ''hukuk devletinin yanında yer alan darbeci olamaz' diyerek tepki gösterdi haklıdır hukuk devleti devletin de kanunlara uymak mükellefiyetini dile getiren genel bir ilkedir.ama hukuk devleti kavramını hangi kriterlerle doldurduğunuz önemli.kime göre kimin hukukunun devleti diye sorasım var.yoksa bu haklı söylemin rte'nin 'müslümanlar soykırım yapmaz'' şeklindeki taraflı söyleminden hiç bir farkı olmayacaktır.
    (isilisilisil, 18.11.2009 20:33)
  5. yaratıcılıktan çok çok uzak, salih memecanvari vıcık vıcık yalaka mizah anlayışlarıyla akıllarınca muhalefet yapan grubun son icraati.
    efendiler,
    ne zamandan beri iktidar partisinin siyasal hattını izleyerek eylemler yapmanın adı muhalefet oldu.
    nedense bu gençlerin aklına baroların darbeci olduğu, hükümetin yargı mensuplarını usülsüz şekilde dinlediği ortaya çıkınca geldi. cahil halk olarak biz de diyeceğiz ki "darbecileri dinliyorlar işte, fena mı?"

yemezler sevgili genç paramiliterler. her eylemizinde kullandığınız ve artık cidden öehh dedirten espri anlayışınızla akp'nin hegemonya projesisinin rıza üretim birimi gibi çalışmanızı sivil muhalefet olarak satmanız o kadar kolay değil. yanıbaşınızda yangın yerine dönen ırak'a dönüp bakmazken obama'yı demokrasi kahramanı gibi gösterme çabanızı korkarım ki herkes yemiyor.

evet, bu memlekette yargı da, ordu da, bürokrasi de, siyaset de her zaman halkını düşman olarak görmüş ve cumhuriyetin halktan korunması gerektiği gibi hastalıklı bir düşünceye sahip olmuştur.
    ama bu böyle diye sanıyor musunuz ki akp'nin 12 eylül'ün has evladı olduğunu kimse bilmiyor.
    ağababanız ahmet altan'ın savaş çığırtkanlıklarını kimse okumadı mı sanıyorsunuz?

yok birbirinizden farkınız; hepiniz aynı darbenin çocuğusunuz.

majestelerinin muhalifleri sizi.
    (zerdüşt, 18.11.2009 20:51)
  6. kendilerine genç siviller diyen ama aslında gençlik ya da sivillikleri artık maalesef kanıksanmış bir takiyenin uzantısı olan, mevcut iktidarın organize ettiği bir güruhun açtığı pankarttır.

misal birileri de onlara hitaben şöyle bir pankart açsa:

'' bop' cu siviller maaşlarınız döviz hesabınıza yatırılmıştır sıçana dek yiyiniz'' zorlarına gider mi acep?

ne chp zihniyetini severim ne de cunta özlemini.ama riyakarlığın bu kadarını içim kaldırmıyor.
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 18.11.2009 21:12)
  7. bitmemiş bir davada, sanık tarafında olduğunu yürüyüşle ilan eden bir baronun, tarafsızlığın savunucusu olduğuna nasıl inanılır ki? dava biter, suçlular belli olur, suçsuzlar belli olur, o zaman baro yürüsün, nereye kadar isterse oraya kadar. hani bir ara bir muhabbet vardı, suçun kanıtlanmasıyla ilgili, kanıtlanana kadar suçsuzdur ama dava devam ettiği sürece suçlu sayılabilir ve özellikle "baro" gibi bir kurumun, yargılanmakta olan insanlarla aynı tarafta olduklarını ilan etmeleri ve bunun adını "yargı bağımsızlığı" koymaları anlamsızdır. genç sivilleri tanımam, kimin şakşakçıları bilemem ama 2+2 dörtse, baro da devam eden bir davada taraf olamaz... ha, şimdi bana "taraf beyan etmiyorlar ki" demesin hiç kimse, o zaman nereden çıktı bu dikkat çekme girişimi?
    (canınıözgürbırak, 18.11.2009 22:03)
  8. genç sivillerin yazdığı ve astığı söylenen pankart.

genç sivillerden hiç tanıdığım arkadaş olmadı. argümanınız nedir kardeş diyemedim hiçbirine. neden bu pankartı astınız hazırladınız diyemedim. doğrudur. insanlar fikirlerini özgürce beyan etmeli, bunun için suçlamak yersiz. istediklerini asarlar. 5 yıl sonra akp tahttan iner başka biri gelir yerine ben de çıkar "yıkama yağlama servisi genç siviller güle güle" diye pankart açarım. şimdiden para biriktirmeye başladım. aynı otel aynı odadan sarkıtacam pankartı. lakin oda pahalı olduğundan 5 yılda anca para biriktiririm ben. onlar nasıl biriktirmişler de o lüks otele pankart asmışlar orasını bilemem. kim finanse ediyor onları da bu eylemi 2. defa yapıyorlar orasını hiç bilemem. dedim ya hiçbirini tanıma fırsatım olmadı. olsaydı onlarla çok güzel, değerli tartışmalar yapabilirdik mesela. hatta belki beraber bir eylem düzenlerdik belki de. tey tey tey. isme baksana çünkü genç siviller. gencim ve sivilim. doğrudan bana seslenmiş sanki grubun ismi. üstelik aynı benim gibi darbe karşıtılar. ne kadar güzel.

mesela ben onlardan birilerini tanısaydım derdim ki " aga ülkeye 8 milyar dolarlık füze alınıyor. kişi başı 120 dolar gibi bir para çıkıyor cebimizden. biz genciz ve siviliz neden ayaklanmıyoruz derdim. çünkü dedim ya para bu dönemde gençlerin zor bulduğu bir şey. gerçi o otelin odası 120 dolardan daha pahalıdır tahminimce. onlar pek kabul etmeyebilirdi.

derdim ki oğlum lan biz darbe karşıtı adamlarız yürüyün gidelim kenan evren yargılansın diye eylemler yapalım. asalım pankartımızı otele. çünkü darbe karşıtıyız ya. darbe girişimi yapanlar cezalandırırken darbeyi bilfiil gerçekleştirmiş olan adam neden cezasız kalsın ama değil mi?

sonra derdim ki oğlum lan kalkın yürüyün incirlik üssü kapatılsın diye eylem yapalım. pankart asalım sağa sola. ama otele değil amına koyim. cebimde o kadar para yok. gencim, sivilim. ne parası. pankartı elde taşısak da olur. amaç militarizmi eleştirmek değil mi.

neyse efendim bakıyorum ilker başbuğ kenan evren rolünde dolaşırken ses çıkmıyor bu kardeşlerden, darbenin allahını yapan kenan evren yargılanmadan duruyor. baroya laf var.

sahi lan hangi barodan bahsettiniz kuzum allasen derdim eğer bir tanışıklığım olsa bu pankartı yazan adamlarla. gazetede 47 baronun varlığından söz ediliyor. siz barolar da dememişsiniz. bak bir tanesi darbeciyse ve açıklamıyorsanız çok darılırım. diğerleri zan altında kalıyor.

bence genç siviller hemen yarın aynı otelden bir oda tutmalı ve hemen o darbeci baro hangisi açıklamalı. hatta darbeci sıfatıyla neler yaptığı da açıklanmalı bence. çünkü darbenin kendisini yapmış olan adama saygıda kusur etmiyoruz. demek darbe yapmaktan daha kötü bir durum var baroda.

ayrıca baronun ne kadar gücü var lan darbe yapmada. ne nüfuzu var? hani yargıtaya darbeci deseniz anlarım. ülkenin üç büyük kuvvetinden biri. darbeyi destekleyecek daşşak var yargıtayda derim ( destekliyor demiyorum) , ama baro lan. avukat adam ordu'ya darbe yapmıyor diye dava mı açıyor anlamıyorum.

bunlar hep merak. otel odaları falan. ne güzel şeyler. belki alışkanlık yaratıyordur lan. belki bundan sonra genç siğiller ah çok pardon genç siviller toplantılarını o otelde gerçekleştirirler. ne dersiniz hoş olmaz mıydı?

(bkz: genç siviller rahatsız)
    (fakespeare, 18.11.2009 22:09)
  9. (xanobachewsky, 18.11.2009 22:13)
  10. -darbeci baro taksim e hoş geldin !
    - sana ne oluyor aslanım? sana mı geldim ?
    (lost knight, 18.11.2009 22:15)
  11. suya sabuna dokunmadan, külleri karıştırmadan, elini taşın altına sokma cesareti sunmadan. hep uzaktan, hep lüks otellerin içinden, hep çok uzaktan sesleniyorlar. darbeci baro, satılmış hakim, işbirlikçi savcı, yarğıtay zaten türban yasağını destekliyor boşver. bu halkın paranoyalarından beslenmeyi seven bir oluşum daha aslında. tıpkı herhangi bir siyasi parti, her hangi bir siyasi kadar ciddi. politikala akaları bu kadar. kör gözüne parmağım diye dolanan insanlara da yardım ve yataklık etsinler ki ne kadar genç, ne kadar sivil olduklarını anlayalım.

mesela gitsinler hala süren 12 eylül darbecileri yarğılansın imza kampanyasına destek çıksınlar, mesela gitsin munzurun delileri ile munzur vadisine baraja hayır eylemi yapsınlar, mesela gitsin hasankeyf sular altında kalmasın eyleminde başrol oynasınlar, mesela gitsinler kenan evren yarğılansın yazan bir pankartın geçtim açmalarındanda yanından geçsinler. mesela türkiye abd'nin nükleer çöplüğü değildir diye pankart açsınlar, mesela f tiplerine karşı bir eylem yapabilsinler, mesela haksız şekilde tutuklu bulunan kesk'li memurlar için eylem koyabilsinler, mesela akp'nin gençlik kolları gibi davranmayı bıraksınlar. ciddi olsunlar.

muhaliflik güç iştir, iktidar tarafında durunca muhalif olunmaz. anlasınlar.
    (slaw, 18.11.2009 22:28 ~ 23:16)
  12. bir siyasi parti* ile kol kola eylem yapan darbeci cübbelilere ve oraya buraya saldıran eylem yapmayı bilmeyen gençlere ders niteliğindeki güzelim organizasyonun pankartıdır.bazıları darbecilere ayar verdi diye akp gençlik kollarına dönüştü diyebilir normaldir.
    (endefinononebonjorno, 18.11.2009 22:37 ~ 22:42)
  13. helal olsun demekten başka yapacak bir şey yok. lafı gediğine oturtan pankarttır.
    (felan, 18.11.2009 22:39)
  14. (bkz: buyrun)
    (94143243431512659321054872390486828512913474876027, 18.11.2009 22:58)
  15. yargının bağımsız olmasını istemenin, yasadışı dinlemeye karşı tepkinin; darbecilik, ergenekonculuk, militaristçilik olduğu görüşünü savunan bir grup demokrasi mücahitinin astığı pankarttır. civanlarım yiğitlerim çeşke; 12 eylül sonrasındaki o karanlık dönemde, solcu ve bir kısım sağcılar kırılırken, yaşa var ol harbiye diyen bugünün liberal demokrasi üstadlarına da bir selam çaksalardı. az kalsın darbe yapacakken yakayı eleveren cuntacı albay'ın anti militarist genç sivil oğlu amerikada olmasaydı muhakkak ki bu eyleme o da katılırıdı. e bu albayın başarısız olması gayet doğal sen o kadar darbe hazırlıkları yap oğlun bile senin fikirlerine karşı olsun hem de en cengaverinden genç bir sivil olarak.

hadi yanar döner liberali geçtim. ulusalcı,kemalist hatta sizi kırmayalım darbeci, anti demokratik, laikçi anne babanın çocukları her türlü fikir yelpazesine dağılabilirken ki ben buna çok şahitim. demokratik!!!! dinci muhafaza-kar babanın komünik, anarşik ya da kemalist bir oğlu olur mu olsa bile bu oğlan eylemler yapacak şekilde radikalleşir mi çok merak ediyorum hiç denk gelmedim çünkü. biliyoruz ki dinci muhafazakar babanın kızı 14 oldumu türbanı takar üniversite okumadıysa en geç 20 sinde evlenir. oğlu da boş vakitlerinde kuran kursuna veya cemaat toplantısında takılır. greenpeace eylemi için kendini zincirleyen imam oğlu yahut kominist bildiri dağıtan entellektüel türbansız imam kızı bilmiyorum zira. hani nerde demokrasi, fikir özgürlüğü filan.

giri başlıktan sapmaya başladı gibi ama daha önce demokarisiyi, amaca giden yolda bir araç olarak gördüğünü beyan eden bir iktidari partisi genel başkanının seçim bilboardlarında kendisini demokrasi yıldızı olarak lanse etmesi bu ironinin tuzu biberi olsun bari.
    (manidoo, 19.11.2009 01:33 ~ 01:46)
  16. hoş bir eylemdir. hoşluğu türkiye'nin aydın kesimini oluşturması gereken ama statükoyu ve bilimum devlet içi yapılaşmayı destekleyen avukatlara mesaj vermesidir. negatif yanı ise en yüksek yargı düzeyinin yine yargı tarafından dinlenmesinin meşru olarak görülmesi algısına yol açmasıdır. pankartı gördükten sonra sinirden köpüren ve oteli basan, düşünceden korkan, kendini kral zanneden siz kimsiniz onlar bulunacak diye bağıran kitlenin nasıl bir hastalıklı kin ve yobazlığa sahip olduğunu görüyoruz ayrıca. türkiye'de kendi düşüncesini mutlak doğru zanneden ve düşüncesinin yanlışlığı sadece ifade edildiğinde bile içinden nefret kusmukları çıkan, ideoloji kalkanlarını ortaya çıkaran aklı özgürleşememiş, toplumsal şartlandırmalarına takılmış, bir daha asla fabrika güvenlik ayarlarına dönemeyecek olan, ideolojilerin tutsağı olmuş o kadar çok eğitimli aptal varken daha ileriye gidilmesi için bu tarz düşünce akımlarının devamı şarttır.
    (çok da nickimde, 19.11.2009 02:37)
  17. "abe darbeci baroya ne oş geldin dersiniz be!" şeklinde bir tepkiye sebebiyet vermesi olası eylem.
    (wundm, 19.11.2009 03:40)
  18. (bkz: @4195951)
    (ahmak ı hayal, 19.11.2009 09:33)
  19. (deivson rogerio da silva bobo, 19.11.2009 09:40)
  20. afedersin çok sikimsonik eylem.genç sivillere bana bu sözü yıllar sonra kullandırttığı için teşekkür ederim.
    (gebesh, 19.11.2009 09:47)
  21. bu eylemin ve pankartın savunulacak hiç bir tarafı yok, bunun demokrasi ile de bir alakası yok. demokratik bir eylemden çok provokatif bir eylem bu. bunu nereden mi anlıyoruz, pankartın asıldığı otele bilinçsizce ve saldırganca hücum eden baro üyelerinden. çünkü kendilerine darbeci diyen bir pankart asılmış bir otele ve bu düpedüz bir kışkırtma. haliyle darbeci gibi ağır bir yaftayı kabullenmenin o pankartı indirmek için ir hınca dönüştüğüne şahit olduk. genç siviller iddia ettiğim gibi akp gençlik kolları gibi çalışıyor. nasıl ki akp milli birlik projesi adını verdikleri projelerinin sacayağı olarak nitelendirdikleri kürt açılımında; açılımı ve neden yapılması gerektiğini anlatmaktan çok muhalefeti geriye dönük eylemlerinden, kanıta dayanmayan suçlamalarla provoke ettiği gibi genç siviller de baro üyelerini her hukuk insanının usülsüzlüklerine dikkat çektiği bir davada taraf olmakla itham edip provoke etme yoluna gitti. amaçlarına ulaştılar neticede, haberlerde yürüyüşü yapanları değil de açtıkları pankartları ve kışkırttıkları baro üyelerini gördük.
    (chixculub, 19.11.2009 11:12)
  22. (ahead full, 19.11.2009 11:22)
  23. dandik eylem.

eylem dediğin biraz cam kırmalı, kepenk parçalamalı, kaldırım taşı oynatmalı, molotoflu, polisli, biberli falan olur.

hiç değilse kelli felli baro üyelerinden bir şeyler kapsalarmış bari. yeni nesil bir acayip. nerede o eski eylemler
    (anka, 19.11.2009 11:33)
  24. esasında bu tip konulara değil uzun uzun yazmak okumaya bile gerek duymuyorum. çünkü neresinden tutsam elimde kalacak. fakat ister istemez bu konu hakkında bir şeyler kaleme alıp sadece dokundurup çekerek ve kısa öz bir biçimde yazalım bakalım, aslında yazmak değil merak etmek de diyebiliriz.

sadece şunu merak ediyorum orhan adli apaydın kimdir ne yapmıştır diye biliyorlar mı? bilp de bilmemezlikten mi geliniyor?

yoksa gitgide medyada nasıl olursa olsun yer bulayım mantalitesiyle mi hareket ediyorlar yahut ediliyor mu?

günümüz dünyasında konu sıkıntısı çekildiği medyada yer bulmak o kadar kolay ki akla gelmedik zübüklükler icra edilir ondan televizyon yahut gazete ekranından büyüklerin ellerinden küçükleri gözlerinden öpülür olur biter geçer.

arada kavramların suyu çıkartılır sen sağ ben selamet, üşüyorsan durma hep hareket et.
    (ceket yok pantolon verelim, 19.11.2009 11:55 ~ 12:01)
  25. şahsen ben bu genç siviller denen grubu arada seviyorum, arada sevmiyorum. ama kendilerinin en büyük başarısı lalelere zarar vermeden eylem yapabilmeleri başarıları. hep yükseklerden yapıyorlar falan, güzel oluyor zira.

eylem dediğin ses getirsin diye ise; bu eylem de ses getirdiyse eylemin şeklini şemalini öyle çokçana da tartışmayalım. şekle dalınca içeriği kayboluyor.

içeriğine gelelim; darbeci baro taksim'e hoş geldin. aslında açıklamalarında bu söylemlerinin içeriğini çok ala doldurmuşlar. (bkz: @4195951)

yaptıkları vurguyu kaçırmamak gerekiyor; burada hukukçular kendilerini önce devletin sonra hukukun adamı olarak görüyorlar. yaptıkları iş öncelikli olarak cumhuriyeti ve rejimi korumak; dolayısıyla devletin de cumhuriyet ve rejimi kurtarma davalarına ortaklık etmemeleri anormal olurdu. burada hukukun üstünlüğü kavramı ne oluyor, bak orada işte tıkanıp kalıyoruz milletçe.

ama yine lalelere zarar vermediler, bu konuda ki başarılarını es geçmemek gerekir bak. biz o kadar becerikli değiliz; polis bizi seviyor, biz de onların biber gazını, mazoşistiz ya ondan bebeem.
    (aglaures, 19.11.2009 12:05 ~ 12:11)
 sayfa  / 2

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook