genç sivillerin yazdığı ve astığı söylenen pankart.
genç sivillerden hiç tanıdığım arkadaş olmadı. argümanınız nedir kardeş diyemedim hiçbirine. neden bu pankartı astınız hazırladınız diyemedim. doğrudur. insanlar fikirlerini özgürce beyan etmeli, bunun için suçlamak yersiz. istediklerini asarlar. 5 yıl sonra akp tahttan iner başka biri gelir yerine ben de çıkar "yıkama yağlama servisi genç siviller güle güle" diye pankart açarım. şimdiden para biriktirmeye başladım. aynı otel aynı odadan sarkıtacam pankartı. lakin oda pahalı olduğundan 5 yılda anca para biriktiririm ben. onlar nasıl biriktirmişler de o lüks otele pankart asmışlar orasını bilemem. kim finanse ediyor onları da bu eylemi 2. defa yapıyorlar orasını hiç bilemem. dedim ya hiçbirini tanıma fırsatım olmadı. olsaydı onlarla çok güzel, değerli tartışmalar yapabilirdik mesela. hatta belki beraber bir eylem düzenlerdik belki de. tey tey tey. isme baksana çünkü genç siviller. gencim ve sivilim. doğrudan bana seslenmiş sanki grubun ismi. üstelik aynı benim gibi darbe karşıtılar. ne kadar güzel.
mesela ben onlardan birilerini tanısaydım derdim ki " aga ülkeye 8 milyar dolarlık füze alınıyor. kişi başı 120 dolar gibi bir para çıkıyor cebimizden. biz genciz ve siviliz neden ayaklanmıyoruz derdim. çünkü dedim ya para bu dönemde gençlerin zor bulduğu bir şey. gerçi o otelin odası 120 dolardan daha pahalıdır tahminimce. onlar pek kabul etmeyebilirdi.
derdim ki oğlum lan biz darbe karşıtı adamlarız yürüyün gidelim kenan evren yargılansın diye eylemler yapalım. asalım pankartımızı otele. çünkü darbe karşıtıyız ya. darbe girişimi yapanlar cezalandırırken darbeyi bilfiil gerçekleştirmiş olan adam neden cezasız kalsın ama değil mi?
sonra derdim ki oğlum lan kalkın yürüyün incirlik üssü kapatılsın diye eylem yapalım. pankart asalım sağa sola. ama otele değil amına koyim. cebimde o kadar para yok. gencim, sivilim. ne parası. pankartı elde taşısak da olur. amaç militarizmi eleştirmek değil mi.
neyse efendim bakıyorum ilker başbuğ kenan evren rolünde dolaşırken ses çıkmıyor bu kardeşlerden, darbenin allahını yapan kenan evren yargılanmadan duruyor. baroya laf var.
sahi lan hangi barodan bahsettiniz kuzum allasen derdim eğer bir tanışıklığım olsa bu pankartı yazan adamlarla. gazetede 47 baronun varlığından söz ediliyor. siz barolar da dememişsiniz. bak bir tanesi darbeciyse ve açıklamıyorsanız çok darılırım. diğerleri zan altında kalıyor.
bence genç siviller hemen yarın aynı otelden bir oda tutmalı ve hemen o darbeci baro hangisi açıklamalı. hatta darbeci sıfatıyla neler yaptığı da açıklanmalı bence. çünkü darbenin kendisini yapmış olan adama saygıda kusur etmiyoruz. demek darbe yapmaktan daha kötü bir durum var baroda.
ayrıca baronun ne kadar gücü var lan darbe yapmada. ne nüfuzu var? hani yargıtaya darbeci deseniz anlarım. ülkenin üç büyük kuvvetinden biri. darbeyi destekleyecek daşşak var yargıtayda derim ( destekliyor demiyorum) , ama baro lan. avukat adam ordu'ya darbe yapmıyor diye dava mı açıyor anlamıyorum.
bunlar hep merak. otel odaları falan. ne güzel şeyler. belki alışkanlık yaratıyordur lan. belki bundan sonra genç siğiller ah çok pardon genç siviller toplantılarını o otelde gerçekleştirirler. ne dersiniz hoş olmaz mıydı?
(bkz:
genç siviller rahatsız)