|
|
- (bkz: ferhan şensoy)
- (bkz: darbe reprepçiliği yapanlar)
- darbe sanılanın aksine bizi şu anki durumumuzdan hem ekonomik hem sosyal olarak 50 yıl önceye götürecek olaydır. hiç bir zaman çözüm olarak görülüp de "evet kesinlikle darbe olmalı asker atatürk'ü hatırlatmalı" denmemeli onun yerine biraz okunmalı azcık kafayı çalıştırmalı, sorulmalı kendi kendimize "bizim millet olarak kendi irademiz yokmu illa bir çoban diktatör mü lazım başımıza?" çözüm darbe kadar kısa ve tek bir kelimede değil, zor olan ve uzun olan cümlelerde gizli. eğitim, öğretim, çağdaşlaşma, vs. gibi.
- (bkz: @1398676)
- ilginçtir, cumhuriyetin niteliklerini tartışmaya açmakta hiçbir beis görmeyen, üstüne de kendi çapında laiklik tanımları yapan radikal dinci kesim bir anda demokrat olur çıkar..
bir anda ülkede rejime yönelik tehditler olduğu göz ardı edilir, yok sayılır.. buna göre "hukuk devleti" statüsü belirginleşir tekrardan.. "şeriat isteriz"ciler bir anda kaybolur; "yaşasın laik türk devleti!" çığırtkanlıklarına girişirler..
köpekliktir bu!
bizi cumhuriyetimizin, atatürk'ün inkılaplarının ışığında rahat bırakın; siktir olup fikrinizi zikre dönüştüreceğiniz şeri topraklara gidin.
bu vesileyle de "darbe" çığırtkanlığı yapan sapkınlar da kaostan cesaret bulamayacaklardır..
- 'şeriatçı değilseniz darbecisinizdir' diyenlerin de içine girdiğinin görüldüğü topluluk.
ikisi de değilim, müslümanım, demokrasiye inanırım, işleyişinden rahatsız olmam (bkz: @1388916) ve kendi ülkemde tehdit olarak algılanmak istemiyorum artık!
istediğiniz zaman demokrasi deyin, istediğiniz gibi işlemeyince askere yalaklanın. bu zihniyete kafam girsin. böyle yalan fikirlerle bu gemi yürümez.
- bir gece karanlıkta kaybolmayı,darbenin hükümetle beraber kendisini de götrümesini,anasını ardında gözü yaşlı koymayı ilerde kızına neden türban takmak zorunda olduğunu yada türban takmadığı için neden sürekli taciz edildiğini açıklamaya tercih edenlere, "entel özentisi lümpen","iki kitap okumakla kendini adam sanan","oturduğu yerden ahkam kesen","kerameti kendinden menkul fikirleriyle kendini herşeyi bildiğine inandırmış","faşistsiniz siz tu kaka diyerek faşizanlığın alasını yapan"ların yakıştırdığı yafta
- askerle ülkeyi ayrı görenlerin pek de sevmediği güruh. dahili bedhah adı üstünde. bu ülke için iç tehdit olanlar gereken muameleyi görür biz basit şakşakçılar da seviniriz.
büdüt: kimsenin darbe istemediğini ve bu yüzyılda artık fiili darbe olmayacağını anlamayanlara da benim kafam girsin.
ayrıca : (bkz: @1398615)
- (bkz: kendin çal kendin oyna)
- (bkz: irtica şakşakçılığı yapanlar)
- demokrasiyi kendi amaçları doğrultusunda yontanların, güçlerinin yetmediği yerlerde reset tuşuna basarak gayrikanunu yöntemleri kullanmalarıdır. darbeyle bu işler çözülüyor olsaydı türkiye gsmh de listelerin en üstünde olurdu diye cevap vermek istediğim güruh, acınasıdır, kıtfikirlidir.
- tsk'nın her açıklamasında bir muhtıra ya da darbe göndermesi arayarak fesatlık yapan bünyeler topluluğu. bu topluluğun üyeleri eğer yaşar büyükanıt ın 30 ağustos zafer bayramı mesajı iki gün sonra açıklansaydı muhtemelen abdullah gül e ayar verdiğini iddia edeceklerdi(bkz: cumhurbaşkanına ayar vermek).
(memento, 28.08.2007 16:07 ~ 11.09.2007 14:38)
- darbeleri iyi bir bokmuş gibi gören insanların eylemidir.
bir de her açıklamayı/yorumlamayı darbe şakşakçılığı zannedenler vardır ki aman da amandırlar.
yapılan açıklamaya bakıp şahsî kanaatinizi dile getirirsiniz tamamdır, siz artık iflah olmaz bir adet darbe şakşakçısınızdır. yaftanız hazır.
ancak aklı başında ademoğulları darbelerin ne denli kötü anıları/kötü resimleri önümüze serdiğini bilir.
- aslında etliye sütlüye hiç karışmayanlardır. düşünce özgürlüklerini kullanmalarını gerektirecek geniş bakış açısına sahip olmadıkları için herhangi bir askeri müdahale durumunda düşünmedikleriyle alkış tutacak at gözlüklülerdir.
- (bkz: şeref ekmek)
- bazı ünlü şahıslar:
(bkz: bekir coşkun)
(bkz: emin çölaşan)
(bkz: tuncay özkan)
(bkz: ilhan selçuk)
(bkz: hikmet çetinkaya)
(bkz: melih aşık)
(bkz: hasan pulur)
(bkz: deniz baykal)
(bkz: nur serter)
bazı medya kuruluşları:
(bkz: cumhuriyet)
(bkz: hürriyet)
(bkz: ulusal kanal)
(bkz: kanaltürk)
sözlükte:
(bkz: seri eksi oy veren ibne)(rahatsız, 01.09.2007 19:22 ~ 11.09.2007 17:55)
- şeriat fanlarından daha çok sempatik duran insanlar.
- oysa türk silahlı kuvvetleri'nin parti kurup seçimle iktidara gelmelerini beklemeleri gerekir bu kişilerin.
boyle olunca genelin anladığı dilde bir demokratik yol seçilmiş oluyor çünkü. öyle ya; pkk'nın partisi var ve meclis'te, hizbullah'ın partisi var ve meclis'te, abd'nin partisi var ve meclis'te. eh, bu şekilde ne türden herzeler yenilirse yenilsin, demokratik olduğu düşünülüyor bizim ülkede.
diğer yandan şu yaşıma geldim, emin olduğum tek bir şey var, gelişmekte olan ya da daha bilinen adıyla üçüncü dünya ülkelerinde ne türden bir iktidar olursa olsun belli sermaye gruplarının ve para dolaplarının iş bitiricisi oluyor bütün hükumetler. hatta gelişmiş ülkelerde de bu böyle; yoksa nasıl seçilebilirdi bush ve blair hükumetleri yeniden ve yeniden?
şimdi, açık konuşalım; sizin bizim bilmediğimiz binlerce dolap dönüyor bu topraklarda. orduda ise bir yığın stratejist, salt bu dolapların önüne geçmek ve başımıza bir bela gelmesin diye karşı planlar hazırlamak için yıllarca eğitim görüyorlar. üstelik bütün bu hamleleri bu ülkede aydın ve demokrat geçinen bir yığın sermaye iş birlikçisi yahut ikinci cumhuriyetçi zerzevatın muhalefetiyle yapmak zorunda kalıyorlar. açıkçası hiçbir partinin ve seçilmiş hükumetin bu denli eğitimli ve kalifiye elemanı olduğunu düşünmüyorum.
yine de artık muhtıra gibi klasik hamleler için aşılmaması gereken bir çizginin diğer tarafına geçildiğinden geç kalındığını düşünüyorum. çok açık bir şekilde üniter bir devleti; yugoslavya'da, çekoslavakya'da, ırak'ta yaptıkları gibi faşist bir yaklaşımla etnik kökenlerine, dinlerine ve mezheplerine göre birçok devlete ayıracak planın demokrasi kandırmacası altında bu denli destekçisinin bulunduğu ve temelinde yer alan öğretinin yeni bir anayasayla delik deşik edildiği bir ülkede bundan sonra uyarı metinleriyle bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum.
açıkçası çoktandır benim tuzum kuru; ne dikili bir ağacım var ne de gelecekten umudum. ne tarihe ne öğretilere ne de ideolojilere inancım var; eskiden olsaydı, inanın mangalda kül bırakmaz, başınıza demokrasi havarisi kesilirdim. ama bunu şu şekilde yapardım; demokrasi yalanıyla özgürlüğünüzü, zenginliklerinizi ve yaşam biçiminizi elinizden almaya kalkanlara karşı orduyu göreve davet eder, darbe şakşakçılığı yapardım. sanırım büyüdüm. beni hiç ilgilendirmiyor bütün bu olup bitenler.
bu nedenle artık darbe şakşakçısı sayılmam, artık otuz bir şakşakçısıyım. ama yarın bir gün bana gelip de "usta, oruç tutmayanı kesiyorlar" yahut, "abi, ülkeyi üçe dörde ayırıyorlar" diye ağlaşmayın, bozuşuruz.
- darbe şakşakçılığı yapanlar
----------------------------------
gökhan.........xx
burak..........x
ayça............x
barış...........xxx
(bkz: haşırt to the blackboard)(mavio, 02.09.2007 23:09 ~ 04.09.2007 00:04)
- darbenin ülkeyi geri itmeyeceği ve darbenin genel olarak bir şey olduğunu sananlardır.yazıktır yazık.çıkış darbe olamaz.
(glenn, 08.09.2007 20:44)
- darbe denilen kavramın mantığını kavrayamamış insanlardır. darbe denilen şey baskıyla, antidemokratik yollarla mevcut düzeni bozmak ve yerine yenisini kurmak için yapılır.
ama şöyle düşünen bir kişi için ...
"demokrasi insanların kendi kendisini yönetmesi demektir. ay yok lan o cumhuriyet miydi? neyse. hepsi aynı. laiklik de din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıydı. hepsini biliyorum. çok ezberlettiler bize bunları. yarın da çıkıp demokrasi, cumhuriyet diye kıçımı başımı yırtmayı planlıyorum. sonra da darbe planı hazırlıcam.
sonra sonra... ee şey ... her şey laik olsun. ne mutlu türkiye"
... hiç de abes kaçmıyor darbe şakşakçılığı yapmak nedense.
|