belki ilginizi çeker
  1. · darüşşafaka lisesi
  2. · mutlu akü selçuk üniversitesi
  3. · 1863
  4. · erdem türetken
  5. · behçet çelik
  6. · darüşşafaka
  7. · abdüş şuküfe
  8. · hakan köseoğlu
  9. · ibrahim altınsay
  10. · türkiye iş bankası
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · ibrahim üzülmez
  8. · bilkent üniversitesi mühendislik fakültesi
  9. · alan parsons project

darüşşafaka  

1. birbuçuk asıra yakındır faaliyet gösteren yatılı eğitim kurumu... "eğitimde fırsat eşitliği" ilkesini benimsemiştir. babası ölmüş ve ekonomik durumu yetersiz kız ve erkek öğrencilere karşılıksız eğitim verir. 1863 de kurulmuş, 1873 de eğitime başlamış, 1955 de kolej, 1971 de karma eğitime geçmiştir. 1995 de ise fatih çarşamba daki tarihi binalarından ayrılarak maslak derbentteki darüşşafaka kampüsüne taşınmışlardır. bağışlarla yürüyen darüşşafaka cemiyeti tarafından idare edilir. dünyanın dört bir yanına dağılmış mensupları, darüşşafakalılar derneği çatısında toplanmıştır. dernek aynı zamanda güçlü bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda üyeleriyle dayanışma sergiler. başkanı 2005 itibarıyla davut öküdçü dür. web adresleri http://www.darussafaka.org.tr dir.
    (abbas yolcumu, 17.10.2005 23:58)
  2. eğitimine ve yaptıklarına asla laf söyleyemeyeceğim havuzuyla beni benden alan ama fiyatıyla beni dumur eden haftaiçi60 haftasonu 70ytl kuruluş
    (sorunsal, 06.06.2006 23:34 ~ 23:35)
  3. (bilgez, 27.07.2007 11:53)
  4. ileride öğretmeni olmayı temenni ettiğim kurumdur. hem akıllı hem muhtaç çocuklara öğretmenlik yapmak ayrı bir gurur olsa gerek.
    (burcumsu, 27.07.2007 11:58)
  5. kısaca daçka olarak bilinen, ve türkiye basketbol liginde senelerdir istikrarla mücadele eden basketbol kulübünün de adıdır. maçlarını ayhan şahenk spor salonu'nda oynar, yeşil formalar giyerler.
    (garion, 04.12.2007 19:39)
  6. micheal ansleyzamanında (1997-98) ligin en dirençli takımlarındn biri olarak dikkat çekmiş türkiye basketbol ligi takımıdır. özellike geçen sezon pivotları killingsworth güney koreye kaçmış olmasına ve ben dahil herkesin küme düşme adayı olmasına rağmen altar tunçkol ile beraber ortalığın tozunu atmış takımdır. türkiye basketbol liginin oyuncu fabrikası olarak en son ürünleri şentürk kardeşlerdir.
    (wildboy, 04.12.2007 19:48)
  7. bu sezon hayalkırıklığını geçtim, insanları tam anlamıyla kahreden bir performans çiziyorlar. basketbol ligi'nin ilk yarısında oynadıkları 15 maçın sadece 2'sinden galibiyetle ayrılmış bu takım. maçlarda ortalama 20 sayı fark yemezlerse rahat etmiyorlar.

bundan önceki senelerde orta sıralarda bitirseler de, en azından büyük takımlara karşı dirençli oynarlar, oyunları izleyenlere zevk verirdi. aaah ah nerede o vincent jones'lu, erdem türetken'li, cüneyt erden'li, cevher özer'li kadrolar...
    (sycrone one, 07.01.2008 10:55)
  8. bu sezon sponsorluğunu cooper tires firması üstlenmiştir.sezonun ilk maçını galatasaray'a karşı 73-58 kaybetmişlerdir.
    (gel de flozof olma, 19.10.2008 01:14)
  9. 1873 yılından beri varlığını sürdüren darüşşafaka’nın istanbul fatih’teki tarihi binası, imam hatip okulu yapılması için ilim yayma cemiyeti’ne veriliyor. bu ülkede birçok imam hatip lisesi var ama bir buçuk asırdır gururla, başarıyla yaşayan çok fazla okul yok. kurtarılmış bölgenizde adam gibi eğitim veren bir yerin olmasını yediremediniz, yetimi okutmak gibi büyük bir hayır
    kaynağı olan bu kurumu kaldırarak müslüman oluyorsunuz öyle mi?

http://haber.gazetevatan.com/...

bunun engellemesi için elinizden geleni yapın eski darüşşafakalılar. orası sizin şevkat yuvanızdı.

not: şevkat yuvası darüşşafaka'nın türkçe karşılığıdır.
    (iştahsız tospa, 29.08.2009 10:21)
  10. (uykulu, 24.09.2009 12:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil