danimarka ürünlerine boykot   

adana çık aradan

1. (bkz: hz muhammed karikatürleri)

bu ürünleri boykot edebilmem için ilk önce türkiye’de satılması lazım! bu protestoya iştirak edebileceğimi sanmıyorum. sepp piontek’i futbol anılarımdan silebilirim sanırım. diğerlerini de boykot edeceğim ama kinder dışında hiçbirini tanımıyorum. yaşım gereği kinder’le de işim olmaz zaten. bence bu ürünleri boykot edebilmemiz için avrupa’ya boykot turu düzenlenmeli. danimarka’nın gözde hipermarketlerine girilmeli ve yalnızca farklı ülkelere ait, varsa müslüman dünyasından muadilleri alınmalı. daha da güzeli, parayı ödemeden marketten çıkmanın bir yolu bulunmalı.

biz boykot yaparsak gerçekten değişecek mi bu zihniyet? hz. muhammed’e saygıları artacak mı? ırak’ı bombalayan, işgal eden amerikan ürünlerine de boykot başlayabilecek mi? zira ben bu mesajı ıbm notebook ve ınternet explorer üzerinden gönderiyor olacağım. küçücük danimarka’ya gücümüz yetiyor sadece!

selçuklu sultanı tuğrul bey, abbasi halifesi’nden bağdat’ın anahtarını teslim almış. böylece abbasi halifeliği yalnızca dini bir kurum olmuş. siyasi gücü tamamıyla elinde alınmış. siyaseten yok edilmiş. fakat abbasi halifesi’nin yaşadığı lükse dokunulmamış. sonrasında günlerden bir gün tuğrul bey, kendine eş olarak abbasi halifesi’nin kızını istemiş!

halife köpürmüş! nasıl olur da bir göçebe koskoca islam halifesi’nin kızını ister! bu ne densizlik!?

durum aynen tuğrul bey’e iletilmiş. tuğrul bey, şaşırmış ve demiş ki:

bağdat’ın anahtarını bu göçebeye teslim eden halife, bir tek kızını mı çok gördü?! hayret doğrusu…
    (ekapus, 06.02.2006 16:25 ~ 16:26)
  2. bir halta yaramayacak boykot şeyisi. zamanında aponun yakalanması hikâyesinde italyan malları boykot edilmişti. artık ne kadar boykotsa bu... bindiğimiz tüm tofaş taksiler fiat lisansıyla üretilmişti. başka bir şey saymayacağım. bu tek başına yetmekte. nereye boykot etmişsiniz? taksim'de iki tane ariston buzdolabı, otobanda iveco minibüs yakınca rezilden öte ne olduk sormak isterim.

illa danimarka ürünlerini boykot etmek istiyorsanız size ipucu vereyim: kimi gemiler ve seyrüsefer mekanizmaları danimarka tarafından (hem de gayet güzel bir biçimde) üretilmekte. gidin laz ziya gibi bir armatör bulun; son kargolarını danimarka malı gemiyle göndermemesini, yatırmasını isteyin. o da sizin saçma isteğiniz için milyon dolarlarından vazgeçsin. yemez...

hem unutulmamalıdır ki, danimarka'da da karikatürleri protesto eden, saygısızlık olarak nitelendiren danimarka vatandaşları var. hem de ciddi sayıda.

yine de birkaç denyonun yaptığı işe kızıp peşi sıra bu anlamsız eylemi yapmak istiyorsanız meydan* sizin. buyrun.
    (eksiksizuyum, 06.02.2006 16:48)
  3. ilginç bir olay.

şahsen benim ülkemde atıyorum bir gazete tutup bu tür bir karikatür çizse ve karikatürün muhatapları da buna karşılık benim ekmeğini yediğim alışılageldik ekonomik dinamiklerimi baltalayacak işler yapsa ben o muhatapın ümüğünü sıkardım.

üstüne o gazete yüzünden benim vergimle inşa edilmiş, içinde benim vergimle maaşı ödenen personelin bulunduğu dış temsilciliğimi yaksa tüm o antimilitarist söylemlerimi bir tarafıma sokup o ülkeye özgürlük kazandırmaya giderdim.

açıkçası bu.
    (wondrous, 06.02.2006 16:55)
  4. başarılı olması için hummel marka spor malzemeleri kullanmamalı ve dagur kari'nin filmlerini izlememeliyiz. bunun dışında çevremde herhangi bir danimarka malı göremiyorum, ancak yazın ülkemize aylık maaşlarının %10'uyla gelip 5 yıldızlı tatil yapan ve sarı saçlarıyla mavi gözlerinin aynılığı yüzünden birbirinden ayırt edilemeyen insanları kapıkule'den sokmazsak olabilir.

apo italya'ya kaçıp, italya'da bize teslim etmediği zaman da böyle bir boykot gerçekleşmişti. akşam haberlerinde maalesef dışa bağımlı olduğumuz, alırken, ülkeye sokarken, ordan* buraya* taşıtırken ve gümrük, ötv ödediğimiz ne buzdolapları, motosikletler, hatta satılsın diye üzerine made in italy yazılmış christioan doir* marka laleli üretimi %100 türk emeği malları da meydanlarda ateşe vermiştik. bir işe yaradı mı, bence hayır. yaradıysa italya'nın işine yaradı, bir sene sonra daha çok bozdolabı ve motorsiklet almak zorunda kaldık kendilerinden.
    işe yarayacaksa buyrun yapalım, ancak hedef onları hz.muhammed'e saygı duyurmak değil, bize ve manevi değerlerimize, inançlarımıza saygı duyurmak. zannettikleri gibi barbar, pis, dünyaya zarar ve ziyandan başka bir şey yapmayan müslümanlar olmadığımızı kanıtlamak, şu ana kadar musa'yla ya da isa'yla dalga geçmemiş olduğumuzu anlatmak, anlatabilmek.
    (dedi ki normal, 06.02.2006 16:59)
  5. illa da boykot edilecekse me-fa, bang&olufsen, danfoss ürünleri seçilmelidir. kaldı ki bunlar türkiye'de bulunmuyor; bulunsa da alcak para kimde?
    (keyif pezevengi, 06.02.2006 18:09)