17 ağustos 1980 cadiz doğumlu ispanyol oyuncudur.forvette oynamaktadır.futbol hayatına xerez'de başlamıştır.real mallorca'ya geçmiş fakat burda başarılı olamayınca 2. lige geçmiştir. 2.ligdeki 3 sezonun ardından getafe'ye geçmiştir ve 61 maçta 20 gol atmıştır.geçtiğimiz sezon tekrar mallorca'ya gelmiş ve bu yıl mallorca forması altında attığı 27 gol ile ispanya ligi gol kralı olmuştur.şu anda euro 2008'deki ispanya kadrosunda yer almaktadır.adı arsenal ve roma gibi takımlarla anılmaktadır.ayrıca gün itibariyle basınımızın fenerbahçe'ye ''ya tutarsa'' diye yazdıkları onlarca futbolcudan biri olarak yerini almıştır.bakalım tutacak mı?bunu zaman gösterecek.
ispanyol forvet. 1.82cm boyunda. 2007–2008 rcd mallorca 37 maç 27 gol ile la liga gol kralı olmuştur. ismi fenerbahçe ile anılıyor. hatta ajanspor.com'a göre transfer bitmiş bile.
22 haziran 2008 ispanya italya maçı nda oyuna girer girmez yakaldığı pozisyonda topu profesyonelce mıncıklamasıyla sayın başkan aziz yıldırıma açıkça beni alın başkanım demiştir. ilerleyen günlerde görücez bakalım başkan mesajı aldı mı?..
soyadı güiza değil guiza diye okunması lazım gelen forvettir. ispanyolca'da ü harfi i'den önce getirilirki gui diye okunsun yoksa gui olursa gi diye okunur.
valla ispanya nın nesi olduğunu bilmem de çok klas bir forvet olduğu kesin. ben şimdiden pes 2008 de kadroya dahil ettim. alex, emre, güiza daha ne olsun?
banka kredisi ile fenerbahçe'ye 17.4 milyon euro'ya transfer olmuş forvet. sezon başına da 3 milyon euro alacakmış. toplamda 20 milyon euro gibi bir rakama tekabül ediyor. bu kadar para eder mi hep beraber göreceğiz.
bu paranın yarısına daha iyi topçular alınabilirdi bence ama fenerbahçe'nin gol kralı olsun çamurdan olsun düşüncesine istinaden alındı heralde. ama lige renk katacak bir transferdir. hayırlısı olsun fenerbahçe camiasına. umarım elde patlamaz. ayrıca yine semih'e kulübe yolu gözüktü gibi.*
semih kezman alex var iken yanlarına bir uç elamanı daha gelmiştir. demektir ki birisi yolcu. ihtimal ki kezman. her ne kadar yok efenim satmyacaz burada deseler dahi ne kezmana ne de fenerbahçenin taraftarına bu yapılmamalı çünkü her iki taraf da birbirinden haz etmemektedir. sevgilerimi sunarım.
fenerbahçe'ye transfer olana kadar iyi sonra kötü futbolcudur kendisi. öyle zannediyorum. bugün la liga'da adamını bulduktan sonra herkes gol kralı olur. bugün ispanya millî takımında federasyondan tanıdığın varsa bi de cemaat bağlantın güçlüyse kadroda görev alırsın. madem bu kadar iyi bi adamdı da bu, neden chelsea, barcelona, real madrid birbirini yemedi onun için? benim bildiğim ispanyol ve ingiliz takımlarının kadrosunda 76 futbolcu bulundurma hakları var. bir de güiza'yı alıvereylerdi.
halbuse 2,5 milyona köstencebirlik'ten 23 yaşında salih radoviç'le anlaşabilirlerdi. mesela koçana kooperatif gücü'nün sağ kanadı dini bütün forvet ali rıza kurbanov var 750 ytl'ye.
bence değmez. oynayamaz da.
(tek sıkıntım mortgage kredisi ile alınmış olmasıdır. lan ne kredisi? gayrımenkul gözüyle mi bakıyoruz adama?halbu ki bildiğin menkul. ahahahaaa)
çok fazla izleyemediğim için acaba küçük takımın golcüsü mü diye düşündüğüm futbolcuydu. ancak euro 2008 de izlerken tam fenerin ihtiyaç duyduğu forvet tipi diye düşündüm. penaltısız 27 gol atmakta az buz değil zira oynanan lig hollanda ligi değil la liga.
maaliyeti konusuna gelirsek 15 milyon euro bu adamın serbest kalma ücreti ve mallorca bunun altında bir teklifi kabul etmiyor. verilen yıllık ücret ise çok yüksek değil bence. türkiye liginde oynaması için oyuncuya daha fazla vermek zorundasınız.
taliplileride yok değildi roma nın istediğini biliyorum ancak onlar için 15 milyon euro fazla gelmiş olabilir. arsenal de adebayor'un kalıcağı muhtemel olduğu için ilgilenmeyi bıraktı.
bence çok iyi bir transfer ve çok da başarılı olacaktır.