|
|
- jeremy davies tarafından canlandırılmakta olan 4.sezonda helikopterden adaya iniş yapan, ilk karşılaştığı tipler, jack ve kate olan fizikçi, yeni lost karakteri.
(korelle, 08.02.2008 19:26 ~ 04.03.2008 02:10)
- lostun karakter adlandırmada ihsan oktay anar tadını yakaladığının bir örneği.
- bu adamda var kesin bir şeyler. deli midir nedir? öyle acaip tripler içinde dolanıp duruyo adada. bir de gördük ki adam fizikçiymiş. ama helikopterin yanında yaptığı o roket deneyini takdir ettim sonra da ulan nasıl olur? sorularıyla başbaşa bıraktı beni o yüzden kınıyorum kendisini. bakalım dizide daha neler çıkcak bir nevi adanın birkaç sırrını çözdü farketmeden de biz de izleyenler olarak azcık yüreklerimize su serptik. yalnız bu serpilen su harareti daha da arttırdı orası ayrı haliyle.
neyse ne diyorduk biz? evet daniel faraday. temiz yüzlü bir adam. öyle insan öldürmeye de gelmiyor pek. eli titriyor öyle silah falan tutarken.
- adanın sırlarını yavaş yavaş çözmeye başlayan fizikçi.
- (bkz: faraday)
- lost 5. bölüm itibari ile beğeni toplayan oxfordlu fizikçi. ailecek beğenerek izliyoruz kendisini.
(ya hu, 01.03.2008 01:35)
- "if anything goes wrong desmond hume will be my constant" diyerek kendini güvenceye alan fizik insanı...
- -- spoiler olursa karışmam --
adaya sonradan gelen ekipten bir fizikçi adem.
anlaşılan bu arkadaşlar, geriye kalan 3 sezonda adanın bilimsel açıklamasını yapacaklar, biz seyirciler de ağzımız bir karış izleyeceğiz.
daniel faraday nam yakışıklı oxford'lu da, şimdilik zaman yolculuğu meselesinden girdi olaya mesela. kaotik yapılarla devam ediyor. ilerleyen zamanlarda antropolog ablamız "black rock" isimli gemiyi ortaya çıkaracaktır.
diğerleri de artık takılırlar öyle.. bu arada john locke ne iş yapar merak etmekteyim. daniel faraday ile john locke'un karşılaşmasını şiddetle arzulamaktayım.
kısfmet.
-- spoiler olursa karışmam --
- --sıpoylır--
desmond'ın geçmişe giderek kendisini bulması ve gelecekte onunla karşılaştığını eloise adlı fareyle kanıtlaması üzerine artık sıra yardım istemeye gelmiştir, daniel öyle demiştir çünkü.
lakin eloise'in labirentten çıkmasıyla beraber sevince boğulan daniel yardım hakkında hiçbir şey bilmediğinden "ne yardımı bea ne diosn" gibisinden bir yaklaşımda bulunmuştur desmond'a ve beni az çok yarmıştır kendisi bu tutumuyla.
o andaki desmond'ın yüz ifadesi süperdir. anlatılmaz yaşanır cinstendir. ayrıcana bizi adadaki aşk üçgenlerinden bir süreliğine kurtarmış karakterdir, son derece lost bölümler izlemekteyiz sayesinde.
--sıpoylır--
- acayip bir elektireğe sahip lost karakteridir. adamda tuhaf bir şey var, sadece duruşuyla ve psikopatça mimikleri ve hareketleriyle bile çok tatlıdır. lostu daha da izlenir hale getirmiştir. ayrıca helikopterden atlayan diğerleri gibi soğuk ve içten pazarlıklı değildir. adam sadece bilimle ve adanın sırlarıyla uğraşmaktadır. ona kalsa bizim oceanic 815ten kurtulanlardan hiç bir şey saklamayacak gibi bir hali vardır. sempatik kişiliktir.
- mimiklerinin aşırı şekilde geleceğe dönüş üçlemesinde marty mcfly'ın babası george mcfly'ın mimiklerine benzediği lost karakteri.
- (bkz: michael faraday)
- beni fizik dersine çalıştırmak için bulunabilecek en güzel yöntem, lost'a bu kadar sempatik ve yakışıklı bir fizikçi yerleştirmekti. tebrik ediyorum.
|