belki ilginizi çeker
  1. · sims dili
  2. · lufthavn
  3. · slut
  4. · izlandaca
  5. · men
  6. · dum
  7. · nordkraft
  8. · bornehave
  9. · nynorsk
  10. · blomst
gündem
  1. · insanın hayatına sıçan şeyler
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · galatasaray
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · falım reklamındaki ihtiyar heyeti
  9. · bütün cerenler güzeldir

danca  

1. resmi rakamlara göre 5,4 milyon kişinin yaşadığı danimarka'nın resmi dilidir. bu durumda kaba bir hesapla 5.4 milyon + 1 kişinin bildiği bir dildir denilebilir. o bir kişi kimdir bilemiyorum. 5.4 milyon kişi içinden seçmek kolay değil, çok kalabalık bir grup netekim.
    (neyapmali neetmeli, 12.01.2006 00:47)
  2. dancasını test etmek isteyenler için "rød grød med fløde" diye bir yemek ismi vardır ki doğru telaffuz edenleri iyi konuşanlar sınıfına sokarlar...
    (nesseja, 14.04.2006 19:04)
  3. 10 senedir git-gel bir türlü telaffuz edemediğim dil.aslında tv'de bütün alt yazıları anlıyorum nerdeyse! ama telaffuz asla! ağzıma sıcak patates koyup onu yemeğe çalışırken bişeyler demeye çalışsam başarırım belki...

bunca uğraşa sadece;

tak (teşekkür ederim)
    selv tak(birşey değil)
    öl (aslında ortasında çizgi ile o ile yazılır) - bira
    farvel - (hoşçakal)
    vi ses - görüşürüz

ancak öğrenip,unutmayıp,gidince söyleyebiliyorum..

başka hangi dili bilirseniz bilin,hiç bir avantaj içermiyor...sıcak papates çevirmek hariç!!
    (life for rent, 23.09.2007 16:08 ~ 16:09)
  4. eski ingilizceye yakınlığı olan dildir. o yüzden ingilizce bilen biri için okuma/yazması zor değildir. fakat telaffuzu komşu diller isveççe ve norveççeye göre çok zordur, alakasızdır, toptur. boğuk seslerin ve hızlı konuşmanın hakim olduğu telaffuz & konuşma yeni öğrenenleri bilhassa canından bezdirmektedir.
    öyle "hobi olsun öğreneyim a.k!" diye öğrenilse bile telaffuz çok sakat olacak ve ayrıca danimarka dışında bi sikinize pek pek yaramayacaktır.
    (keyif pezevengi, 01.07.2009 18:50)
  5. (bkz: sims dili)
    (keyif pezevengi, 09.08.2009 18:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil